Boginje

Odgovori na sva pitanja vezana za laboratorijske analize i rezultate istih. Tumačenje nalaza krvnne slike, sedimentacije, leukocitarne formule, urinokulture, spermograma, ginekoloških testova ili specijalizovanih krvnih analiza.

Moderatori: moderato, vlada99, Dr Mita

Odgovori
dasa
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Sub Dec 11, 2004 12:52 pm

Boginje

Post od dasa »

Koliko znam nikada nisam bolovala nijednu vrstu boginja.
Koje analize mogu da uradim da to i potvrdim i da li postoji neka vakcina kojom se odrasli mogu zastititi da ne dobiju boginje?
Hvala .
P.S. Sa Hexalab-om godinama imam jako lepo iskustvo, drago mi je da preporucujete ovu labaratoriju.
Dr Mita
Saradnik
Pridružio se: Ned Feb 20, 2005 8:16 pm

Boginje - odgovor

Post od Dr Mita »

Imunitet od boginja (osipnih groznica) je dozivotan i ukoliko ste ih imali, trebalo bi da u krvi imate specifične (tzv. IgG) imunoglobuline (antitela). Takve analize mozete da uradite u laboratoriji, i to za virus Rubelle, Morbilla (izazivac malih boginja). Trenutno postoji vakcina protiv malih boginja, koja se redovno daje u decjem uzrastu.
Sto se tice komentara vezano za Zavod za laboratorijsku dijagnostiku Hexalab, Vi ste jedan od preko milion zadovoljnih registrovanih usluga Hexalaba tokom vise od 11 godina postojanja i opstajanja u najtezim uslovima.
dasa
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Sub Dec 11, 2004 12:52 pm

Post od dasa »

Hvala puno.
Odgovori