Hronicno visok kreatinin
Moderatori: moderato, vlada99, Dr Mita
-
- Novi član
- Pridružio se: Sub Feb 02, 2008 12:57 am
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
- Kontakt:
Hronicno visok kreatinin
Vec vise od dve godine imam povisen kreatinin u krvi.U pocetku je bio oko 130 ali je dostizao i blizu 160. Takodje,rezultati klirensa kreainina su bili losi(nisu mi tenutno dostupni,ako treba prilozicu tacne vrednosti),medjutim smatram da to i nije sada toliko bitno.Pregledan sam od strane lekara u KCS u Beogradu,radjene u mi brojne analize krvi,kao i imunoloske analize,ultrazvuk bubrega i sve je bilo u redu (osim povisenog kreatinina,naravno).Predlozili su mi EHO srca,medjutim i tu je sve u najboljem redu.Funcija bubrega je ocuvana 100%(nalaz nacelnika nefrologije u KCS).Radim Naftnoj industriji,pa zanima da li to ima uticja na ove rezultate.(napominjem da kada ne radim (zivim tridesetak kilometara od radnog mesta) odmor,bolovanje i sl.,kratinin se blago smanji,ali nikada ispod gornje granice).Molim Vas za misljeje i savet,imam 37 godina i ne bolujem od neke hronicne bolesti.Unapred hvala i izvinjavam se na preopsirnosti
Pa kreatinin vam je samo blago povisen,u BI vrednosti mogu da idu i preko hiljadu.Obzirom da je nefroloskim ispitivanjima iskljuceno organsko oboljenje bubrega,jedino ostaje mogucnost da ste dehidrirali ,mada ovo moze biti i neka incipijentna bubrezna bolest.Da li imate hipertenziju,kakva je glikemija,da li imate bilo kakve patoloske nalaze u urinu(eritrociti,proteini,cilindri),jos neke simptome na koje se zalite ,da li je odradjena i biopsija bubrega??Sto se tice rada u rafineriji postoji i mogucnost
unosenja nekih nefrotoksicnih materija(teskih metala npr),pa bi mozda i toksikolosko ispitivanje bilo indikovano.
unosenja nekih nefrotoksicnih materija(teskih metala npr),pa bi mozda i toksikolosko ispitivanje bilo indikovano.
-
- Novi član
- Pridružio se: Sub Feb 02, 2008 12:57 am
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
- Kontakt:
Potvrdjene sumnje
Hvala Vam puno na odgovoru,to je potvrdilo moje sumnje oko ovog poslednjeg.Jos jednom hvala
Vase sumnje u vezi nefrotoksicnosti za pocetak ce potvrditi osnovne biohemijske analize krvi i urina(jer nikad ne znate sta moze da ispliva),a sto se tice toksikoloskog ispitivanja za to bi trebalo da se javite u institut za medicinu rada jer se oni najcesce bave ovom profesionalnom patologijom(ako je ona u pitanju).