hitnooo!!! sinu mi je biohemijskom analizom krvi utvrdjen...

Odgovori na sva pitanja vezana za laboratorijske analize i rezultate istih. Tumačenje nalaza krvnne slike, sedimentacije, leukocitarne formule, urinokulture, spermograma, ginekoloških testova ili specijalizovanih krvnih analiza.

Moderatori: vlada99, moderato, Dr Mita

Odgovori
violinaaa
Novi član
Novi član
Pridružio se: Ned Maj 11, 2014 11:35 pm

hitnooo!!! sinu mi je biohemijskom analizom krvi utvrdjen...

Post od violinaaa »

Sinu mije biohemijskom analizom utvrdjen zna;ajno povisen AST, ALT a posebno ALP/cak 297 a gornja granica je 129/ Uy to uvijek ima povisen holesterol, i trigliceride. Sada mu je CRP 2 < 5, ALP i CRP ljekar je zaokruzio... kreatinin mu je nizi od granicnog, a fibrinogen povisen... U to vrijeme mu je opao i pramen kose, sto je dermatolog okarakterisao kao alopeciu, nakon stresa.U to vrijeme prolazili smo, suprug i ja kroz razvod...Ovo su nalazi djecaka od 13 godina.Pomozite, kome da se obratim...
Korisnikov avatar
aaaca
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Pon Avg 05, 2013 7:03 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 9
Kontakt:

Re: hitnooo!!! sinu mi je biohemijskom analizom krvi utvrdjen...

Post od aaaca »

Ако је јетра толико поремећена то најчешће значи да се врло нездраво храни или се кљука неким хемикалијама.
violinaaa
Novi član
Novi član

Post od violinaaa »

Hvala Aco, u panici sam...nekako ne volim sto covjek , odnosno ja uvijek pomisli na najgore...
Korisnikov avatar
tanja68
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Dec 18, 2008 5:05 pm

Post od tanja68 »

U svakom slucaju bi morao na dijetu, prvo zbog jetre a onda i povisen holesterol i trigliceridi. Nadam se da ste ga odveli kod infektologa da se urade jos neki nalazi vezani za jetru.

ps: obavezno da izbaci gazirane sokove i koka kolu narocito.
violinaaa
Novi član
Novi član

Post od violinaaa »

Draga Tanja,danas smo bili kod ljekara uradice ujutro ponovo nalaze, a infektologu nije isao.

Vidjecemo nove nalaze, pa ici dalje, ako je potrebno.To da je gojazan i da treba na diejtu, da, svakako... Hvala puno na javljanju
Odgovori