nalaz u vezi zucne kese, jetre

Odgovori na sva pitanja vezana za laboratorijske analize i rezultate istih. Tumačenje nalaza krvnne slike, sedimentacije, leukocitarne formule, urinokulture, spermograma, ginekoloških testova ili specijalizovanih krvnih analiza.

Moderatori: moderato, vlada99, Dr Mita

Odgovori
mladen82
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Maj 14, 2008 9:56 am

nalaz u vezi zucne kese, jetre

Post od mladen82 »

Prosle nedelje moju suprugu (inace dojilja i u toku je menstruacija) je prvo uhvatila prehlada i bolovi u grlu koji su prosli za dva dana a iste veceri kad su simptomi prosli dobila je visoku temperaturu oko 39 stepeni koja traje evo vec citavih 5 dana. Pored ovoga vec duze vrijeme (mjesec) osjeca i neke bolove pod desnim rebarnim dijelom, kadkad veoma jaki. Zbog toga smo prije 5 dana posli na ultrazvuk abdomena kod privatnog doktora da vidimo ima li neki problem sa bubrezima ili slicno. Taj doktor je rekao da su svi vitalni organi uglavnom ok, da nema vidljivih kamenaca i sl. jedino pise da je zucna kesa malo presavijena i da su bubrezi malo spusteni. To moze da bude zbog porodjaja kojeg je moja zena zaista imala prije 8 mjeseci kad smo dobili cerkicu, kaze taj doktor sa ultrazvuka.
Juce smo radili obicne nalaze krvi, koji su navodno u redu, jedino leukociti, sedimentacija i neki parametri za jetru su povecani sto rekose ukazuje na neku upalu.
veceras smo bili kod doktora opste prakse koji je uputio da uradimo analizu krvi ali samo neke bitne parametre vezane za jetru i zucnu kesu.
ovi parametri su:
AST - 49 U/L
ALT - 94 U/L
ALP - 191 U/L
GGT - 128 U/L
CRP - 109,69 mg/L
Doktor kaze da vjerovatno ima neki problem sa zucnom kesom ili jetrom, i dala infuziju sa Lendacin antibiotikom.

Ima li neku ideju kakav problem moze da ima moja supruga?

Unaprijed hvala.
ako treba postavicu i nalaze krvi.
Odgovori