Da li mi je ozbiljno ostecena jetra?

Odgovori na sva pitanja vezana za laboratorijske analize i rezultate istih. Tumačenje nalaza krvnne slike, sedimentacije, leukocitarne formule, urinokulture, spermograma, ginekoloških testova ili specijalizovanih krvnih analiza.

Moderatori: vlada99, moderato, Dr Mita

Odgovori
MEL_89
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Jan 26, 2008 1:49 am

Da li mi je ozbiljno ostecena jetra?

Post od MEL_89 »

Nalazi krvi koje sam dobila su sledeci:

GLUO 4.73
UN 5.78
CREA 80.3
UA 235.7
TBIL_2 11.0
CHOL4.22
D-HDL 1.83
TRIG 0.17
IRON_2 24.7
AST 57
ALT 88
ALPDEA 147
LDLC 2.31
FAKRIZ 2.31
INDART 1.26
eritrociti 3.82
leukociti 7.6
hemoglobin 12.0
sedimentacija 6

Izvinjavam se zbog velikog sadrzaja u poruci ali da li je moguce da imam ozbiljnu bolest jetre u 18. god.

HVALA UNAPRED!!!!!!
dr ivica
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Jul 27, 2006 6:20 pm
Kontakt:

Post od dr ivica »

Jeste ostecena, treba uraditi GGT, testove na hepatitise i UZ trbuha.
Primarijus dr med. Ivica Zdravkovic, specijalista opste medicine
NEAKTIVAN, osim za savete putem Facebooka.
MEL_89
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Jan 26, 2008 1:49 am

Post od MEL_89 »

Hvala vam na odgovoru ipak moram sacekati ponedeljak a ne znam kako cu! Jako sam zabrinuta. Proveru sam radila samo zato sto me je poslala nutricionista pre nego sto mi prepise odredjeni rezim ishrane. Ne verujem da je hepetitis jer nemem nikakve simptome, potpuno sam zdrava i dobro se osecam, cak mogu da se normalno bavim fizickim aktivnostima kao i uvek do sada. Alkohol ne konzumiram uopste, ne ousim, stvarno ne znam u cemu je problem!? Jedva cekam ponedeljak.
Jesen stize dunjo moja
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Ned Sep 23, 2007 12:20 am
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od Jesen stize dunjo moja »

1. Imaj u vidu da hepatitisi godinama, pa i decenijama ne moraju da daju ama bas nikakve simptome! Zato B i C zovu "tihi ubica", nemoj da te to uplasi doduse.
Virus se mnozi u telu i ostecuje jetru a da pacijent ne mora da ima nikakve bolove niti nista sto bi ukazivalo da nesto nije u redu sve dok ne uradi virusne markere HBsAG i Anti HCV.

Mozda jedes masnu hranu? Kazes imas par KG viska... a mozda ti je jetra osetljiva genetski los metabolizam masti pa moras da vodis duplo vise racuna od ostalih ljudi... znaci dijetalna ishrana uvek.

Da li te makar malo boli ispod desnog rebarnog luka?

Uradi Gama GT kao sto kaze doktor iznad, mozes i Fibrinogen i Alkalnu fosfatazu.
Bye bye little lady
Odgovori