Analiza urina...
Moderatori: moderato, vlada99, Dr Mita
imam problem
jel mozete da mi analizirate sta znaci ovaj nalaz urina
izgled: bistar
kiseo
boja: zut
relativna gustina 1030
eritrociti: 20-25 svezih:20-25
leukociti: redak
bakterije malo
hitno mi je...
evo vam moj mail,pa mi odgovorite [email protected]
izgled: bistar
kiseo
boja: zut
relativna gustina 1030
eritrociti: 20-25 svezih:20-25
leukociti: redak
bakterije malo
hitno mi je...

evo vam moj mail,pa mi odgovorite [email protected]
dok imate eritrocita, krvi u urinu, to je alarm da treba obratiti paznju , da li ste od jace prehlade ili imate pijesak ili kamenje u bubrezima, najbolje uraditi i ultrazvucnu dijagnostiku,ali ja svakako ukljucujem neki uroantiseptik, Pipegal csp. 2x2 , pa kad ispijete dvije kutije opet uradite urin!
-
- Novi član
- Pridružio se: Uto Jan 29, 2008 11:34 am
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Ne znam gde da postavim ovo pitanje, a nisam hteo da otvaram novu temu. Evo mog problema:
Otisao sam na analizu krvi i mokrace i rezultati su skroz super, jedino sto imam visak urata. Trazio sam po netu i saznao dosta toga o uratima. Medjutim, sad osecam bol u grudnoj kosti, ne nesto preterano jak i ne konstantan. Na malo jaci dodir me boli, a ponekad i samo od sebe pocne da me boli. Takodje, osecam bol i ispod levih rebara. Kad ispravim ledja, bol se smanji ili nestane. Znaci, boli me kad sam 'pogrbljen' i kad mi je mozda taj deo 'pod opterecenjem'.
Mozda bi trebalo da napomenem da sam imao sledeci 'napad': Srce pocne jako da mi lupa, i onda pocnem intenzivno i ucestalo da mokrim. To traje sat-dva. Imao sam tri ovakva napada. Za sad to je proslost. Nakon toga dosli su ovi bolovi. Trazio sam savete na raznim stranama i oni su bili sledeci:
- da mi se usled tih napada bol reflektovao negde. To bi trebalo da znaci da dok mi se ne smanji kolicina urata, ni bolovi nece skroz prestati.
- da mi je organizam osetljiv na masnocu (masnu hranu, usled cega i imam vise urata) i da je sad to njegova reakcija.
Mozda je bilo jos odgovora, ali svi su bili u ovom stilu.
Mozda da kazem da imam 27 godina, nisam debeo, ali su mi se masnoce mozda vremenom natalozile a nisam ih izbacivao. Ne znam da li te masnoce imaju veze sa holesterolom, ali holesterol mi je u granicama normale.
Otisao bih kod lekara, mozda interniste ili na ultrazvuk, ali zbog ove bahate administracije prvo nisam bio u mogucnosti da izvadim zdravstvenu knjizicu, a sad kad sam napokon predao dokumenta, moram da cekam 3 nedelje. Zato, svaki odlazak lekaru moram da platim.
Unapred hvala
Goran
Otisao sam na analizu krvi i mokrace i rezultati su skroz super, jedino sto imam visak urata. Trazio sam po netu i saznao dosta toga o uratima. Medjutim, sad osecam bol u grudnoj kosti, ne nesto preterano jak i ne konstantan. Na malo jaci dodir me boli, a ponekad i samo od sebe pocne da me boli. Takodje, osecam bol i ispod levih rebara. Kad ispravim ledja, bol se smanji ili nestane. Znaci, boli me kad sam 'pogrbljen' i kad mi je mozda taj deo 'pod opterecenjem'.
Mozda bi trebalo da napomenem da sam imao sledeci 'napad': Srce pocne jako da mi lupa, i onda pocnem intenzivno i ucestalo da mokrim. To traje sat-dva. Imao sam tri ovakva napada. Za sad to je proslost. Nakon toga dosli su ovi bolovi. Trazio sam savete na raznim stranama i oni su bili sledeci:
- da mi se usled tih napada bol reflektovao negde. To bi trebalo da znaci da dok mi se ne smanji kolicina urata, ni bolovi nece skroz prestati.
- da mi je organizam osetljiv na masnocu (masnu hranu, usled cega i imam vise urata) i da je sad to njegova reakcija.
Mozda je bilo jos odgovora, ali svi su bili u ovom stilu.
Mozda da kazem da imam 27 godina, nisam debeo, ali su mi se masnoce mozda vremenom natalozile a nisam ih izbacivao. Ne znam da li te masnoce imaju veze sa holesterolom, ali holesterol mi je u granicama normale.
Otisao bih kod lekara, mozda interniste ili na ultrazvuk, ali zbog ove bahate administracije prvo nisam bio u mogucnosti da izvadim zdravstvenu knjizicu, a sad kad sam napokon predao dokumenta, moram da cekam 3 nedelje. Zato, svaki odlazak lekaru moram da platim.
