mozeli me neko razumijeti i pomoci

Odgovori na sva pitanja vezana za laboratorijske analize i rezultate istih. Tumačenje nalaza krvnne slike, sedimentacije, leukocitarne formule, urinokulture, spermograma, ginekoloških testova ili specijalizovanih krvnih analiza.

Moderatori: moderato, vlada99, Dr Mita

Odgovori
hajd-i
Novi član
Novi član
Pridružio se: Ned Sep 25, 2005 11:53 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

mozeli me neko razumijeti i pomoci

Post od hajd-i »

ustanovljeno je na pregledima krvi da je..
EBV ELISA EBNA-AK POZITIV

poslije je seroloska kontrola krvi napravljena.
i napisacu sve sto je pozitiv...

Coxsackie-Virus A AK (KBR) 1:20
Herpes simplex 1-2 IgG-AK (ELISA) Positiv
Varizellen-Zoster Virus IgG-AK (ELFA) POSITIV
Cytomegalie-Virus IgG-AK (ELFA) POZITIV
Adeno-Virus AK (KBR) 1:20
Adeno-Virus IgG-AK (ELISA) 52,00
Influenza-A-Virus AK (KBR)1:20
Influenza-A Virus IgG-AK (ELISA) 120
Influenza-A Virus IgA-AK (ELISA) 16
Influenza-B Virus AK (KBR)1:20
Influenza-B Virus IgG-AK (ELISA) 8
Influenza-B Virus IgA-AK (ELISA) 10
Mumps-Virus IgG-AK (ELFA) positiv
Masern-Virus IgG-AK (ELFA) POZITIV
Epstein-Barr Virus IgG-AK (ELISA) POZITIV

znam da je puno za pogledati...molim vas pokusajte mi objasniti...kakvu infekcioznu bolest nosim u mom tjelu..
to sve je vezano za transfuziji krvi ...pa mi ljekari nece ili nemogu objasniti ... niko ne shvaca kako je tesko sa tim zivjeti..bojim se za porodicu ,,,prijatelje ,,,dali je prelazna bolest.??? molim vas ako mozete da mi bar malo kazete o tom nalazu..kako zivjeti sa TIM NEZNANJEM...Ja vam se zahvaljujem unaprijed...
nemam rijeci...
Dr Mita
Saradnik
Pridružio se: Ned Feb 20, 2005 8:16 pm

Odgovor

Post od Dr Mita »

Niste naveli od koje bolesti bolujete, niti koji Vas specijalista leci, tj. ko je predlozio citavu ovu paletu analiza. Rezultati analiza koje ste prilozili ne znace mnogo ukoliko ne date i metodu/aparat kako su dobijeni. Zato, ako ste u mogucnosti, skenirajte originalne rezultate, pa ih tako posaljite.
U principu, odredjivanje IgG antitela govori o staroj (prelezanoj) infekciji odredjenim uzrocnikom, a IgM ili IgA govore da je infekcija akutna (trenutno prisutna).
Razmatranje pojedinacnih analiza u cilju transfuzije nema neki znacaj, jer Vi mlozete slobodno da dobijete odgovarajucu krv.

Mozemo Vam predloziti da se javite u Zavod za laboratorijsku dijagnostiku Hexalab, gde se radi citava paleta navedenih virusa, a uz rezultate dobijate i kvantitatiovnu (brojcanu) vrednost prisutnih antitela, bilo da se radi o staroj ili aktivnoj infekciji.
doktorka
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Uto Avg 23, 2005 4:57 pm

Post od doktorka »

