29 nedelja trudnoce i krv. slika

Odgovori na sva pitanja vezana za laboratorijske analize i rezultate istih. Tumačenje nalaza krvnne slike, sedimentacije, leukocitarne formule, urinokulture, spermograma, ginekoloških testova ili specijalizovanih krvnih analiza.

Moderatori: moderato, vlada99, Dr Mita

Odgovori
Jecika05
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Avg 21, 2007 2:36 pm

29 nedelja trudnoce i krv. slika

Post od Jecika05 »

Postovani, forum je odlican i mnogo odgovora sam upravo ovde pronasla sto se tice moje trudnoce. Sada sam u 29 nedelji i upravo sam dosla sa sledecim rezultatima i molila bih da mi protumacite (upozorite) ako neki od nalaza nisu dobri. Znam da se ovakva pitanja non-stop vrte ali mnogo vredi i manje vremena oduzima vasa dijagnoza nego cekanje kod lekara (koje je opet, za koji dan, neminovno, ali jednostavno sam nestrpljiva).
Evo nalaza

SE - 42
GLU - 4.55
UREA - 2.6
CREA - 53
FE - 14.1
TP - 72
WBC - 9.1
LYM - 2.0
MID - 0.4
GRAN - 6.7
RBC - 3.69
HGB - 120
HCT - 35.3
MCV - 95.6
MCH - 32.5
MCHC - 340
PLT - 136
MPV - 8.1

Nemojte se opterecivati tumacenjem svega i pisanjem stvari koje nisu neophodne, vec vas molim samo za upozorenje ako neki od nalaza mnoooogo strce iznad normale (ili ispod) ...
Hvala vam unapred.

PS
I sta treba da uradim (osim da se javim svom lekaru) za "popravni" odredjenih nalaza :)
ljuna
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Pet Feb 09, 2007 11:46 am
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od ljuna »

Svi nalazi su u redu. Imate dobar hemoglobin za 29. nedelju trudnoce.Nemojte da vas zbuni visoka sedimentacija. normalno je povecana u trudnoci, pa je nema svrhe ni traziti.
Uzivajte. sve je u redu.
Pozdrav.
Odgovori