Molim dr Ivicu za misljenje

Odgovori na sva pitanja vezana za laboratorijske analize i rezultate istih. Tumačenje nalaza krvnne slike, sedimentacije, leukocitarne formule, urinokulture, spermograma, ginekoloških testova ili specijalizovanih krvnih analiza.

Moderatori: vlada99, moderato, Dr Mita

Odgovori
Dee
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Mar 05, 2007 1:07 am

Molim dr Ivicu za misljenje

Post od Dee »

Jos od septembra imam problema sa srcem imam i dr. problema ali bih Vas zamolila za Vase misljenje mojih nalaza krvi. Od septembra mi je SE 32, holesterol 6,81, fibrinogen 7,11. Od 04.10. 2006. krecem kod kardiologa i doktor mi je propisao vidjevsi moje nalaze propranolol 2x po pola, bensedin od 5 mg isto 2x dnevno, yurinex 1 nedjeljno i amoxicillin od 500 mg na 6 sati. Pritisak mi je bio 140/100 ali tek na drugoj kontroli mi je rekao da mi je prvi EKG bio katastrofalan. 24.10.-SE mi je 29, holesterol 6.84, trigliceridi 2.25, fibrinogen 6.82...Kardiolog mi propisuje uz postojecu terapiju i uvodi mi Vasilip 1x uvece. Pritisak mi je i tad 140/100. Zaboravila sam reci da mi je reuma test bio OK, nalaz krvi za stitnu, sa kojom sam imala od prije 10 godina problema T4 130.3 i TSH 2.3. Ultra zvuk glasi:Istmus stitaste zlezde je diskretno zadebljan sirine oko 5 mm uz postojecu laku asimetriju lobusa u smislu nesto veceg desnog reznja. Parenhim stitaste zlezde je diskretno grublji, zrnastiji sa pojedinacnim sitnijim nakupinama koloida bez demarkabilnih nodularnih, cisticnih ili drugih fokalnih lezija.U decembru SE je 27, holesterol 5,15, trigliceridi 3,60, fibrinogen 3,5, ali me je zabrinulo i to bih prvo zeljela znati holesterol esterif mi je umanjen 0,82 pa sam ljubazno zamolila moju doktorku jer sam imala zavrsni racun i morala na posao te nisam isla kod kardiologa na kontrolu, na moju odgovornost mi je zakljucila bolovanje i da mi kaze sta znaci umanjen nalaz esterif i ona je rekla da je to pocetak angine pektoris. Februara ponovo radim analizu krvi i skoro sve mi je do sada pominjano skoro u granici ali opet cholesterol esterif 0,85. Zaboravila sam reci da gotovo non-stop od septembra pijem antibiotike, sto mislim da nije bas dobro, u medjuvremenu sam i prvi put u zivotu imala virozu(imam 40 godina). Kardiolog mi je jos ranije rekao da nije pozeljno ni da se prehladim i bio mi je propisao u novembru da primim Extencillin ali ga nigdje nisam mogla pronaci, cak ni zamjenu.Prije par dana sam bila na kontroli i jedva su mi uradili EKG, poslije mi je moja doktorka rekla da nije bio dobar imala sam preko 100 otkucaja i pored toga sto redovno pijem propisanu terapiju.Doktor mi je povecao propranolol na 3x po pola i dodao opet antibiotik Hemamicin. Kardiolog me je razocarao u tom smislu jer mi apsolutno na moja pitanja nije nista odgovorio,a radi se o mom srcu, ni za esterif ni za EKG. Zbog toga bih voljela da cujem Vase misljenje. Unaprijed zahvalna
Dee
dr ivica
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Jul 27, 2006 6:20 pm
Kontakt:

Post od dr ivica »

Manite se vise odredjivanja esterifikovanog holesterola (to Vam je taj esterif.), to ne znaci nista, merite samo ukupan holesterol, moze i ukupan HDL, a subrafkcije i slicne "astronautske" analize neka Vas ne brinu i neka Vas ne maltretira niko da ih radite ili (ne daj Boze!) placate. Kakva crna pocetna angina pectoris, izgubio sam dva sta trazeci svuda po internetu potvrdu, i nigde nikog nema da takvo nesto piseili tvrdi. Jedino ako ta koleginica nije neki buduci Nobelovac i zna nesto sto niko od nas ostalih ne zna...

Imate laku hipertireozu i to Vam je glavna bolest, trebalo bi to da Vam leci endokrinolog.

Pozdrav i sve najbolje.

PS. Posaljite ako hocete na moj email skeniran taj poslednji EKG, a i onaj sto je bio "katastrofalan".
Primarijus dr med. Ivica Zdravkovic, specijalista opste medicine
NEAKTIVAN, osim za savete putem Facebooka.
Dee
Novi član
Novi član

Post od Dee »

Hvala Vam mnogo na odgovoru, potrudicu se da skeniram i da Vam posaljem EKG. Najvise me brine to da li mi je terapija prava jer pored terapije ja i dalje imam veliki broj (preko stotinu otkucaja).

