Krvna slika

Odgovori na sva pitanja vezana za laboratorijske analize i rezultate istih. Tumačenje nalaza krvnne slike, sedimentacije, leukocitarne formule, urinokulture, spermograma, ginekoloških testova ili specijalizovanih krvnih analiza.

Moderatori: moderato, vlada99, Dr Mita

Odgovori
bad_puls
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Avg 22, 2008 2:53 pm

Krvna slika

Post od bad_puls »

Pozdrav svima :oops:

Pre nesto manje od dve nedelje sam po nalogu dermatologa uradila analizu urina i krvne slike (kod dermatologa sam otisla zbog alergije na sunce), a sada me brine nesto sasvim drugo. Naime, rezultati iz laboratorije su me preplasili jako i vec danima trazim po netu sta bi moglo da bude uzrok ovako losem rezultatu. Rezultati su sledeci:

Urin:
Izgled: mutan
boja: tamno zuta
reakcija: kisela
relativna gustina: 1018
proteini: u tragu
glukoza /
ketoni /
urobilinogen /
bilirubin: u tragu
nitriti: /
hemoglobin: u tragu
svezi eritrociti: 2-3
bledi eritrociti: 1-2
leukociti: 8-9
cilindri /
epitelne celije: dosta
kristali /
bakterije: malo
drugi elementi: /

sedimentacija: 5/10

Krvna Slika:

wbc: 7.0 (4.0-10.0)
LYM%: 38.4 (25-50)
MON%: 10.7 (2-10)
NEU%:45.4 (50-80)
EOS%:5.1 (0-5)
BAS%:0.4 (0-2)

LYM:2.7 (1-5)
MON:0.7 (0.1 - 1)
NEU:3.2 (2 - 8)
EOS:0.4 (0 - 0.4)
BAS:0 (0-0.2)

RBC:3.94 (3.7 - 5.10)
HGB:140 (110 - 157)
HCT:0.331 (0.350 - 0.520)
MCV: 84 (80 - 107)
MCH:35.5 (26 - 34)
MCHC: 423 (310 - 355)
RDW:13.1 (10 - 16)

PLT:328 (150 - 350)
MPV:6.9 (7 - 11)
PCT:0.227 (0.200 - 0.500)
PDW:10.7 (10 - 18)

Flags: MONOCYTOSIS NEUTROPENIA EOSINOPHILIA

COLD AGGLUTININ

ispada da imam neku retku bolest, vrstu anemije - hladni aglutinin :roll:

isla sam i na ginekoloski pregled i lekar mi je dijagnostikovao policisticne jajnike.

Moram jos da napomenem da se pre vadjenja krvi nisam bas pridrzavala "pravila", jer nisam znala da treba 12h pre istog gladovati. krv sam vadila oko 10h ujutru, a noc pre toga sam (tacnije oko 4h nocu) jela semenke (i suncokreta i bundeve), neki slani keks sa susamom i popila skoro litru coca cole, a ujutru sam oko pola 9h popila nes kafu. :roll: nekoliko dana pre vadjenja krvi mi se zavrsio mesecni ciklus, a dan pre vadjenja krvi sam pocela terapiju antibioticima (doxiciklin) i pijem beta carroten. Imam 26 godina.

Da li ima neko ko bi mi pomogao u ovoj dilemi koja me muci vec danima: da li je moje nocno prezderavanje moglo da utice na ovako uzasne nalaze (i da li su uopste toliko uzasni, ovaj MCHC me jaaako plasi) i da li je nesto lose vezano za moj urin? :cry: Prolaze mi najgore stvari kroz glavu, danas idem na kontrolu kod dermatologa, ali verujem da ce me ona posavetovati da idem kod nekog drugog lekara apropo mojih rezultata.

Jako bih vam bila zahvalna na odgovorima u sto kracem roku, ovo me jako muci a kod lekara necu moci do iduce nedelje najranije (ceka me prijavljivanje na biro i overa zdravstvene knjizice, jer ne mogu vise da placam privatne lekare) :-?
Nikola M.
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Ned Feb 03, 2008 7:18 pm

VAZNO OBAVESTENjE

Post od Nikola M. »

Jel Vam neko odgovorio na ovo sve?
Mr ph Nikola M.
spec. med.biohemije
Gala06
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Uto Sep 02, 2008 11:59 pm

Post od Gala06 »

Nocno prezderavanje ne utice na nalaze krvne slike, a utice i te kako na biohemijske nalase koje kao sto vidim niste uradili, bart niste napisali.
Urin vam je mutan, imate bakterija,malo eritrocita sto ne odete kod urologa, uradite urinokulturu.
Korisnikov avatar
tamaraft
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Uto Mar 25, 2008 1:32 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od tamaraft »

Vrlo verovatno da se radi o upali mokracnih puteva ili beshike!

Uput za urologa pa na pregled!
Zdravlje je stanje potpunog telesnog (fizičkog), duševnog (psihičkog) i socijalnog blagostanja, a ne samo odsustvo bolesti i iznemoglosti.
Odgovori