Fe - Bilirubin

Odgovori na sva pitanja vezana za laboratorijske analize i rezultate istih. Tumačenje nalaza krvnne slike, sedimentacije, leukocitarne formule, urinokulture, spermograma, ginekoloških testova ili specijalizovanih krvnih analiza.

Moderatori: moderato, vlada99, Dr Mita

Odgovori
gaga_bgd
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Okt 06, 2008 5:29 pm

Fe - Bilirubin

Post od gaga_bgd »

Molim Vas kažite mi mišljeme o mojim rezultatima.

Naime, zadnjih 3 meseca sam 3 puta radila analize krvi i u svim mi se gvožđe pokazalo više nego šro je u ref. vrednostilma.
Transaminaze su mi ok, testirala sam se na hepatitis c - negativan je...
Danas sam opet dobila rezultate koji imaju sledeće vrednosti...

Bilirubin uk. - 28.5 (5.1-20.5)
Bilirubin dir. - 5.7 (0.0 - 5.5)
Gvožđe - 34.3 (6 - 30.4)

Radila sam pre mesec i po UZ abdomena i sve je uredno...

Imate li kakvo mišljeme o mom "slučaju" ??

Zaboravih da dodam i to da sam kontrolisala i holesterol i bio mi je na gornjoj granici..

pozdrav
ljuna
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Pet Feb 09, 2007 11:46 am
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od ljuna »

Uradite i enzime alkalnu fosfatazu i gama-YT, LDH. da iskljucite bilo sta u vezi sa zucnim kanalima,mada je radjen i ultrazvuk.
Sto se tice gvozdja. desava se kod povecanog bilirubina interferenca u odredjivanju gvozdja, pa se dobija visa vrednost nego sto je inace.To je analiticka interferenca i ima veze sa samom kolorimetrijskom metodom za odredjivanje Fe.
Da bi iskljucili hemohromatoze-visak Fe u organizmu, uradite feritin, to je najpouzdaniji pokazatelj.
gaga_bgd
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Okt 06, 2008 5:29 pm

Post od gaga_bgd »

pored ovog što sam navela kontzrolisala sam sledeće i sve je u granicama normale
glukoza
S-a - Amilaza
U-a- Amilaza
S-Alkalna fosfataza
S- Gama GT
S-LDH
S-Kreatinin Kinaza
S-Holinestreaza

Inače, ranijih godina npr. pre 5 godina kad sam bila u drugom stanju Fe mi je bilo u normali...
Odgovori