Nadam se da ste ozdravili. Puno pozdrava i HVALA
Dee
dr ivica
Stalni član
Stalni član
Kontakt:

Post od dr ivica »

Ako od oktobra prosle nove godine niste kontrolisali stitne hormone, pa jos i ako imate pored tahikardije i nervozu, gubitak u kilazi (ili ne gubte u kilazi, ali jedete puno, a ne gojite se), ako vamuz to pojacano otpada kosa, imate i preznojavanje, - onda ponovite i T3, T4 i TSH.

Sve najbolje.

PS. Oporavljam se, ali jos sam pod terapijom i kasljem.
Dee
Novi član
Novi član

Post od Dee »

Nadam se da cu Vam sutra poslati skeniran poslednji i taj "katastrofalni" EKG. Jedva cekam da cujem Vase misljenje.

Nalaz krvi za stitnu sam radila 28.09.2006., ali prethodno sam imala strasna preznojavanja i nisam rekla da imam problem i sa menstrualnim ciklusom. Bila sam kod onkologa (imamo bas jako dobru doktorku), ona je rekla da nije prevremen klimaks, uradjen mi je tom prilikom i papa test i sekret koji su uredni. Ja sam prosle godine poslednji put dobila 09.09., a prije toga 6 mjeseci nisam imala i do sada nisam dobila.

Inace prosle godine sam se jako ugojila, a inace nikada nisam jela mnogo, ugojila sam se 15 kg (stvarno ne znam od cega), a sada da li jedem ili ne jedem uvijek imam isto kilograma.

Hvala Vam mnogo, ne znam kako stizete da nam svima odgovorite SVAKA CAST.

Veliki pozdrav i brzo totalno ozdravljenje.
Dee
Dee
Novi član
Novi član

Post od Dee »

Dr Ivice, mnogo, mnogo Vam hvala sto se trudite i trosite vrijeme na mene.

Danas sam bila kod druge doktorice i ona mi je sve pregledala i savjetovala da uradim kod jednog drugog kardiologa ultrazvuk i da cu tada dobiti pravi odgovor i terapiju( ona nema ultrazvuk na radnom mjestu). Prilikom pregleda mi je ustanovila blagi sum i rekla da je mozda urodjen ili je dosao od toga sto ja nikada nisam odlezala, a vjerovatno sam imala temperature odnosno gripe (nisam tip koji lezi, nisam to ni primjecivala)-nista strasno za sum. I takodje mi je rekla kao i Vi da mi je uvecana lijeva komora.Pritisak mi je bio 150/100. Medjutim njoj nije jasno, moj doktor mi je 2 puta radio ultrazvuk ali to na izvjestajima nije bas sve napisano. Uglavnom 04.10.2006. koliko sam zapamtila napisao je da sam imala izliv krvi u srce, a doktorka mi kaze da se u tim slucajevima radi krv na viruse...da ne gnjavim.

Medjutim vazno mi je da Vam kazem a sto nisam rekla da ja sem tih aritmija (strasnih), osjecam probadanje u grudima a ponekad, rijetko, to je probadanje sa odvratnim osjecajem kao da me pece u grudima. Moj pokojni otac i njegova muska loza ima ili je imala problem sa glavnom aortom odnosno cirkulacijom.

Ja se nadam da ce mi se sve to jednom izregulisati. VI STE MI DR IVICE MNOGO POMOGLI VELIKO HVALA.

PS. Danas mi je doktorka rekla kada bi pred njom stajao samo papir sa EKG snimkom, a da ne vidi osobu rekla bi da je to jedna izuzetno, izuzetno emotivna osoba.

Veliki pozdrav
Dee
dr ivica
Stalni član
Stalni član
Kontakt:

Post od dr ivica »

Postovana,

Obzirom da cete uskoro i na UZ pregled i da ce Vas pregledati kardiolog jos jednom, nadam se da ce sve biti u redu i da cete eliminisati tegobe koje imate. Javite sta kazu kolege.

Sve najbolje!
Dee
Novi član
Novi član

Post od Dee »

Hvala i javicu Vam sta su rekle Vase kolege

PS. Veliki pozdrav i hvala na svemu
Dee
sladjafarm
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Mar 16, 2007 3:15 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od sladjafarm »

Postovani doktori,
drago mi je da postoji ovaj sajt,sada sam prvi put videla. Sve pohvale!!!

MOJE PITANJE: MOJA MAMA IMA 52 god I IMA SLABIJU KRVNU SLIKU.

Vrednosti pre mesec dana su bile:TROMBOCITI 143000
HEMOGLOBIN 96

Danas je ponovo radila i vrednosti su:TROMBOCITI 132000
HEMOGLOBIN 102

A u toku tih mesec dana pila je gvozdje i folnu kiselinu i imala je pojacanu ishranu. Inace ne koristi nista drugo od lekova. Izuzetno je mrsava osoba.

ZANIMA ME ZASTO JE SMANJEN BR.TROMBOCITA I ZASTO SE I DALJE SMANJUJE? DA LI TO IMA MOZDA NEKE VEZE SA KLIMAKSOM?

UNAPRED HVALA
Odgovori