koje nalaze izvaditi radi odlaska kod nutricioniste

Odgovori na sva pitanja vezana za laboratorijske analize i rezultate istih. Tumačenje nalaza krvnne slike, sedimentacije, leukocitarne formule, urinokulture, spermograma, ginekoloških testova ili specijalizovanih krvnih analiza.

Moderatori: moderato, vlada99, Dr Mita

Odgovori
nijenina
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Ned Dec 25, 2005 7:45 pm

koje nalaze izvaditi radi odlaska kod nutricioniste

Post od nijenina »

treba mi pomoc

zakazala sam kod nutricioniste za 6.02. a ne mogu da stignem kod lekara opste prakse da mi napise koje sve nalaze treba da vadim. ako neko zna koje nalaze treba izvaditi zamolila bih da mi odgovori!
Dr Mita
Saradnik
Pridružio se: Ned Feb 20, 2005 8:16 pm

Nutricionista - odgovor

Post od Dr Mita »

Prvo je vazno znati zbog cega idete kod nutricioniste. Medjutim, da bi ste imali dobar uvid u stanje Vaseg metabolizma, trebalo bi da uradite bar:
- glukozu
- lipidni profil (ukupni holesterol, trigliceridi, HDL, LDL, VLDL, APO A1, APO B, indeks ateroskleroze)
- proteine u serumu, uz albumine i globuline
- krvnu sliku i pregled jutarnje mokrace

I sve to uz prethodnui pripremu - bez vecere i dorucka sledeceg jutra pred vadjenje krvi (uz napomenu da na lipidni profil moze uticati uzimanje alkohola tokom prethodna 3 dana).

Sto se tice cena i detaljnijih informacija u vezi sa pomenutim analizama, predlazemo Vam da pogledate sledeci web/link: www.hexalab.co.yu.
nijenina
Aktivan član
Aktivan član

Post od nijenina »

BMI indeks mi je 25,8 a za 3 do 4 meseca idem na IVF
nijenina
Aktivan član
Aktivan član

Post od nijenina »

greska u kucanju 27.8 ne 25.8
Dr Mita
Saradnik
Pridružio se: Ned Feb 20, 2005 8:16 pm

Nutricionista - odgovor

Post od Dr Mita »

BMI od 25 do 29,9 pripada povisenim vrednostima, tj. oznacava laku gojaznost. Cilj je spustiti BMI ispod 15 (ali i iznad 19).
U odnosu na prethodni savet, pridodajte laboratorijskim analizama jos i insulin, kao i neke antioksidanse poput feritina i transferina.
nijenina
Aktivan član
Aktivan član

Post od nijenina »

hvala na odgovoru
Odgovori