DR.IVICE MOLIM VAS- STREPTOCOCCUS .....za mišljenje

Odgovori na sva pitanja vezana za laboratorijske analize i rezultate istih. Tumačenje nalaza krvnne slike, sedimentacije, leukocitarne formule, urinokulture, spermograma, ginekoloških testova ili specijalizovanih krvnih analiza.

Moderatori: moderato, vlada99, Dr Mita

Odgovori
Korisnikov avatar
minjab
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Mar 16, 2006 12:33 am
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

DR.IVICE MOLIM VAS- STREPTOCOCCUS .....za mišljenje

Post od minjab »

Poštovani dr.Ivice (mislim da ćete definitivno pomisliti da nisam baš sama sa sobom :oops: ) ali kad se nakači jedno ,nikad ne ide samo......

Molim Vas još jednom,jer stvarno sam stekla VELIKO POVERENJE u Vašu stručnost i u Vas ,a da mi niste daleko, bila bih vam redovni ''gost'' ,za još jednu konsultaciju.

Nikako da se iščupam od prehlade koja je bila (za Božić ) lečena linkocinom, presingom ,zbog otoka ,ma mislim i da se sećate, mislili su da imam alergiju (oticao vrat, ruke-šake i zglobovi i lice)......

Jutros sam dobila rezultate BRIS GRLA NA BAKTERIJE i nađeno je sledeće

20% Streptococcus beta haemolyticus grupe ''A''
50% Streptococcus pneumoniae
30% Fiziološka flora

Od juče sam dobila i nisku temperaturu( 37,4- 37,5) ,malo sam malaksala , i nikakav drugi simptom nemam, sem malo osećaja nadutosti ili otoka u grlu(ne boli , ne peče ništa)

Ne bi to bilo strašno da nisam alergična na penicilin, tetramicine i eritromicin.

Ovde su mi obeleženi antibiotici i od svih sam sa konsultacijom sa dr.(zato se i savetujem sa Vama) odlučila na ciprocinal koji je obeležen sa I( slabo osetljiv ) za obe bakterije.
ostali svi mogu da imaju ukrštenu reakciju sa penicilinom.

Streptococcus beta haemolyticus ''A''
CEPHALEXIN - S
CEFACLORR - S
CEFTIBUTEN -S
AZITHROMYCIN - S
CIPROFLOKSACIN - I
TRIMETH-SULFO - R
RIFAMPICIN -S
VANKOMYCIN - S

Streptococcus pneumoniae

VANKOMYCIN -S
CEFACLOR -S
CEFTIBUTEN - I
AZITHROMYCIN - R
LINKOMICIN -R
CIPROFLOKSACIN -I
TRIMETH-SULFO - I
RIFAMPICIN - S

Nije pola antibiotika obuhvaćeno?????? :o
Danas sam ponovila bris u drugoj laboratoriji.

Mene zanima da li Vi mislite da će mi Ciprocinal biti koliko toliko od pomoći ,jer ja za sada nemam drugi antibiotik koji bi smela da koristim .I ispiram grlo Tantum-verde( i mislim da crkavam) :lol:

IZVINITE zbog opširnosti ,ali već me znate :oops: .....pa da ne pričam više , kad imate malčice slobodnog vremena ....pa eto ,molim za Vaše mišljenje.....
HVALA OD SRCA :lol:
dr ivica
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Jul 27, 2006 6:20 pm
Kontakt:

Post od dr ivica »

Moze Ciprofloksacin (Ciprocinal), iako je intermedijarno efikasan, ali bolje (i slobodno!) uzmite cefaklor - ALFACET.

Pozdrav!
Primarijus dr med. Ivica Zdravkovic, specijalista opste medicine
NEAKTIVAN, osim za savete putem Facebooka.
Korisnikov avatar
minjab
Stalni član
Stalni član

Post od minjab »

Hvala na odgovoru ,tek sada sam videla.

Ja sam večeras popila treću tabletu ciprocinala -i večeras sam osetila da me grlo pecka i malo zateže,pa mi nije jasno ,da li ovo deluje ili ne deluje ovaj antibiotik.

A, dr.Ivice kako da popijem ALFACET , šta ću ako odreagujem .A baš da svaku kapsulu pijem ispred urgentnog :o :lol: ......

Sad me već počela hvatati panika jer kao da nisam pod terapijom( a, mene večito neke boleščine spopadaju, vikendom i praznicima), a i da nije kad ne smem ništa da pijem.

Jel bi smelo ovo da mi se događa kad sam pod ,pa i ovakvom terapijom, možda ne najboljom ,ali da li ima šanse da ovaj antibiotik ne deluje :cry: , ili je normalno :roll:
dr ivica
Stalni član
Stalni član
Kontakt:

Post od dr ivica »

Minja, ako ste nesigurni da li postoji ukrstena reakcija, popijte i alfacet ispred hitne pomoci. Ako ste pili Palitrex i nije Vam bilo nista, nece Vam se nista desiti ni od Alfaceta. Ciprocinal Vam nece dati alergije, u to sam skoro siguran 100%, bicete zaista fenomen ako se to desi.
Korisnikov avatar
minjab
Stalni član
Stalni član

Post od minjab »

Hvala ,kao i uvek ekspeditivnom dr.Ivici.

