Molim Vas kažite mi mišljeme o mojim rezultatima.
Naime, zadnjih 3 meseca sam 3 puta radila analize krvi i u svim mi se gvožđe pokazalo više nego šro je u ref. vrednostilma.
Transaminaze su mi ok, testirala sam se na hepatitis c - negativan je...
Danas sam opet dobila rezultate koji imaju sledeće vrednosti...
Bilirubin uk. - 28.5 (5.1-20.5)
Bilirubin dir. - 5.7 (0.0 - 5.5)
Gvožđe - 34.3 (6 - 30.4)
Radila sam pre mesec i po UZ abdomena i sve je uredno...
Imate li kakvo mišljeme o mom "slučaju" ??
Zaboravih da dodam i to da sam kontrolisala i holesterol i bio mi je na gornjoj granici..
pozdrav
Fe - Bilirubin
Moderatori: moderato, vlada99, Dr Mita
-
- Stalni član
- Pridružio se: Pet Feb 09, 2007 11:46 am
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Uradite i enzime alkalnu fosfatazu i gama-YT, LDH. da iskljucite bilo sta u vezi sa zucnim kanalima,mada je radjen i ultrazvuk.
Sto se tice gvozdja. desava se kod povecanog bilirubina interferenca u odredjivanju gvozdja, pa se dobija visa vrednost nego sto je inace.To je analiticka interferenca i ima veze sa samom kolorimetrijskom metodom za odredjivanje Fe.
Da bi iskljucili hemohromatoze-visak Fe u organizmu, uradite feritin, to je najpouzdaniji pokazatelj.
Sto se tice gvozdja. desava se kod povecanog bilirubina interferenca u odredjivanju gvozdja, pa se dobija visa vrednost nego sto je inace.To je analiticka interferenca i ima veze sa samom kolorimetrijskom metodom za odredjivanje Fe.
Da bi iskljucili hemohromatoze-visak Fe u organizmu, uradite feritin, to je najpouzdaniji pokazatelj.