pomoc u tumacenju rezultata analize krvi
Moderatori: moderato, vlada99, Dr Mita
-
- Novi član
- Pridružio se: Ned Jun 10, 2007 5:59 pm
pomoc u tumacenju rezultata analize krvi
Treba mi mala pomoć, imam 23 godine i kreatinin mi je 97.5. Da li to ukazuje na neki problem u funkcionisanju bubrega? Sta je aciduricum? HDL holesterol mi je povisen 2.37, LDH normalan 1.4, da li to može da bude posledica kasne vecere
GOT mi je 21. a GPT 16, a na rezultatu ne pišu granice samo mi je boldiran GPD. Hvala

POzdrav,
Nalazi su vam u redu,kako ja vidim. U nasoj laboratoriji su vam gornje granice za kreatinin og 44-105 i to je ok.Acidum uricum ili mokracna kiselina je analiza koja svjedoci o metabolizmu purina,oidnosno purinskih baza. Vrijednost nise naveli ,ali su reference od 150-480.
HDL vam je izvrstan,posto su vrijednosti preko 1,6 odlicne,a LDL vam je nizak,cini mi se malo nizi nego sto bi trebao biti pa ne bi bilo na odmet da posaljete vrijednosti ukupnog holesterola i triglicerida pa da isti ponovo izracunamo. Funkcija jetre je odlicna,sto se vidi po normalnom nalazu AST i ALt.
Sve u svemu,veoma zadovoljavajuci nalaz.
Samo da vas pitam,uzimate li orale kontraceptive?
Nalazi su vam u redu,kako ja vidim. U nasoj laboratoriji su vam gornje granice za kreatinin og 44-105 i to je ok.Acidum uricum ili mokracna kiselina je analiza koja svjedoci o metabolizmu purina,oidnosno purinskih baza. Vrijednost nise naveli ,ali su reference od 150-480.
HDL vam je izvrstan,posto su vrijednosti preko 1,6 odlicne,a LDL vam je nizak,cini mi se malo nizi nego sto bi trebao biti pa ne bi bilo na odmet da posaljete vrijednosti ukupnog holesterola i triglicerida pa da isti ponovo izracunamo. Funkcija jetre je odlicna,sto se vidi po normalnom nalazu AST i ALt.
Sve u svemu,veoma zadovoljavajuci nalaz.
Samo da vas pitam,uzimate li orale kontraceptive?
-
- Novi član
- Pridružio se: Ned Jun 10, 2007 5:59 pm