Cytomegalo virus-molim za pomoc u tumacenju rezultata

Odgovori na sva pitanja vezana za laboratorijske analize i rezultate istih. Tumačenje nalaza krvnne slike, sedimentacije, leukocitarne formule, urinokulture, spermograma, ginekoloških testova ili specijalizovanih krvnih analiza.

Moderatori: moderato, vlada99, Dr Mita

Odgovori
mizera
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Jun 15, 2005 10:57 pm

Cytomegalo virus-molim za pomoc u tumacenju rezultata

Post od mizera »

Postovani,

Radjena mi je analiza na cytomegalovirus zbog opste slabosti i brzog umaranja. Rezultati su sledeci:
EIA CMV IgM 2,96U/ml (ref.vred.<9)
EIA CMV IgG 28,35U/ml (ref.vred.<9)

Jasno mi je da je IgG stara infekcija, ali ne znam da li se IgM tumaci kao prisustvo reinfekcije, iako je manja vrednost od referentne.

Hvala!
ljubomir90
Novi član
Novi član
Pridružio se: Ned Jul 11, 2010 8:42 pm

Re: Cytomegalo virus-molim za pomoc u tumacenju rezultata

Post od ljubomir90 »

Postovani,

Radjena mi je analiza na cytomegalovirus zbog opste slabosti i brzog umaranja. Rezultati su sledeci:
EIA CMV IgM 2,96U/ml (ref.vred.<9)
EIA CMV IgG 28,35U/ml (ref.vred.<9)

Jasno mi je da je IgG stara infekcija, ali ne znam da li se IgM tumaci kao prisustvo reinfekcije, iako je manja vrednost od referentne.

Hvala!

Poštovani/na,

tumačenje koje ste dali nije tačno! Da bi bila stara infekcija, IgG mora da bude ispod ref. vrednosti. Da nikada niste imali taj virus u telu rez. bi bio 0, čim postoji odredjeni nivo antitela znači da je postojao. Vaši rezultati ukazuju da je infekcija aktivna ali u padu (telo se bori ali nije sasvim eliminisalo antigen) Čim padne ispod 9! znači da je virus prošao kroz telo i da ga se organizam rešio.

Da bi ubrzali oporavak predlazem (dnevno jednu sirovu šargarepu, i svako veče dva čena belog luka koji je JAKO efikasan protiv herpes virusa - kojem pripada i sam coxsackie virus.

Pozzzdrav.
Odgovori