Hiv test - period prozora?

Odgovori na sva pitanja vezana za laboratorijske analize i rezultate istih. Tumačenje nalaza krvnne slike, sedimentacije, leukocitarne formule, urinokulture, spermograma, ginekoloških testova ili specijalizovanih krvnih analiza.

Moderatori: moderato, vlada99, Dr Mita

Odgovori
van
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Avg 18, 2005 1:57 pm

Hiv test - period prozora?

Post od van »

Zbunjuje me koliko traje period prozora, jer ima razlicitih prica: u stud. poliklinici kazu 8 nedelja, u zavodu za zastitu zdravlja 28 dana, na vecini mesta 13 nedelja ... a svi rade combo test!!! Kada je gotov period cekanja sa ovim testom? I dali su sva ta mesta podjednako pouzdana?

A sta je sa privatnim laboratorijama? Koja je najbolja?
Dr Mita
Saradnik
Pridružio se: Ned Feb 20, 2005 8:16 pm

Post od Dr Mita »

Posetite HEXALAB i dobicete pravi odgovor!
doktorka
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Uto Avg 23, 2005 4:57 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od doktorka »

Kod jednog broja ljudi antitela se mogu detektovati vec nakon 3-4 nedelje od infekcije. U retkim slucajevima, period prozora moze trajati i do sest meseci. Znaci, u proseku 3 meseca.
Mr.X
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Pet Apr 22, 2005 10:40 pm
Kontakt:

Post od Mr.X »

Minimum je 2 meseca a testiranje se preporujcuje znaci posle 2 meseca od rizicnog kontakta a i posle 6 meseci
van
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Avg 18, 2005 1:57 pm

Post od van »

A da li je svejedno gde se radi testiranje? (pogotovo posle ove price da je covek dobio razlicite rezultate u zavodu i privatnoj laboratoriji!!!)
dzoni
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Jun 10, 2005 12:09 pm

ipak zavdo

Post od dzoni »

mislim da je najbolje da na testirane odete u zavod jer mi je poznato nekoliko slucajeva gde se privatna praksa nije pokazala bas najbolje. i naravno pre testiranja preposucujem vam odlazak u savetovaliste pod obavezno. tamo cete dobiti sve potrebne informacije
bobanx
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Nov 04, 2005 3:30 pm

Post od bobanx »

Ako sam radio hiv test posle 2 meseca u studentskoj poliklinici i posle 3.5 meseci u zavodu za zastitu zdravlja, i oba su bila negativna, da li je potrebno da ponovim test i posle 6 meseci? Gde da ga radim sada?
Mr.X
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Pet Apr 22, 2005 10:40 pm
Kontakt:

Post od Mr.X »

Moras da ponovis i posle 6 meseci.
*
kiki
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Maj 23, 2005 7:57 pm

Post od kiki »

Pre izvesnog vremena sam slusala jednu doktorku,koja se vrlo cesto pojavljivala na TV-u povodom nekih prica oko toga da je zena tuzila muza ....pa do one price o mentalno retardiranom decaku koji ima HIV....e sad da ne pricam o tome ona je pominjala neke testove 4. generacije pa me zapravo interesuje kakvi su to testovi 4. generacije...mislim sta to znaci?
Odgovori