Pre dve nedelje mi je radjena krvna slika i ustanovljen je nizak nivo gvozdja u krvi svega 8 a referentna vrednost je od 30-120 nisam sigurna za gornju granicu... Svi ostali pokazatelji su bili uredni i dobri ukljucujuci i hemoglobin. Inace nikada nisam imala problem sa gvozdjem ili anemijom i krvna slika mi je uvek bila uredna.
Doktor je preporucio da jednom nedeljno kroz infuziju uzimam gvozdje tri nedelje.I danas ja pitam njega zasto mi je nisko gvozdje a on ce meni da verovatno imam neko unutrsnje krvarenje, ako to nije kroz menstruaciju, onda je sigurno pukao neki krvni sud u debelom crevu, ali za sada nema brige i provericemo gvozdje kroz dva meseca, pa ako opet bude nisko idemo na kolposkopiju...
I ja zanemim posle ovakvog komentara, dodjem kuci i naravno ceprkam po netu da nadjem sta znaci kad pukne krvni sud u debelom crevu i kad se nisam onesvesila. Buduci da sam hipohondar (dokazano vise puta) u najavi vec sam u svojoj glavi dobila rak debelog creva i umirem. Napad histerije i maltretiranje nesrecnog muza satima i plakanje preko telefona...
A inace se vec dve godine lecimo od steriliteta i ima iza sebe jedan neuspesan ivf i grozna iskustva sa jenom doktorkom u bgd, toliko llosa da sam odlucila da promenim drzavu i odselim u inostranstvo...

Inace krv mi je vadjena jedan dan pre nego sto cu da se razbolim, sutra dan sam dobila grip i i to je bio negdee 11 dan ciklusa koji inace traje 6 dana i bio je normalan.
Iskrena da budem ni ne znam sta ocekujem od vas, ali valjda cu se osecati bolje ako nekog smorim sa svojim problemima...
pozdrav svima