Iskrivljeni nalazi krvi

Odgovori na sva pitanja vezana za laboratorijske analize i rezultate istih. Tumačenje nalaza krvnne slike, sedimentacije, leukocitarne formule, urinokulture, spermograma, ginekoloških testova ili specijalizovanih krvnih analiza.

Moderatori: moderato, vlada99, Dr Mita

Odgovori
mightynorman
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Jun 29, 2011 3:30 pm

Iskrivljeni nalazi krvi

Post od mightynorman »

bok, novi sam na forumu i dolazim iz hrvatske.
nadam se da sam otvorio temu u pravom podforumu..

prije jedno 3 tjedna sam krenuo u teretanu i počeo piti proteine. nakon 3 tjedna sam odlučio napravit pretrage krvi.
imunološki mi je sve u redu.
krvna slika mi ne valja. imam snižene eritrocite (na 4,35 su). znam da to nije jako nisko,ali bavim se sportom i trebao bi imat velik broj eritrocita. također mi je hematokrit snižen ( 0.384). isto nije puno snižen,ali bi trebao bit u normali,budući da treniram svaki dan.
biokemijske pretrage isto nisu u redu. kreatinin imam 116 (za to okrivljujem uzimanje proteina,jer se razgradnjom proteina oslobađa kreatinin,i odlučio sam prestat pit proteine). mokraćna kiselina mi je na granici (412,a gornja granica je 420). CK mi je jako povišen,normala je 170,a ja imam 530,ali to je zbog treninga,to mišići ispuštaju,tako da me to ne brine. jako me brine željezo,koje mi je sniženo na samo 11,7...prošle godine sam imao željezo 20.

da li bi mogao dobit koji savjet kako povisit broj eritrocita,kako povisit željezo i kako sniziti mokraćnu kiselinu?

unaprijed hvala :)
cboris
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Čet Mar 17, 2011 7:07 pm

Re: Iskrivljeni nalazi krvi

Post od cboris »

pozdrav,
vrijednosti gvozdja variraju dnevno, tako da se vrijednosti u par sati mogu dosta razlikovati, a ne u danima i mjesecima. Ono sto ovdje fali je vrijednost hemoglobina, da se procijeni stepen anemije, ukoliko je to u pitanju i vrijednost MCV, da se vidi da li je anemija, ukoliko je u pitanju rezultat nedostatka folne kiseline ili gvozdja. Ukoliko je anemija u pitanju, trebali biste konsultovati doktroa po pitanju daljnjeg treninga dok se ne utvrdi sta je po srijedi. Mokracna kiselina na gornjoj granici moze biti rezultat raspadanja missicnih celija posto vam je povisen i cpk, tako da ne bih brinuo vec polako ulazio u trening a ne naprasno i grubo, ostaviti vremena organiymu da se navikne; iz istog razloga vam je povecana vrijednost kreatinina, on nema veze sa unosom proteina, da je to u pitanju urea bi vam bila visoka. Sve u svemu, prvo kod doktora na dodatne analize pa onda trening.
Odgovori