HITNO! Povisen CEA 3,64 ng/mL

Odgovori na sva pitanja vezana za laboratorijske analize i rezultate istih. Tumačenje nalaza krvnne slike, sedimentacije, leukocitarne formule, urinokulture, spermograma, ginekoloških testova ili specijalizovanih krvnih analiza.

Moderatori: moderato, vlada99, Dr Mita

Odgovori
darkozr
Novi član
Novi član
Pridružio se: Ned Jul 17, 2011 1:47 pm

HITNO! Povisen CEA 3,64 ng/mL

Post od darkozr »

Radio sam opsti tumor marker CEA i on mi je 3,64 ng/mL. Po mnogim referentnim vrednostima sve preko 3 je poviseno / negde cak i preko 2.5 /. Godinama imam nadutost pisle jela a od pre dve godine i stalni svrab pored korena polnog organa sa desne strane i blazi bol odmah ispod desnog rebra. Cesto imam prolive i meksu stolicu. Evo bas sad pijem Enterofuryl i Bullardi posle dvodnevnih bolova u stomaku i jakog proliva. Sta je u pitanju i sta jos treba da uradim od analiza, snimanja itd?
Korisnikov avatar
aaaca
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Pon Avg 05, 2013 7:03 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 9
Kontakt:

Re: HITNO! Povisen CEA 3,64 ng/mL

Post od aaaca »

Ко зна шта ти се све пореметило за све те године проблема са органима за варење. Треба да алкализујеш организам.
Kristina11
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Feb 11, 2016 11:43 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 9

Re: HITNO! Povisen CEA 3,64 ng/mL

Post od Kristina11 »

Cea marker se koristi najcesce u dijagnostici karcinoma debelog creva ,ali moze i za jetru,pankreas..takodje povisenje ne znaci odmah da je kancer,kod raznih benignih stanja se javlja povisenje,npr upala debelog creva .Cak kod nekog postotka pusaca je povisen cea.Tebi je blago povisen i nema dijagnosticki znacaj.To sto si imao sad,verovatno stomacni virus koji je rasprostranjen.Za pocetak odradi ultrazvuk abdomena,test na helikobakteruju,i uradi test na skriveno krvarenje iz stolice,da budes miran.
Odgovori