Molim pomozite

Odgovori na sva pitanja vezana za laboratorijske analize i rezultate istih. Tumačenje nalaza krvnne slike, sedimentacije, leukocitarne formule, urinokulture, spermograma, ginekoloških testova ili specijalizovanih krvnih analiza.

Moderatori: moderato, vlada99, Dr Mita

Odgovori
Didas
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Dec 05, 2008 5:55 pm

Molim pomozite

Post od Didas »

Naime noga me boli vec mesec dana, bez posebnog razloga, nisam se udarila niti na drugi nacin povredila.
Posto sam pila pilule i prestala prije mesec dana, strah me je troboze pa sam otisla izvaditi nalaze.
Svi parametri su u referentnim vrednostima, sedimentacija 6 -16, izuev

ast 32 (normalno do 30)

alt 38 (normalno do 36)

hct 34.6 ( 36.0.-55.0)

ne znam sta to znaci i volela bih kad bi mi neko objasnio, jer sam kod ljekara narucena tek krajem iduce sedmice
dr ivica
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Jul 27, 2006 6:20 pm
Kontakt:

Post od dr ivica »

Blaga lezija jetre, mozda gaziranim picima, mozda alkoholom, mozdalekovima, mozda isparljivim supstancama kao sto su lepkovi, lakovi, farbe, pesticidi... A hematokrit sto je lako povisen (hct), to ne znaci nisa, mozda niste pili dovoljno vode prethodnog dana.
Primarijus dr med. Ivica Zdravkovic, specijalista opste medicine
NEAKTIVAN, osim za savete putem Facebooka.
Didas
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Dec 05, 2008 5:55 pm

Post od Didas »

Mnogo vam hvala, umirili ste me. Naime pila sam kontracepcijske pilule i sada sam prestala pa moguce je da je od toga. Inace imala sam mononukleozu prije cetiri godine i bilorubin mi je dugo vremena bio visok, pa su mi jetra valjda jos osjetljiva.
Ipak mnogo hvala na brzom odgovoru
Odgovori