BILIRUBIN

Odgovori na sva pitanja vezana za laboratorijske analize i rezultate istih. Tumačenje nalaza krvnne slike, sedimentacije, leukocitarne formule, urinokulture, spermograma, ginekoloških testova ili specijalizovanih krvnih analiza.

Moderatori: vlada99, moderato, Dr Mita

Odgovori
petkovic
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Mar 29, 2007 4:51 pm

BILIRUBIN

Post od petkovic »

Molim Vas da mi protumačite nalaz krvi gde mi je povećan Ukupni bilirubin i iznosi 24.0, a granica je od 0.0 - 17.0. Direktni bilirubin mi je 4.0 i on je u normalnim granicama - 0.0 -4.5. Molim Vas da mi kažete šta je uzrok povišenog ukupnog bilirubina i da li je to nešto opasno. Unapred hvala.
c.boris
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Ned Mar 11, 2007 10:39 pm

Post od c.boris »

Zdravo,
povisen bilirubin(da se razumijemo ovo je samo blago povecanje) moze biti rezultat pojacane hemolize,odnosno raspadanja eritrocita ili odredjena stanja holestaze(mada je to iskljuceno,jer bilirubin tada drasticni raste) ili mozda zilberov sindrom ili...
Kakva ti je krvna slika? Transaminaza? alkalna fosfataza?
NAlazi se tesko mogu tumaciti pojedinacno,ali recimo da to mogu biti neki od razloga.
Pozdrav
ljuna
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Pet Feb 09, 2007 11:46 am
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od ljuna »

Jeste pili vece pre vadjenja krvi nesto gazirano.Pijete li koka kolu?Ili uopste izbegavate tecnost, pa ste dehidrirali, sto moze takodje usloviti blaga povecanja nekih parametara?
Posaljite nam ostale vrednosti kako vam je Boris vec i napisao.
petkovic
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Mar 29, 2007 4:51 pm

Post od petkovic »

Zdravo i hvala vam na odgovorima.
Ja sam u međuvremenu bila kod lekara i ona mi je isto rekla da je to malo povećanje, kritično je tek kad je vrednost preko 90. Inače mi je krvna slika u redu osim holesterola, 7,06, a granica je 5,20 ali i to mi je rekla da nije ništa ozbiljno jer mi je zaštitni holesterol dobar 2,06 (od 1,6). Moguće da je bilirubin povećan jer stvarno pijem malo tečnosti ali coca-colu i gazirano nikako jer dojim. Hvala vam. Pozdravljam vas.
Odgovori