Pozdrav svima, neka mi odgovori neko ko ima slicno iskustvo, ili doktor,
moja majka je radila analize krvi nakon tri meseca (inace, od pre godinu i nesto, dijagnoza, kancer pluca, uspesno prosla kroz sve cikluse hemoterapije i zracenja), sve uredno, osim sto joj je LDH blago povisen (referentne vrednosti pisu da su do 450, a njoj su 478). Ostali nalazi - Gama GT, ALT, AST, Alkalna fosfataza, bilirubin, sve uredno. Interesuje me, na sta moze da ukazuje ovo blago povecanje LDH/a?
Ona se inace dobro oseca, jedino sto je nedavno imala cistitis, i pored te svoje osnovne bolesti, za koju je poslednji snimak pokazao da je vise nema, boluje i od hipotireoditisa, tacnije Hasimoto tireoditisa, i ima vec deset godina visok pritisak zbog cega redovno pije lekove.
Da li povisen LDH mora nuzno da ukazuje na los rad jetre? Ako su svi ostali parametri vezano za jetru uredni? Ili na nesto drugo? U laboratoriji su nam rekli da je moguce da je u pitanju neka blaga upala?
Pozdrav
[/i]
blago povisen LDH
Moderatori: moderato, vlada99, Dr Mita
-
- Stalni član
- Pridružio se: Pet Dec 15, 2006 8:17 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
hasimoto i sedimentacija
Postovani,
Hvala vam na odgovoru. Interesuje me jos jednom, da li hasimoto, kao hronicna upala stitne zlezde utice na blago povecanu sedimentaciju? (u slucaju moje majke ona je 35).
Hvala vam na odgovoru. Interesuje me jos jednom, da li hasimoto, kao hronicna upala stitne zlezde utice na blago povecanu sedimentaciju? (u slucaju moje majke ona je 35).