objasnjenje nalazaVec
Moderatori: moderato, vlada99, Dr Mita
objasnjenje nalazaVec
vec osam godina imam anemiju.
Nalazi se krecu otprilike:
Hemoglobin:95 ref. 125-175
Eritrociti: 4,4 3,7-4,8
MCV: 63 82-94
Hematokrit:0.28 0.37-0.47
Leukociti :8 4.8-8.5
Monociti: 0.02 0.04-0.08
Segmentirani leuk:0.68 0.55-0.65
Trombociti:360 150-400
TIBC:40.5 49-69
UIBC:36.9 36-54
AST(GOT):14 8-37
ALT(GOT):10 8-41
GVOZDJE MI SE KRETALO OD 1.1 DO 5
Imam velike smetnje.Zamaram se brzo,Imam cesto lupanje srca(puls mi se otprilike krece oko 90-102 cak i u mirujucem stanju.Bledilo lica.Imam ceste kolapse,nesvjestice,nedostatak vazduha.Ponekad imam i neke neuralgije u predjelu desne slijepoocnice i lijeve strane usne.Takodje su mi na gastroskopiji pronasli:HIATUS HERNIA REFLUX OESOPHAGITIS,GASTRITIS AC EROSIVA,BULBITIS AC. zELUDAC SLUZNICA HIPEREMICNA SA AKTUNIM EROZIJAMA NA VELIKOJ KRIVINI KOJE KRVARE,U INVERZIJI SE VIDI HIJATALNA KILA.
radjen mi je i eho srca zbog bolova u grudima i trnjenja ruku.Dijagnoza:st.post perikarditis
Nalazi se krecu otprilike:
Hemoglobin:95 ref. 125-175
Eritrociti: 4,4 3,7-4,8
MCV: 63 82-94
Hematokrit:0.28 0.37-0.47
Leukociti :8 4.8-8.5
Monociti: 0.02 0.04-0.08
Segmentirani leuk:0.68 0.55-0.65
Trombociti:360 150-400
TIBC:40.5 49-69
UIBC:36.9 36-54
AST(GOT):14 8-37
ALT(GOT):10 8-41
GVOZDJE MI SE KRETALO OD 1.1 DO 5
Imam velike smetnje.Zamaram se brzo,Imam cesto lupanje srca(puls mi se otprilike krece oko 90-102 cak i u mirujucem stanju.Bledilo lica.Imam ceste kolapse,nesvjestice,nedostatak vazduha.Ponekad imam i neke neuralgije u predjelu desne slijepoocnice i lijeve strane usne.Takodje su mi na gastroskopiji pronasli:HIATUS HERNIA REFLUX OESOPHAGITIS,GASTRITIS AC EROSIVA,BULBITIS AC. zELUDAC SLUZNICA HIPEREMICNA SA AKTUNIM EROZIJAMA NA VELIKOJ KRIVINI KOJE KRVARE,U INVERZIJI SE VIDI HIJATALNA KILA.
radjen mi je i eho srca zbog bolova u grudima i trnjenja ruku.Dijagnoza:st.post perikarditis
Nisam video temu ali bolje ikad nego nikad.
Vi imate ozbiljnih problema.
Anemijski sindrom je vrlo izrazen. saturacija transferina, kada se izracuna, je svega 2-10%! Gvozdje - bolje da ne komentarisem!
Nije ni cudo da imate i tegobe ishemijske prirode, pocevsi od zamaranja pa do trnjenja usana.... Ne cekajte da dobijete infarkt srca ili mozdani!
Nemam nista protiv sto se tice pomenutog odabira zdravstvene ustanove ali me poslusajte i javite se gastroenterologu i to hitno!
Srecno!
Vi imate ozbiljnih problema.
Anemijski sindrom je vrlo izrazen. saturacija transferina, kada se izracuna, je svega 2-10%! Gvozdje - bolje da ne komentarisem!
Nije ni cudo da imate i tegobe ishemijske prirode, pocevsi od zamaranja pa do trnjenja usana.... Ne cekajte da dobijete infarkt srca ili mozdani!
Nemam nista protiv sto se tice pomenutog odabira zdravstvene ustanove ali me poslusajte i javite se gastroenterologu i to hitno!
Srecno!
sva pitanja u vezi kalkuloze urotrakta (kamen u bubregu i mokraćnim kanalima) mozete poslati na [email protected]
-
- Novi član
- Pridružio se: Ned Jan 20, 2008 11:19 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
hvala.
ja sedim i pisem magistarski a prepodne sam na institutu
(neeeeeeeerd) i ocigledni usled slabog kretanja i nervoze i ja zaradih sideropenijsku. no meni je hemoglobim ok a ostalo manje vise, i sad kad ugledah mogucnost izracunavanja saturacije odoh na sprat da prekopam fijoke i nadjem poslednje rezultate da vidim koliko sam ugrozena naucnim radom
...
ja sedim i pisem magistarski a prepodne sam na institutu

(Fe:TIBC)x100=% zasicenja transferina iliti odraz rezervi gvozdja u organizmu a posmatra se u sklopu Er, Hb, Hct, MCV, MCH, (MCHC je standardno povisen kod balkanske populacije pa nije relevantan), serumskog feritina, LDH i haptoglobina i Coombs-ovog dir. i indir. testa. To bi od prilike bio neki zadovoljavajuc screening za ispitivanje vrste anemijskog sindroma. Naravno, ukoliko je potrebno dodatno razjasnjenje, tu je periferni krvni razmaz. Sve ovo se odnosi na PRIMARNE krvne diskrazije, dok je za sekundarne potrebno i ispitivanje u smislu SBVT kao primarnog uzroka anemije.
sva pitanja u vezi kalkuloze urotrakta (kamen u bubregu i mokraćnim kanalima) mozete poslati na [email protected]
Da ne zaboravim ispitivanje gastrotrakta i bubrezne funkcije kao moguceg uzroka /krvarenje, malapsorpcija, manjak eritropoetina.../.
Znaci li ovo nesto za ispit?
Znaci li ovo nesto za ispit?

re
Jel moze neko da mi preporuci neku kliniku gdje bi mogi da mi ispitaju i saznaju uzrok anemije posto do sada niko nije potvrdio pravi uzrok.Bubrezi,stitna zlijezda i ginekoloska strana je u redu,pa ne znam sta bi jos trebala da uradim od nalaza.
Pa sem Hjustona/SAD/
.....u Srbiji imate 5 klinickih centara, pa izaberite...

Nema na cemu! Javite kako se ispitivanje odvija!
lupanje srca
Vec duze vrijeme imam visok puls.U stanju mirovanja ponekad mi bude i do 105,110.U poslednje vrijeme je to pocelo da mi smeta.Imam osjecaj nedostatka vazduha i nekog stezanja u grudima.Ponekad mi se javlja bol ispod lijeve dojke koji se siri do ledja i ruke.Kada sam prije godinu dana bila na eho kardiogramu utvrdili su mi perikarditis ali bez nekih posledica.
Korigovanjem vaseg anemijskog sindroma, trebalo bi da se "izgubi" tahikardija.