Unapred hvala
Goran
Hiperurikemija je povezana sa uratnim artritisom -gihtom,da li ti imas neke bolove u zglobovima i promene na zglobovima ,narocito zglob izmedju proximalne falange palca i tarzusa (donozja).Hiperurikemija moze da postoji konstituacionalno ali nije vezana sa masnom hranom jer su urati (soli mokracne kiseline)krajnji produkt metabolizma purinskih baza koje ulaze u sastav DNK te stoga je i hipeurikemija povezana sa konzumiranjem mesa(misic je misic od koje god zivotinje bio)pa sa varenjem mesa vari se i njegov DNK a posledicno skace i urikemija.Urikemiju treba snizavati u dogovoru sa internistom(koristi se alopurinol a sto se tice bolova NSAIL salicilati nikako jer zakiseljavaju mokracu i izazivaju precipitaciju urata i potenciraju nastanak uratnih konkremenata.
-
- Novi član
- Pridružio se: Uto Jan 29, 2008 11:34 am
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Nemam te bolove. Citao sam za giht i nemam bolove u zglobovima.
Inace, danas me grudi uopste nisu bolele. Tacnije, jesu na momente, ali ta bol je bila prakticno neosetljiva. Ispod levih rebara me je bolelo pre podne, a po podne ne. Mozda samo na momente...
Da li bi bilo korisno uraditi ultrazvuk stomaka?
Inace, danas me grudi uopste nisu bolele. Tacnije, jesu na momente, ali ta bol je bila prakticno neosetljiva. Ispod levih rebara me je bolelo pre podne, a po podne ne. Mozda samo na momente...
Da li bi bilo korisno uraditi ultrazvuk stomaka?
pozdrav svima... s obzirom da sam trudnica i da na kontrolu idem tek za 4 nedelje, a danas sam radila analize krvi i mokrace, da li bi neko mogao da mi kaze samo par stavki sta znace, ostale sam uspela iz ove teme da izvucem:
KET ++5mmol/l (i to je jedina stavka koja je potamnjena na rezultatima)
S.G. 1.025
VTC + 0.6 mmol/l
CLA clear
to je ono sto mi je nejasno, i u krvnoj slici su mi proteini manji od donje granice 61.3 (64.0-83.0)
unapred zahvalna
KET ++5mmol/l (i to je jedina stavka koja je potamnjena na rezultatima)
S.G. 1.025
VTC + 0.6 mmol/l
CLA clear
to je ono sto mi je nejasno, i u krvnoj slici su mi proteini manji od donje granice 61.3 (64.0-83.0)
unapred zahvalna
Evo, imam pred sobom nalaz urina i pise mi da imam soli urata, a trebalo bi ne biti niceg. Ne pise koliko toga imam. Je li to neki problem? Bila sam kod doktorice ranije i ona je rekla da je nalaz u redu. Ranije sam vadila krv i to je ispalo u redu. U principu, ona mi uvijek kaze da sam skroz zdrava i sve 5.
No, mene i dalje nesto malo muci. Osjecam umor u nozi i ruci i negdje u donjem lijevom dijelu trbuha. Zato sam i bila kod dokttorice. Ne uvijek, danas da i prije par dana da, a i ranije. Nekakva cudna bol je u pitanju, ni nije bol vec samo neugodan osjecaj zbog kojeg moram svako malo protresiti ruku ili nogu. Malo blesavo ce zvucati, no jucer sam pojela jako puno lubenice i nakon toga me bolilo, a i prije par dana isto tako.
Vama na nalazu bas pise koliko urata imate u mokraci? Moze li to imati ikakve veze s mojim cudnim osjecajem u ruci? Da li se opet bezrazlozno brinem? Hvala na odgovoru:)
No, mene i dalje nesto malo muci. Osjecam umor u nozi i ruci i negdje u donjem lijevom dijelu trbuha. Zato sam i bila kod dokttorice. Ne uvijek, danas da i prije par dana da, a i ranije. Nekakva cudna bol je u pitanju, ni nije bol vec samo neugodan osjecaj zbog kojeg moram svako malo protresiti ruku ili nogu. Malo blesavo ce zvucati, no jucer sam pojela jako puno lubenice i nakon toga me bolilo, a i prije par dana isto tako.
Vama na nalazu bas pise koliko urata imate u mokraci? Moze li to imati ikakve veze s mojim cudnim osjecajem u ruci? Da li se opet bezrazlozno brinem? Hvala na odgovoru:)
-
- Novi član
- Pridružio se: Čet Jun 04, 2015 3:55 pm
Re: Analiza urina...
da vas pitam nesto ja sam ujutru radila analize urina i popodne sam dobila mecu,pa kapiramnda je zbog toga prisutna krv u urinu(u sv sl uradicu opet analize kad prodje) al do tada me zanima da li je krv u urinu odgovorna za prisustvo eritrocolita,leukocita itd...
- aaaca
- Stalni član
- Pridružio se: Pon Avg 05, 2013 7:03 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 9
- Kontakt:
Re: Analiza urina...
Јесте.