koliko dugo, pre analize...

Odgovori na sva pitanja vezana za laboratorijske analize i rezultate istih. Tumačenje nalaza krvnne slike, sedimentacije, leukocitarne formule, urinokulture, spermograma, ginekoloških testova ili specijalizovanih krvnih analiza.

Moderatori: moderato, vlada99, Dr Mita

Odgovori
cikakure
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Dec 03, 2008 10:49 am

koliko dugo, pre analize...

Post od cikakure »

koliko dugo mokraća može da stoji u sterilnoj čašici zatvorena poklopcem, pre nego što je predam na analizu urina i urinokulture?
Korisnikov avatar
tamaraft
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Uto Mar 25, 2008 1:32 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od tamaraft »

S obzirom da urin za analizu mora biti prvi jutarnji urin treba ga predati u jutranjim satima kako bi vam i analize bile gotove u toku dana.

Nemojte je drzati ceo dan pa je onda uveche nositi na analizu,
Zdravlje je stanje potpunog telesnog (fizičkog), duševnog (psihičkog) i socijalnog blagostanja, a ne samo odsustvo bolesti i iznemoglosti.
cikakure
Novi član
Novi član

Post od cikakure »

...
Poslednja izmena od cikakure u Pet Dec 12, 2008 9:46 am, izmenjeno 1 put ukupno.
cikakure
Novi član
Novi član

Post od cikakure »

Pitam zbog toga jer sam mislio sam da se vremenom sastav urina menja kad je u čašici pa da je bitno vreme kad je donešen na analizu, ali kako Vi kažete, bitno je samo zbog vremena koje je potrebno da laboranti ispitaju urin. Ja ću moći tek nakon dva sata da predam urin nakon uzimanja uzorka, pa sam mislio da će možda u tih dva sata da se stanje urina promeni i da zbog toga ne dobijem tačne rezultate.
Korisnikov avatar
tamaraft
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Uto Mar 25, 2008 1:32 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od tamaraft »

2 sata nisu problem.
Zdravlje je stanje potpunog telesnog (fizičkog), duševnog (psihičkog) i socijalnog blagostanja, a ne samo odsustvo bolesti i iznemoglosti.
cikakure
Novi član
Novi član

Post od cikakure »

hvala Vam puno na odgovorima

Pozdrav
Odgovori