molim za objasnjenje....

Odgovori na sva pitanja vezana za laboratorijske analize i rezultate istih. Tumačenje nalaza krvnne slike, sedimentacije, leukocitarne formule, urinokulture, spermograma, ginekoloških testova ili specijalizovanih krvnih analiza.

Moderatori: moderato, vlada99, Dr Mita

Odgovori
beba142
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Jul 11, 2008 2:49 pm

molim za objasnjenje....

Post od beba142 »

analiza HOLESTEROLA. Naime, ukupan Holesterol je 4.78. HDL je 0.93, a LDL je 3.60. Skoro sam imala manji SLOG. Tada mi je Holesterol bio....znam samo uupan 6.8. takodje imam TRIGLICERIDI (tada 1.2) sada 0.56, index arterioskleroze sada 3.87 i faktor rizika 5.13.
Postovanje i Hvala
anen
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Feb 07, 2008 4:35 pm

Post od anen »

Rezultati su bolji sada nego ranije, sto znaci nastaviti u tom pravcu i dalje.
Trigliceridi su o.k.,HDL treba prebaciti preko 1,a LDL ispod 2,5.
Znaci riba 3Xnedeljno,pilece belo meso bez kozice,junetina,sve bareno i kuvano,bez suhomesnatih proizvoda,mleko i mlecni proizvodi sa veoma niskim sadrzajem masti,zumance jaja izbegavati/ima 300mg holesterola samo u 1 kom./iskljuciti svinjsko meso i svinjsku mast........pretpostavljam da su Vam uveli i neke tablete...........sve u svemu na dobrom ste putu........pozdrav
beba142
Novi član
Novi član

hvala

Post od beba142 »

na odgovoru. Videla sam granicne vrednosti LDL I HDL......ALI KAKO povecati HDL, a smanjiti LDL???
Od lekova pijem Cardiopirin 100, Simvor 10 i Bromazepan 3, sve po jednu tabletu.
Od hrane jedem skore sve kako ste rekli. Skoro, tj. jedem suhomesnato, tj. pileci ili cureci parizer. O.K. nije problem izbacicu. Izbacila sam slatkise....jedem lubenice i dinje?
Postoji li neki lek kojim mogu skinuti (smanjiti) plakove (obostrano registrovano vise fibrokalcifikovanih plakova.....desno 30%, levo 35)?
:)
anen
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Feb 07, 2008 4:35 pm

Post od anen »

Ne postoji lek koji bi Vas lisio fibrokalcifikovanih plakova,ali sve preporuceno do sada treba da spreci dalji rast i pojavu novih plakova.
Dakle,tablete i pomenuta ishrana vremenom ce povecati HDL a smanjiti LDL.Sto se tice parizera, moze /po malo/,mogu i konzerve ribe,ali prethodno ocedite ulje,umesto belog uzmite crni ili integralni hleb,koristite maslinovo ulje/ukupno do 2 supene kasike dnevno/,odlicno ste uradili sto ste izbacili slatkise........bila bi pozeljna i setnja.....svakodnevno 30min.....nadam se da ste nepusac.....povrca jedite koliko god hocete,voca takodje........eto.. to je to.....pozdrav
beba142
Novi član
Novi član

HVALA

Post od beba142 »

Najlepse hvala na brom i preciznom odgovoru.
Setam svakodnevno.....imam i unuka i psa :D
Samo nazalost PUSAC SAM, ali sam smanjila br. cigareta na 10 dnevno.
Eto, jos jednom hvala, necu vise da vas gnjavim......sve mi je jasno :P
beba142
Novi član
Novi član

jos jedno pitanje...

Post od beba142 »

Nedavo sam cula za "TANAKAN"......sta mislite, da li da uzimam taj preparat?
Hvala :-))
Odgovori