Dijabet ili ..?

Odgovori na sva pitanja vezana za laboratorijske analize i rezultate istih. Tumačenje nalaza krvnne slike, sedimentacije, leukocitarne formule, urinokulture, spermograma, ginekoloških testova ili specijalizovanih krvnih analiza.

Moderatori: moderato, vlada99, Dr Mita

Odgovori
Maki65
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Feb 29, 2012 12:44 pm

Dijabet ili ..?

Post od Maki65 »

Najkrace..od lekova za pritisak pije Presolol, Hemokvin + , 3mg Leksirijuma, uvece jos i 5mg Norvasc..Popio sam lekove i dao krv na laboratoriju, secer 6.4.. Posto sam imao u medjuvremenu problem sa kolenom doktor mi je dao injekciju korticosteroida direktno u koleno.. Neznajuci za to da on izaziva povecanje secera ja sam pio sokove i obilno vecerao.. posle nekih 3-4 h sam uzeo da proverim secer bio je 16.2 Uspanicen ujutro odlazim kod moje doktorke i kontrolisem secer u ambulanti ali posle navedenih lekova 7,8 Doktorka kaze DIJABET..?? odmah sutradan radi test OGTT pre 5,5 1 sat posle 11.7 2h posle 11.6 na moju inicijativu posle 3.5h 4.1 ..?? od tada svakog jutra pre lekova vrsim proveru i uvek je u normali.. krece se od 4.7 do 5.8 ..? da li ovo ukazuje na pocetak dijabeta ili je splet okolnosti sa injekcijom kortikosteroida u kolenu koja ima i produzeno dejstvo.. sa bas nepravilnom ishranom..? Hvala unapred..
cboris
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Čet Mar 17, 2011 7:07 pm

Re: Dijabet ili ..?

Post od cboris »

poyy,
suk naste i p, poslije dva sata, govori u korist dijabetesa, ali svavko zhtjeva odlazak kod endokrinologa koji ce definitivnu dijagnozu dati; postoji i analiza HBa1c koja prati kako vam s esecer u krvi kretao unatrag dva, ti mjeseca, kao i vrijednosti; naravno mozete raditi testove insuluna, c peptida, ogtt uz kontrolu insulina, ali mislim da je najpametnije da odete kod dobrog endokrinologa i rijesite se svake dileme!
Odgovori