Dobar dan poštovani!
Moje pitanje će vam se najverovatnije učiniti glupim, ali se nadam da će te razumeti zašto ga postavljam.
Nedavno sam prošao kroz vrlo stresan period. Imao sam zaštićen odnos sa potencijalno hiv pozitivnom osobom (nisam tako zamišljao moj prvi put...). Iako je taj odnos bio zaštićen, nisam bio 100% siguran da sam se pravilno zaštitio. Te sam sackeo 7 nedelja i uputio se u Studentsku Polikliniku (u Krunskoj) da bih izvršio ELISA test. Moram podvući da su me mnogo dobro primili, da su obavili razgovore sa mnom pre i posle testa koji su mi puno pomogli. Test je hvala bogu bio negativan.
MEĐUTIM, valjda zato što sama bio prošao kroz ogroman stres u proteklih 7 nedelja, ja sam nekoliko dana kasnije se setio da nisam tačno video da li je doktor izvadio novu iglu pre nego što mi je izvadio krv. Budući da znam da dolaze hiv pozitivni, hepatitis pacijenti da se testiraju u ovom centru.... stvarno mi nije svejedno.
Moje pitanje glasi : da li postoji mogućnost da doktor (ne namerno) zaboravi da promeni iglu između 2 pacijenta? Znam da je to protivzakonito... ali, šta znam, svi smo ljudi, greška je moguća.
Nadam se da je moja briga bezpotrebna i da je uzrokovana prevelikim stresom pre rezultata testa.
Nadam se da me razumete.
Hvala vam puno unapred.
PS: Još jedan put želim da podvučem da osoblje u Studentskoj Poliklinici je mnogo ljubazno. Mnogo su me dobro primili i sve mi objasnili. Svako ko ima bilo kakvu sumnju u vezi sa polnim bolestima bi mogao da ode na Polikliniku.
Ponovno korišćenje iste igle za vadjenje krvi?
Moderatori: vlada99, moderato, Dr Mita
-
- Aktivan član
- Pridružio se: Čet Feb 11, 2016 11:43 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 9
Re: Ponovno korišćenje iste igle za vadjenje krvi?
Igle su spakovane.Prilikom vadjenja krvi igla se raspakuje i ista posle vadjenja krvi,baca.To je za jednokratnu upotrebu.I svuda je tako.Dakle ne brini,tu ne moze doci do greske.Nisi obratio paznju tad,a to je tvoj stres i paranoja sad.U svemu drugom moze doci do greske ali u tome ne.Ni jedan diktor,sestra,tehnicar,bilo gde,nece istom iglom vaditi krv..niti moze doci do greske.Igle su za jednokratnu upotrebu.
-
- Novi član
- Pridružio se: Ned Jul 24, 2016 12:25 pm
Hvala ti puno!!! Otklonila si svaku moju sumnju!
Sve najbolje!
Sve najbolje!
-
- Aktivan član
- Pridružio se: Čet Feb 11, 2016 11:43 pm
Nema na cemu.Oko toga stvarno nemas razloga da brines,jer sto se toga tice,nema sanse da dodje do greske.Sve najbolje takodje
- aaaca
- Stalni član
- Pridružio se: Pon Avg 05, 2013 7:03 pm
- Kontakt:
Свашта је могуће. Ено чак је могуће да те у центру града поред високих зграда стрефи гром док тражиш покемоне. И то одмах виде добри људи и потрче да виде у кога је гром ударио. И онда погођене громом одмах одвезу приватним аутомобилом, а када их хитна помоћ довезе неки су већ преминули. Свашта је могуће. Громови се више не понашају по природним законима а и трансформерси су на све стране око нас.
-
- Novi član
- Pridružio se: Ned Jul 24, 2016 12:25 pm
Bio sam malo na moru, zato ti nisam odmah odgovorio.
Hvala ti jos jednom Kristina!
Moja sumnja je bila da je doktor mogao slučajno da se zaboravi.... ali te sumnje više nema!
Aco, treba se paziti transformersa, ne samo što ih svuda ima, već su i nepredvidljivi! Oprez.
Hvala ti jos jednom Kristina!
Moja sumnja je bila da je doktor mogao slučajno da se zaboravi.... ali te sumnje više nema!

Aco, treba se paziti transformersa, ne samo što ih svuda ima, već su i nepredvidljivi! Oprez.
- aaaca
- Stalni član
- Pridružio se: Pon Avg 05, 2013 7:03 pm
- Kontakt:
А тек покемони!