Da li neko moze da mi objasni zbog cega se radi ovaj nalaz i sta znace ovi parametri? Inace nalaz je krvi mog oca, koji za nedelju dana ide na operaciju debelog creva.Hvala unapred!
rezultat normalne vred. metoda
protrombinsko vreme 59% 70%-100% Quick 70-120
protrombinski kompleks
faktor V 53% 62%-139% owren
faktor VII 67% 50%-128% owren
faktor II 96% 79%-131% soultier
nalaz koagulacije,tumacenje molim
Moderatori: vlada99, moderato, Dr Mita
Protrombinsko vreme je malo sniženo. Mislim da bi hirurg mogao da insistira, da bi uopšte izveo operaciju, na popravljanju protrombinskog vremena pre same intervencije.
Ne brinite, infuzije vitamina K mogu taj problem brzo da reše i da kontrolni rezultat bude bolji od ovoga sad. Naravno to će vam sve već objasniti doktor.
Sve najbolje!
Ne brinite, infuzije vitamina K mogu taj problem brzo da reše i da kontrolni rezultat bude bolji od ovoga sad. Naravno to će vam sve već objasniti doktor.
Sve najbolje!
-
- Novi član
- Pridružio se: Pon Nov 13, 2006 2:24 am
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Puno vam hvala DrM na azurnosti. Tata treba da ide u ponedeljak, a u sredu trba biti operacija.
Da li mozda znate sta moze biti uzrok smanjenja protrombinskog vremena?I da li to ima veze sa tumorom koji je ustanovljen?
Jako sam uplasena, izgubila sam majku pre pet meseci, a ovo sa ocem sad je isto doslo kao iz vedra neba. Nije imao nikakvih problema do pre dve nedelje,da bi nakon jedne krvave stolice, ustanovilo se da ima tumor debelog creva velicine oko 2 cm.
Snimci pokazuju da su svi drugi organi i zlezde u redu.
Da li mozda znate sta moze biti uzrok smanjenja protrombinskog vremena?I da li to ima veze sa tumorom koji je ustanovljen?
Jako sam uplasena, izgubila sam majku pre pet meseci, a ovo sa ocem sad je isto doslo kao iz vedra neba. Nije imao nikakvih problema do pre dve nedelje,da bi nakon jedne krvave stolice, ustanovilo se da ima tumor debelog creva velicine oko 2 cm.
Snimci pokazuju da su svi drugi organi i zlezde u redu.
Mnogo je razloga koji daju poremećaj protrombinskog vremena. Ako su sve ostale analize u redu onda možemo da pretpostavimo da su dijareje (ako ih je vaš otac imao), malnutricija, gubitak na težini ili gubitak krvi stolicom uzrok.
Verujem da nije lako sve to preživljavati, ali probajte da razmišljate pozitivno. Podaci koje ste naveli (tumor lociran samo na debelom crevu, regionalne žlezde i drugi organi nisu pogođeni) za sada ukazuju na jednu dobru prognozu bolesti.
Na ovom forumu na pitanja odgovara i doktorka onkolog pa sve što vas bude zanimalo možete i nju pitati na podforumu onkologija.
Sve najbolje!
Verujem da nije lako sve to preživljavati, ali probajte da razmišljate pozitivno. Podaci koje ste naveli (tumor lociran samo na debelom crevu, regionalne žlezde i drugi organi nisu pogođeni) za sada ukazuju na jednu dobru prognozu bolesti.
Na ovom forumu na pitanja odgovara i doktorka onkolog pa sve što vas bude zanimalo možete i nju pitati na podforumu onkologija.
Sve najbolje!