Kreatinin

Odgovori na sva pitanja vezana za laboratorijske analize i rezultate istih. Tumačenje nalaza krvnne slike, sedimentacije, leukocitarne formule, urinokulture, spermograma, ginekoloških testova ili specijalizovanih krvnih analiza.

Moderatori: vlada99, moderato, Dr Mita

Odgovori
ZOZEFINA
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Nov 05, 2005 10:59 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Kontakt:

Kreatinin

Post od ZOZEFINA »

Danas sam uzela rezultate i cunjajuci po netu shvatila da je poviseni kreatenin signal za ostecenje bubrega a moji rezultati su
Kreatinin 4.71
Mikroalbumin 9.0

Nemam strpljenja da sacekam da odnesem rezultate doktoru pa ako bi mi neko pojasnio o cemu se radi i da li je to dobro?
Sve se oko mene kretalo i bujalo, zivelo zivotom koji ja nisam osecala.Praznina strasna praznina u mojoj glavi ispunjavala je moje trulo telo.
dr ivica
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Jul 27, 2006 6:20 pm
Kontakt:

Post od dr ivica »

nece moci da Vam je kreatinin ovako nizak. Proverite ponovo da li ste dobro napisali.
Primarijus dr med. Ivica Zdravkovic, specijalista opste medicine
NEAKTIVAN, osim za savete putem Facebooka.
ZOZEFINA
Novi član
Novi član
Kontakt:

Post od ZOZEFINA »

Pa prepisala sa rezultata
Kreatinin rezultat 4.71

Fl. L

Jed. mere mmol/L

Referntne vrednosti 8.84 - 20,10

Ja se ne razumem u to samo prepisujem
Sve se oko mene kretalo i bujalo, zivelo zivotom koji ja nisam osecala.Praznina strasna praznina u mojoj glavi ispunjavala je moje trulo telo.
dr ivica
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Jul 27, 2006 6:20 pm
Kontakt:

Post od dr ivica »

Nista ja Vas ne razumem?... Iz cega je odredjen ovaj kratinin? Serumski kreatinin je normalan do 115, negde do 110, tako otprilike. Ovo je nesto novo za mene - neka nestandardna analiza.
Primarijus dr med. Ivica Zdravkovic, specijalista opste medicine
NEAKTIVAN, osim za savete putem Facebooka.
drM
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Avg 17, 2006 5:34 pm

Post od drM »

Evo da probam ja da pomognem. Mislim da nemate razloga za zabrinutost, bubrezi su vam OK, jer je odnos ove dve vrednosti još uvek iznad dozvoljene granice.

Uvek navedite referentne vrednosti, koji uzorak je u pitanju i zašto ste radili test.

Zašto ste vi radili ovaj test, on se standardno ne radi, radi se kad postoji rizik od oštećenja bubrega npr. zbog visokog pritiska, dijabetesa itd?
ZOZEFINA
Novi član
Novi član
Kontakt:

Post od ZOZEFINA »

Ja sam dijabeticar 3 god i radila sam test iz urina. Verovatno zbog visoke vrednosti Hba1c doktor mi je rekao da to uradim. Hvala Vam na odgovorima sada mogu mirno da spavam :D
thesweetvera
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Sep 10, 2009 12:33 am

Re: Kreatinin

Post od thesweetvera »

Veoma bi me obradovalo, ako bi neko mogao da mi pomogne.Pre dva meseca sam ustanovila da imam nizak kreatinin, tada je bio 30, najnovijom kontrolom je 28 i to me brine.Zasto opada? Ovo me ne bi brinulo da nisam osoba sa invaliditetom, paraplegicar sam, pa bi (mozda?) za moju dijagnozu bilo vise za ocekivati suprotno.U poslednjih pola godine, cesto se zamaram i ne mogu dugo da obavljam i neki laksi posao, sto mi nije bilo svojstveno,obzirom da sam se bavila maratonom i bez problema vozila 42,195 km. Unapred HVALA i srdacan pozdrav svim clanovima!
Odgovori