Leukopenija

Odgovori na sva pitanja vezana za laboratorijske analize i rezultate istih. Tumačenje nalaza krvnne slike, sedimentacije, leukocitarne formule, urinokulture, spermograma, ginekoloških testova ili specijalizovanih krvnih analiza.

Moderatori: vlada99, moderato, Dr Mita

Odgovori
Tanja_ns
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Maj 19, 2008 11:22 pm

Leukopenija

Post od Tanja_ns »

Molim Vas da mi odgovorite.

Moja sestra je danas dobila rezultate krvi. Na nalazu je sve u redu osim leukocita koji su 2.1 i neutrofila koji su 1.1. Do sada sam citala da to sve ukazuje na neku upalu, infekciju, gripu i tome slicno, kod ljudi koji imaju 3-4, ali sam takodje procitala da je sve ispod 3 jako opasno. Molim Vas da mi objasnite o cemu se radi i sta moze da bude po sredi, da li je to zaista toliko opasno? Ona ima zakazano kod doktora tek za deset dana, ali ja ne mogu toliko da cekam. Nadam se da cete moci da mi kazete nesto, nalaz kod sebe nemam da bih vam sve napisala, ali sve ostalo je u redu osim toga.
Hvala unapred!
HJV
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pet Feb 17, 2006 12:08 am

Post od HJV »

Dosta oskudno napisano-opisano,ali ako su granulociti(Grn) tako mali trebalo bi da su limfociti(Lym) povećani ,i ako je ukupan broj Leukocita mali (smanjen) trebalo bi da se radi o virusnoj infekciji.Postoje i lab analize na neke viruse.
Odgovori