Draga Hajd-i,
prvo da te umirim jer ne bolujes ni od kakve infektivne bolesti i nema nikakve opasnosti za tvoje najblize.
Ne znam zasto si radila sve ove analize i kakve veze imaju sa transfuzijom, ali pokusacu da ti dam nesto detaljnije objasnjenje.
Dakle, sve ovo sto si uradila pokazuje da si bila u kontaktu sa svim ovim virusima (kao i 90% odraslih osoba). Znaci, u nekom periodu zivota, a najverovatnije jos u detinjstvu, si prelezala, sa ili bez simptoma, sve ove bolesti. A to su:
infektivna mononukleoza - izaziva je Epstein-Barr virus
grip - Influenza A i B virus
zauske - Mumps virus
male boginje - Masern virus
herpes
ovcije boginje - Varicella-Zoster virus...
U serumu su nadjena samo IgG antitela, sto ukazuje na RANIJE prelezanu infekciju. Njihov titar je NIZAK, sto govori u prilog tome.
Ovo sto ti pise u zagradi - ELISA, ELFA, KBR su seroloske metode koje su koriscene u dijagnostici - enzimoimunotest, enzimofluorescentni test i reakcija vezivanja komplementa, ali ne verujem da te bas to zanima... :wink:
Jos samo da naglasim da postoji mogucnost da si nedavno prelezala infektivnu mononukleozu, jer se EBV EBNA IgG antitela javljaju na kraju bolesti, ali mogu ostati u serumu dozivotno. Nisi napisala da li su u pitanju EBNA IgM ili EBNA IgG antitela.
To je, otprilike, to. Ako te jos nesto zanima, pitaj, a ja cu ti, ako mogu, pomoci.
Puno te pozdravljam!
hajd-i
Novi član
Novi član
Pridružio se: Ned Sep 25, 2005 11:53 pm

lijep osijecaj puno vam hvala

Post od hajd-i »

ukratko da vam napisem od cega bolujem..bas je to tesko.........pocelo je to sve prije 10 godina.imala sam bolove u predjelu LWS (SKOLIOSE) doslo je do loma prsljena 4 i 5...hitno sam operisana (96 godine)
jako sam slaba bila,morali su mi krv dati,
poslije su poceli bolovi koje nisam imala..za mene novo.
za odprilike desetak dana,bolovi kostiju,zglobova,stomacni bolovi ..jak kasalj
kao kad se ima jaka gripa ili prehlada.
u bolnici gdje sam operisana,,rekli su mi da je to normalno...poslije operacije i lijecili me..
poslije izvesnog vremena meni je bilo bolje ali nije dobro..tako je to teklo..6 godina kasnije morala sam u bolnicu...nisam htjela tu gdje sam operisana, druge bolnice me nisu htjeli da prime (drugie bolnice gdje sam pokusala su mi rekli idi tamo oni znaju sve) ..tako da sam morala privatnou bolnicu u nadi da saznam sta mi je???
otpustena sam sa dijagnozama, u decembru 2002
ENCEPHALOMYELITIS DISSEMINATA
rezidiv.HERPES SIMPLEX-INFEKTE
I SISTEMACKO OBOLJENJE SKELETA (OSTEOPOROZA)
to sto sam napisala o krvi to je radjeno u bolnici gdje sam operisana.EBV ELISA EBNA-AK POSITIV
na tom nalazu je pisalo da se obavezno opet krv uzme ali nisu htjeli doktori,(titeranstieg)meni su objasnili da u mom slucaju nije potrebno,to je bilo prije moje dijagnose,02.05.2002
vec 2 godine nemam neurologa,privatno nemogu vise a drugi kazu nazalost nemozemo te preuzeti imamo puno pazijenata.
sad normalno je da mi je lose i pravljena je kontrola krvi u imunoloskoj klinici
tad mi je ljekar rekao da imam infekcijozno oboljenje koje je prelazno preko krvi.. i pitao me dali sam lijecena od hepatitisa B lijecena nisam bila,barem ja neznam...
pa mi je rekao da sa tima nalazima idem kod neurologa da sa njim pricam,,,ali nece NIJEDAN DOKTOR zato ja to povezivam sa tim primanjem krvi..jel neznam sta bi mogao biti razlog.BOJIM SE ,,,VOLILA BI ZNATI A NEZNAM KOME DA SE OBRATIM...nije mi vazno kako je do tog doslo...vazno mi je znati radi drugih ljudi,porodice,prijatelja..nemogu da vjerujem da se takve stvari kriju,ja zivim u becu pa ako znate gdje bi se mogla obratiti bila bi vam zahvalna.
puno lijepih
pozdrava
nemam rijeci...
Odgovori