# Palitrex nikad nisam pila ,mada su mi rekli da je mala verovatnoća da odreagujem .Obzirom da sam kukavica -na znam da li bih smela da eksperimentišem.

# Na Ciprocinal nisam alergična,nego mi se činilo da nema efekta ,posle treće tablete mene poče da pecka grlo - pa reko da ne gutam za džaba antibiotik.

# Stigao mi je izveštaj iz druge laboratorije, urađen dva dana posle prvog - NALAZ UREDAN?????????????????(mada sam na dva sata pre davanja drugog brisa popila Revitu-pa ne znam da li je to baš moglo da promeni i pobije sve bakterije)???????

Jel mi verujete da mi ništa nije jasno? :o
dr ivica
Stalni član
Stalni član
Kontakt:

Post od dr ivica »

Nepravilno uzet bris je cest razlog lazno negativnih rezultata.

Uzmite Vi i popijte kutiju Alfaceta i nista se ne brinite.
Korisnikov avatar
minjab
Stalni član
Stalni član

Post od minjab »

Hvala dr.Ivice na posvećenosti.

Ne mogu da pijem alfacet jer sa već na šestoj tableti Ciprocinala ,do sledećeg utorka treba da ih pijem , a ne bih smela da prekidam ,da bih prešla na drug antibiotik ( ma znam da me ni vi ne bi to savetovali jer se to ne sme) .Ali verujte ,teško da bih progutala alfacet ...od straha.

Čekam da ispijem sve i onda idem na pregled ORL, jer meni definitivno nešto otiče (da li su žlezde ispod vilične kosti, ili ne znam šta ispašću glupa pri objašnjavanju ali ja imam napor kad gutam- a nije alergija ,to znam i sigurna sam, al ne umem da objasnim gde mi ''zateže ili već kako )

Pozdrav za Vas ........i hvala naravno. :lol:
majja
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Jan 26, 2006 10:57 pm

Post od majja »

Minja, a sta bi sa tvojom stitnom??!!Nek ti ispipaju i nju, jer ona hoce da daje te simptome nadudosti tezeg gutanja........

Samo da ti kazem (nadam se da se ne ljutis sto cu ovde :oops: ), mene je danas spopao neki suvi kasalj i ceo dan imam bolove sa desne strane grudi i po sredini, i cak i pozadi, oko lopatice, i pravo da ti kazem, bas se tripujem grozno, a ne bih da idem kod lekara zbog ovog gripa, kog iako ga nemam mogu garant pokupiti u cekaonici, jer mi je imunitet i ovako ispod nule! :cry:

Stavila sam na pluca oblogu od komovice, skuvala litru caja od sipka, i pijem ga sa mesavinom meda, mleca i propolisa............

Iskreno se nadam da ce sve biti ok, mada me stukla i vrtoglavica i neka opste slabost, znoje mi se dlanovi i stalno mi je vruce. Zacudo, ali nisam merila temperaturu (jer ja i prema toplomeru gajim ista "osecanja" :lol: kao i prema aparatu za pritisak :lol: , a necu da imam kontakt sa njim, da mi dr Ivica ne naplati kaznu :lol: :lol: :lol: ).

Pozdrav, cuvaj se i javljaj kako si! :wink:
Korisnikov avatar
minjab
Stalni član
Stalni član

Post od minjab »

Majjo, ćao i ovde, rađena mi je tiroidea još kad su mislili da su alergije, i sve je ok.

A meni se javlja taj osećaj kao kad ti je stisnut vrat ispod vilične kosti i malo sa naporom gutam ( kao da jezikom moram da razmaknem sve u ustima da bih progutala) ,a temperature 37,2 - 37,5(mada to neki i ne računaju ,ja je osetim ,drugačije ne bi ni uzela termometar)

Moram da sačekam da mi se ORL vrati sa odmora i da odem na kompletan pregled (nego me sramota neumem da objasnim) :oops:

Pravo da ti kažem baš me neka panika uhvatila da se ne dešava nešto ''unutra'' (ispod jezika ili u dnu jezika ili NI SAMA VEĆ NE ZNAM GDE) a da ja sedim i čekam da mi se dr. vrati sa skijanja,........ma valjda bi mi dr.Ivica rekao da je nešto hitno.

Jel da dr.Ivice, nemojte da sutra nema ko da Vam postavi pitanje, šta ćete onda :lol:

Majjo , da se nisi prehladila od toga hoće bol.A suvi kašalj.......pa nisi valjda nakupila grip ? :cry:
Korisnikov avatar
minjab
Stalni član
Stalni član

Post od minjab »

Ja još zaboravih da dodam ,a da mi se sad nije dogodilo ,veravatno bih i sad zaboravila.

Dogodi mi se i to da pri okretu glave u stranu ,(tamo gde je jabučica i krcne nešto preskoči ??????? :cry:
Odgovori