Imam povisenu temperaturu preko mesec dana i nikakve druge simptome. Doktorka me je danas na pregledu uputila da vadim krv i bris zdrela i nosa sutra. U medjuvremenu sam dobila pa me interesuje da li mogu da vadim krv bez obzira na to i da li ce to uticati na dobijene rezultate. Unapred zahvalna.
P.S. Uputila me je i na CRP test. Sta je to?
Da li moze da se vadi krv u toku menstruacije?
Moderatori: vlada99, moderato, Dr Mita
-
- Stalni član
- Pridružio se: Pet Feb 09, 2007 11:46 am
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Za te analize koje mislim da ti trebaju, ne utice menstruacija. Mozes slobodno da vadis krv. A CRP(C reaktivni protein) se javlja kod upala ,bilo virusnih ili bakterijskih i cak se pojavljuje 3-6 h u krvi posle inflamacije. Jako je dobar pokazatelj upala ali i brzo pada njegova vrednost ako su akutne inflamacije i za njih ima svrhe ga raditi.
pozdrav.
pozdrav.
Pozdrav,
kako vidim,Ljuna te je adekvatno uputila i u potpunosti se slazem sa njom,pri cemu bih naglasio,da, ukoliko si dobila i uput za analizu urina,isti ne mozes analizirati u toku menstruacije. Dobice se nalaz sa velikim brojem eritrocita,pri cemu on ne odgovara tvom zdravstvenom stanju,vec upravo fizioloskom dogadjaju.Stoga, krv i bisevi mogu, ali urin nikako.
Sto se tice crp-a, nista posebno,recimo da odgovara sedimentaciji i fibrinogenu.
kako vidim,Ljuna te je adekvatno uputila i u potpunosti se slazem sa njom,pri cemu bih naglasio,da, ukoliko si dobila i uput za analizu urina,isti ne mozes analizirati u toku menstruacije. Dobice se nalaz sa velikim brojem eritrocita,pri cemu on ne odgovara tvom zdravstvenom stanju,vec upravo fizioloskom dogadjaju.Stoga, krv i bisevi mogu, ali urin nikako.
Sto se tice crp-a, nista posebno,recimo da odgovara sedimentaciji i fibrinogenu.