Pozdrav!
Treba mi konsultacija, dugo mi je da cekam kontrolu sa rezultatima za dve nedelje kod hematologa.
Elem, da krenem iz pocetka: pre nekih 6 meseci mi se u toku prehlade pojavio cvoric na vratu, malo iznad grkljana. Doktor mi rece da uvek najblize zlezde reaguje pa je to i moj slucaj. Pila sam antibiotike Panklav i prehlada je prosla ali cvoric je ostao (velicine lesnika)... Nedavno me je bolelo grlo i pojavio se jos jedan cvor sa druge strane. Doktorka mi daje Hemomicin i salje me kod hematologa... Ovaj je trazio da uradim neke analize (vidi ispod) i ultrazvuk vrata. Spremam se da idem kod privatnika na ultrazvuk i opet pocinje ono peckanje u grlu i kasljanje. Prepisuje mi Penicilin 5 dana i konstatuje da su i ostale zlezde otecene.
Na ultrazvuku: na tri mesta se palpiraju, "nadjene uvecane lgll od kojih je najveca desno bazalno uz donji deo stitne zlezde uzduznog promera 20 mm. Pregledom stitne i pljuvacnih zlezda kao i ostalih struktura nisu nadjene patol. promene"
Sedimentacija ER: 13 MM/h (do 20)
Asto latex -semikvantitativno: 400 ASJ/ml (0-200)
S-CRP 9,6 H mg/L (0-5)
Fibrinogen 3,8 g/L (2-4)
Bris grla i bris nosa: Patogene bakterije nisu izolovane, patogene gljivice nisu nadjene.
Sputum: Patogene bakterije nisu izolovane, patogene gljivice nisu nadjene. Plocaste epitelne celije <25/vp, neutrofilni PML <10V/p, gram+koke.
Analiza krvne slike;
Leukocitit 7,5 10*9/L
Limfociti 3,4#
Monociti 0,4#
Granulociti 3,7#
Limfociti 45,2%
Monociti 5,0 %
Granulociti 49,8%
Eritrociti 5,07 10*12/L
Hemoglobin 138 g/L
Hematokrit 42%
MCV 82,8 fl
MCH 27,3pg
MCHC 330 g/L
RDW 13,5 %
Trombociti 211 10*9/L
PCT 0,196 %
MPV 9,3 FL
PDW 16,2%
Molim Vas za misljenje i analizu jer me ovo sve vec izludjuje... Opet me bolucka grlo a pre 5 dana sam zavrsila sa penicilinima....
Hvala unapred!!!!
Pozdrav svima
[/b]
Asto, Crp, Limfne zlezde...
Moderatori: moderato, vlada99, Dr Mita
Asto, Crp, Limfne zlezde...
Sve ce se to jednog dana PROSLOST zvati...
-
- Stalni član
- Pridružio se: Čet Jan 26, 2006 10:57 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Ne znam koliko ti je za utehu, ja već sigurno nekih 15-ak godina imam uvećanu neku žlezdicu sa desne strane na 1 cm otprilike ispod vilične kosti, vidi se i na UZ ali niko od lekara na to ne reaguje. Uveća se i jako je bolna kad me boli uvo ili grlo, kad to prodje (uz antibiotike ili bez njih) ona se smanji na veličinu lešnika i stalno je prisutna.
Naravno, ovo ne znači da treba da prestaneš sa analizama, opisah ti svoj slučaj i eto, živa sam..........za sada!!
Baš me zanima odogovor na tvoje pitanje!!
Pozz, majja
Naravno, ovo ne znači da treba da prestaneš sa analizama, opisah ti svoj slučaj i eto, živa sam..........za sada!!

Baš me zanima odogovor na tvoje pitanje!!
Pozz, majja

Reumatska groznica???
Kakva bahatost!
Cinjenica, ona se dobija, izmedju ostalog, i od zapostavljenih i ne izlecenih angina, konstantnih streptokoka-to je ono sto ja znam. Koliko se secam, moja baka je imala reumatsku groznicu, ali ona ide uz jako povisenu temperaturu, jake bolove u telu. naravno, neverovatno je opasna i ostavlja posledice!
Ja imam mali strah od toga, jer sam kao klinka imala problema sa streptokokama i imala poviseni ASTO sa 13 godina i primala sam zastitne injekcije na 3 nedelje. Sa sve mojom bakom! Crni humor.
Odavno nisam kontrolisala ni krv, niti sam davala bris, pa me sad samo prodje neka jeza kroz telo. To je stvarno opasno.
Ai, na osnovu tvojih simptoma, bas i ne moze da se prica o r. groznici.
Ja imam isto neku zlezdicu, odmah ispod vilice, ako da mi je uvecan krajnik, a nije. Pre tri godine cele zime sam kilavila i imala anginu i mislim da mi je to od tada tako ostalo. Ne mrda.
E sad, pre godinu dana sam saznala da imam umnjake sa te strane, gornji i donji, koji nisu izbili, a ni ne znam kada su porasli!!! Mislila sam da su i mene zaobisli, ako i moju majku-nikada ih nije imala. Ja sam tu zlezdicu povezala sa umnjacima, cak mislim da sam ih te zime, kad sam imala anginu, i dobila. Imala sam skoro sve simptome kao kad bebama rastu zubi! A i zubar mi je rekao da sam mozda zbog umnjaka mesecima imala los imunitet.
E tako....
Ja sam se rasplinula, izvinite na tome, kao i na totalnoj konfuziji u tekstu, ali, ne stizem da pratim svoje misli!

Kakva bahatost!
Cinjenica, ona se dobija, izmedju ostalog, i od zapostavljenih i ne izlecenih angina, konstantnih streptokoka-to je ono sto ja znam. Koliko se secam, moja baka je imala reumatsku groznicu, ali ona ide uz jako povisenu temperaturu, jake bolove u telu. naravno, neverovatno je opasna i ostavlja posledice!
Ja imam mali strah od toga, jer sam kao klinka imala problema sa streptokokama i imala poviseni ASTO sa 13 godina i primala sam zastitne injekcije na 3 nedelje. Sa sve mojom bakom! Crni humor.
Odavno nisam kontrolisala ni krv, niti sam davala bris, pa me sad samo prodje neka jeza kroz telo. To je stvarno opasno.
Ai, na osnovu tvojih simptoma, bas i ne moze da se prica o r. groznici.
Ja imam isto neku zlezdicu, odmah ispod vilice, ako da mi je uvecan krajnik, a nije. Pre tri godine cele zime sam kilavila i imala anginu i mislim da mi je to od tada tako ostalo. Ne mrda.
E sad, pre godinu dana sam saznala da imam umnjake sa te strane, gornji i donji, koji nisu izbili, a ni ne znam kada su porasli!!! Mislila sam da su i mene zaobisli, ako i moju majku-nikada ih nije imala. Ja sam tu zlezdicu povezala sa umnjacima, cak mislim da sam ih te zime, kad sam imala anginu, i dobila. Imala sam skoro sve simptome kao kad bebama rastu zubi! A i zubar mi je rekao da sam mozda zbog umnjaka mesecima imala los imunitet.
E tako....
Ja sam se rasplinula, izvinite na tome, kao i na totalnoj konfuziji u tekstu, ali, ne stizem da pratim svoje misli!