Koliko znam nikada nisam bolovala nijednu vrstu boginja.
Koje analize mogu da uradim da to i potvrdim i da li postoji neka vakcina kojom se odrasli mogu zastititi da ne dobiju boginje?
Hvala .
P.S. Sa Hexalab-om godinama imam jako lepo iskustvo, drago mi je da preporucujete ovu labaratoriju.
Boginje
Moderatori: moderato, vlada99, Dr Mita
Boginje - odgovor
Imunitet od boginja (osipnih groznica) je dozivotan i ukoliko ste ih imali, trebalo bi da u krvi imate specifične (tzv. IgG) imunoglobuline (antitela). Takve analize mozete da uradite u laboratoriji, i to za virus Rubelle, Morbilla (izazivac malih boginja). Trenutno postoji vakcina protiv malih boginja, koja se redovno daje u decjem uzrastu.
Sto se tice komentara vezano za Zavod za laboratorijsku dijagnostiku Hexalab, Vi ste jedan od preko milion zadovoljnih registrovanih usluga Hexalaba tokom vise od 11 godina postojanja i opstajanja u najtezim uslovima.
Sto se tice komentara vezano za Zavod za laboratorijsku dijagnostiku Hexalab, Vi ste jedan od preko milion zadovoljnih registrovanih usluga Hexalaba tokom vise od 11 godina postojanja i opstajanja u najtezim uslovima.