Normalne vrednosti gvozdja i hemoglobina

Odgovori na sva pitanja vezana za laboratorijske analize i rezultate istih. Tumačenje nalaza krvnne slike, sedimentacije, leukocitarne formule, urinokulture, spermograma, ginekoloških testova ili specijalizovanih krvnih analiza.

Moderatori: moderato, vlada99, Dr Mita

Odgovori
dasa
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Sub Dec 11, 2004 12:52 pm

Normalne vrednosti gvozdja i hemoglobina

Post od dasa »

Pre kraceg vremena imala sam ginekolosku operaciju. I pre i posle operacuje radjena mi je krvna slika. Lekar mi je rekao da je sve na donjoj granici, a ono sto je ispod granice nije alarmantno.
Jedino mi je ukazao na male vrednosti gvozdja i hemoglobina. Naime, u roku od 15 dana 4 puta mi je vadjena krv i vrednost gvozdja se kretala od 4-7, a hemoglobin je bio od 112-119.
Molila bih da mi odgovorite da li je potrebno da ponovo uradim krvnu sliku i eventualno predlozite odredjene analize. Koje preparate smem da koristim da bih povecala vrednost gvozdja?
Da li je moguce da se radi o anemiji? Posle operacije sam se brzo oporavila, rana je sjajno zarasla, jedino me muci konstantan umor, koji je prisutan bez obzira koliko spavam ili se odmaram. Takodje su prisutne povremene vrtoglavice. A pouzdano znam da nisam trudna.
Inace, ranije nisam imala probleme sa anemijom, cak sam godinama dobrovoljno davala krv, uvek sa velikim zadovoljstvom i bez ikakvih propratnih tegoba.
Unapred hvala
Dasa
vemajs31
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Mar 11, 2008 8:57 pm

Post od vemajs31 »

DA LI JE TAČNA TVRDNJA DA SE GVOŽDJE U KRVI, KAO I HEMOGLOBIN JAKO TEŠKO POPRAVLJAJU SAMO VODJENJEM RAČUNA O NAČINU ISHRANE?
Odgovori