Molim doktora za odgovor

Odgovori na sva pitanja vezana za laboratorijske analize i rezultate istih. Tumačenje nalaza krvnne slike, sedimentacije, leukocitarne formule, urinokulture, spermograma, ginekoloških testova ili specijalizovanih krvnih analiza.

Moderatori: vlada99, moderato, Dr Mita

Odgovori
marena
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Mar 11, 2005 10:06 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Kontakt:

Molim doktora za odgovor

Post od marena »

U privatnoj laboratoriji sam radila analize koje su me malo zabrinule.
Holesterlol 7.44
HDL 1.60
LDL 5.24
ALT 43 (ref 8-41 U/L)
AST 38 (ref 4-36 U/L)
Gvozdje 36.4 (ref 6.6 -26 umol/L)
Ostali nalazi KS, leukocitarna formula, su uredni. Od ostalih biohemijskih parametara sedimentacija, glukoza, urea-serum, kreatinin-serum, trigliceridi, gama GT, ALP su svi u granicama normale. Citajuci razne postove ovde, vidim da se hemoglobin povezuje sa povecanim ili snizenim vrednostima gvozdja, po mojim nalazima hemoglobin je 140, s tim da je MCH blago uvecan 31.4 (ref 27-31pg).
Napomenucu da sam pre godinu dana takodje imala samo povecanu vrednost gvozdja 33.2 (ref 9-30.4 umol/L) tada su svi ostali parametri bili u granicama normale. Radila sam i ultrazvuk abdomena i naravno sve je bilo u redu.
Inace sa holesterolom imam povremeni problem, nekad je veci, nekad manji, iz tog razloga cesto kontrolisem krv. Jednom sam imala 7.5 i za mesec dana sam holesterol skinula ma 5.6.
Citajuci postove ovde pominje se hemohromatoza, sta je to i da li se i kako leci?
Ja naravno planiram da ponovim ove analize za dve do tri nedelje, i ako je to gvozdje i dalje uvecano, sigurno da cu odraditi i dalje analize i sta god da doktor preporuci.
Molim vas da mi date neku sugestiju i da mi odgovorite da li ja imam zaista razloga za brigu jer non stop mislim o ovome.
Unapred zahvalna
Odgovori