Kog lekara poslusati

Odgovori na sva pitanja vezana za laboratorijske analize i rezultate istih. Tumačenje nalaza krvnne slike, sedimentacije, leukocitarne formule, urinokulture, spermograma, ginekoloških testova ili specijalizovanih krvnih analiza.

Moderatori: moderato, vlada99, Dr Mita

Odgovori
pravedna
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Pon Okt 01, 2007 9:38 am

Kog lekara poslusati

Post od pravedna »

Postovani,
trudicu se da budem kratka.

Cesto sam jako bleda i povremeno malaksala,a kada mi doktori gledaju nesto u donjem kapku stalno govore auuuuuuuu :P

Vadila sam krv jer imam ginekoloskih problema kao sto je ceste funkcionalne ciste i to uglavnom na delu jajnika koji sam operisala (mala cetvrtina koja je ostala cesto pravi probleme) i uglavnom se pojavi slobodna tecnost u stomaku pa mi pred sam ciklus vade krv gde dobiju sledece rezultate krvi:

le 7.2 erc 3.70 hgb 102 hct 30 trc 165

Pa posle

rbc 4.1 hgb 109 hct .331 mcv81 mch 26.7 rdw15.1 gvozdje 5.4
ostali nalazi sa diff. b.o.

pa posle dve nedelje opet mi traze rezultate i dobijemo:

gvozdje 13.6 hgb 107 hct0.342 pct0.193 ostalo sa diff. b.o.

i onda ja imam neki problem ponovo sa stomakom i posle 10 dana mi opet vade krv zbog bolesti i dobijemo

mono:0.750 ili 11.5% rbc 3.90 hgb 109 hct 32.9 ostalo b.o

I kaze meni gastroenterolog uzmi ti lepo odmah Folnak i to ce biti ok ne treba gvozdje, a doktorka opste prakse treba tebi gvozdje aj me poslusaj zvaci 1 tabletu ferum leka dnevno i taj folnak.

I sta ja sada da radim???

Inace ako treba da naglasim da je gastroskopijom dokazan gastritis,gerb, odstranjen polip sa zeludca pre 6 meseci i sve ostalo sa biopsijom je u njboljem redu, a kolonoskopija od pre dve godine pored izrazenog spazma i ne specificnog kolitisa u granicama normale, biopsija sa ranica na crevima je bila dobra.

Ko ima volje i zivaca da me posavetuje unapred mu se zahvaljujem

Veliki pozdrav
Odgovori