Radim u laboratoriji,biohemijski odsek,kao laboratorijski tehnicar naravno.
Imam problem vezan za moju zelju za stalnim usavrsavanjem (jer covek se uci dok je ziv)
Nedavno smo dobili novi bionemijski analizator Cobas Integra 400+.Znaci zaista fenomenalan Roche-ov aparat.
E sad na njemu rade samo 2 laboranta koji su inace "blizu" nase biohemicarke,tj.sefice naseg odseka (posto imamo 4 odseka),a inace nedeljno se menjamo po radnim mestima!Nama drugima nije ni dato da mu pridjemo!Ostalima to ne smeta,ali meni zaista smeta jer zelim da naucim kako se radi na tom aparatu!Ne moram ni raditi na njemu ali bi voleo da znam vise o njemu!Kad god sam pitao svoje kolege kako se radi,na koji nacin,itd. nista nisu hteli da mi kazu!Ja sam samoinicijativno uzimao uputstva za koriscenje,i prevodio ih sebi sa engleskog,ali mi je malo postalo komplikovano,posto zaista ima dosta informacija!
Voleo bih ako bi mi neko mogao reci nesto vise o aparatu, njegovom principu i nacinu rada!
Unapred zahvalan

P.S.Kad je aparat dosao,bila je trodnevna prezentacija,ali su njoj prisustvovali samo biohemicarka i dvoje kolega
Jos nesto:Ne zelim da se stekne utisak da sam ljubomoran ili nesto slicno!Samo zelim znati vise o aparatu,jer je zaista fascinantan!