Krvna slika rezultati

Odgovori na sva pitanja vezana za laboratorijske analize i rezultate istih. Tumačenje nalaza krvnne slike, sedimentacije, leukocitarne formule, urinokulture, spermograma, ginekoloških testova ili specijalizovanih krvnih analiza.

Moderatori: vlada99, moderato, Dr Mita

Odgovori
Gradjanin011
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Maj 12, 2017 12:34 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 9

Krvna slika rezultati

Post od Gradjanin011 »

Juce sam vadio opste nalaze krvne slike,i sve mi je normalno sem limfocita koji su 19,3 negde pise da su vrednosti od(25,0-45,0) a negde (20,0-45,0)i granulocita koji su povecani 77,1 (45,0-75,0)...
Zdrav sam,super se osecam sve ostalo je u redu...

Da li treba da brinem,ili je to u redu,s obzirom da je malo....
Hvala unapred na odgovoru.
Gradjanin011
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Maj 12, 2017 12:34 pm

Re: Krvna slika rezultati

Post od Gradjanin011 »

Ima li mozda neko strucan da mi pomogne...?
Korisnikov avatar
aaaca
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Pon Avg 05, 2013 7:03 pm
Kontakt:

Post od aaaca »

Нема.
Miccy94
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Feb 01, 2018 11:21 pm

Post od Miccy94 »

Postovani, zanima me sta znaci blago snizen broj limfocita, i blago povecan broj segmetovanih Leu? Moj otac je srcani bolesnik dugi niz godina i danasnji hematoloski nalazi su mu bili u redu osim limfocita 18.6 (20-40%), i segm L 77,8 (50-70%). S ta bi to trebalo da znaci? Takodje me zanima da li je potrebno da se proveri brzina glomerularne filtracije s vremena na vreme kod srcanih bolesnika i da li to lekari rade?
Miccy94
Novi član
Novi član

Post od Miccy94 »

Mogu li dobiti odgovor???
Korisnikov avatar
aaaca
Stalni član
Stalni član
Kontakt:

Post od aaaca »

Нажалост један форумаш је давао много добре одговоре везане за лабораторију али дуго га нема.

Једино могу да ти кажем да благо увећање или умањење било чега не значи ништа само по себи.
Miccy94
Novi član
Novi član

Post od Miccy94 »

Okej, hvala Vama na odgovoru. Mozete li mi objasniti kako funkcionise forum? Mislila sam da ovde za svaku temu postoji kvalifikovani doktor (npr kardiologija-kardiolog), ali primetih da Vi odgvoarate na sve teme. Mozete li mi reci koje je Vase zvanje?
Korisnikov avatar
aaaca
Stalni član
Stalni član
Kontakt:

Post od aaaca »

Па не знам на ком то форуму бесплатно одговарају особе којима је то професија, а нарочито лекари који чувају своје "знање" као да су га на Марсу покупили. Форум је намењен за јавну расправу, у принципу. То што се неко анонимно представи као лекар апсолутно ништа не значи. Постоје сајтови код којих јасно пише ко даје одговоре и који лекар је у питању али то није форум на коме може да се дискутује.

Иначе не одговарам не све теме већ на она питање где имам искуства или нешто знам о теми. Одлучио сам да на такав начин помажем људима, бар за сада и колико ме ноге служе. :wink: Било је ту и тамо још неких форумаша који помажу саветима и понекад се поново појаве.

Што се тиче мене лично, много тога се може прочитати на мом сајту https://*
Odgovori