molba za DR. Mita

Odgovori na sva pitanja vezana za laboratorijske analize i rezultate istih. Tumačenje nalaza krvnne slike, sedimentacije, leukocitarne formule, urinokulture, spermograma, ginekoloških testova ili specijalizovanih krvnih analiza.

Moderatori: moderato, vlada99, Dr Mita

Odgovori
hajd-i
Novi član
Novi član
Pridružio se: Ned Sep 25, 2005 11:53 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

molba za DR. Mita

Post od hajd-i »

radi se o EBV-HEPATITIS... I...CMV-HEPATITIS.
taj hepatitis sam dobila u transfuziji krvi.

JA VAS MOLIM DA MI AKO MOZE OBJASNITE,
DALI JE TAJ HEPATITIS DOBIJEN NA TAJ NACIN...moze biti prelazan. molim mog partnera da napravi test krvi on jednostavno nece.....I DALI BI JA TREBALA NEKE LIJEKOVE??????unaprijed HVALA
nemam rijeci...
Dr Mita
Saradnik
Pridružio se: Ned Feb 20, 2005 8:16 pm

Hepatitis - ODGOVOR

Post od Dr Mita »

Za razliku od zarazne zutice (hepatitis A - HAV), hepatitis tip B (HBV) i C (HCV) se prenose seksualnim putem ili pri transfuzijama zarazenom krvlju, kao i zarazenim iglama kod intravenske narkomanije (veoma retko moze doci do slucajnog uboda/kontakta sa zarazenim materijalom).
Zato bi trebalo i Vas partner da uredi testiranje na virus hepatitisa koji i vi imate, ali i da izbegavate (direktne) seksualne kontakte u cilju sprecavanja sirenja bolesti na druge osobe, u konkretnom slucaju Vaseg partnera.
majja
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Jan 26, 2006 10:57 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od majja »

A kako si ti dosla do tih rezultata??? KO ti je rekao da se testiras? I nije mi jasno, jel to znaci da imas hepatits B i koinfekciju sa hepatitisom C??!!

Ako sam u pravu, potrebnoje da se javisu u bolnicu, ali prvo napisi odgovore, pa cu ti reci sta sve jos moras da uradis, jer ako gresim, da te ne davim za dzabe!! :oops:

Pozdrav, Majja :wink:
Odgovori