Ketoni u urinu? Dijabetes, gladovanje i kako izleciti.

Odgovori na sva pitanja vezana za laboratorijske analize i rezultate istih. Tumačenje nalaza krvnne slike, sedimentacije, leukocitarne formule, urinokulture, spermograma, ginekoloških testova ili specijalizovanih krvnih analiza.

Moderatori: moderato, vlada99, Dr Mita

Odgovori
aleksa2010
Novi član
Novi član
Pridružio se: Ned Apr 03, 2011 9:39 am

Ketoni u urinu? Dijabetes, gladovanje i kako izleciti.

Post od aleksa2010 »

Juce sam radio analizu urina i pronadjeni su mi ketoni ili odnosno pozitivan na ketone. Gulukoza mi je dobra

Pokusao sam da trazim na internetu, medjutim svuda sam procitao da moze imati veze sa dijabetesom ili prethodnim gldaovanjem.

Treba mi necije strucno mislnje, sta da uradim i da li je ovo izlecivo?

Hvala
cboris
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Čet Mar 17, 2011 7:07 pm

Re: Ketoni u urinu? Dijabetes, gladovanje i kako izleciti.

Post od cboris »

pozdrav,
naravno ponovices analizu urina, kao prvo, inace ketoni su prisutni u toku febrilnih stanja, ako ste povracali ranije, drzite dijetu bez ugljenih hidrata, dok bi se kod dijabeta trebala u urinu naci glukoza.
provjerite jos jednom pa javite
aleksa2010
Novi član
Novi član
Pridružio se: Ned Apr 03, 2011 9:39 am

Post od aleksa2010 »

Vadio sam ponovo jutros i ketoni su mi ok ali vadio sam i krv i glukoza mi je 6.2 a trigleceridi 1.73

Postoje referentne vrednosti pored i pise glukoza do 5.8 a trigleceridi do 1.7

Sta je savet?
cboris
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Čet Mar 17, 2011 7:07 pm

Post od cboris »

pozdrav,
ponoviti secer na par nedelje, dva, tri puta tako pa ako i dalje bude granican, malo prosiriti paletu analiza, dalje ce vas doktor savjetovati, za pocetak samo higijensko dijetetski rezim, manje rafinisanih ugljenih hidrata, odnosno slatkisa, secera, koka kole, tjestenine, manje malo masnog i to bi bilo to. TRigliceridi su kod nas u labu do 1.70.
Odgovori