Poštovani,
Imam pitanje na koje nisam dobila odgovor. S obzirom da sam upravo doživela drugi spontani pobačaj, smatram da se moj ginekolog nije dovoljno udubio u moj problem. Ono što me muči jeste što me niko ne pita za prvi spontani, već svi nešto napamet zaključuju i uglavnom se osećam, kao da ne žele da me saslušaju. Prva i druga trudnoća je trajala isto, međutim, imale su potpuno drugačije tokove. Kod prve je sve sjajno krenulo, pojavila se srčana radnja, a onda odjednom, bez ikakvog razloga se stvorio hematom, bez upozorenja sam strašno prokrvarila. Krvarenje nije bilo pračeno bolom, plod je bio živ, još nedelju dana, ali hematm nije otišao i plod nije uspeo da se izbori. Morali su da me očiste, jer plod uopšte nije sam otišao. Druga trudnoća je krenula optimistično, u 5-oj nedelji se plod nazirao i sve je bilo ok, bez bolova. Međutim, razbolela sam se i dobila temperaturu preko 38. Uglavnom su mi svi lekari rekli da se trudim da ne pijem ništa i da probam sama da se izborim sa bolešću, što je glupo, jer mi je temperatura skočila, pa sam ipak uzela paracetamol da je spustim. Posle 4 dana temperature i bolesti, prokrvarila sam. To je već bila 6 nedelja, a na ultrazvuku se primećivalo da plod ne napreduje onako kako bi trebao iako mi je Beta HCG skakao ovim redom:
5n3d - 4800
6n1d - 18656
6n5d - 43035
što bi trebalo da ukazuje na dobru trudnoću. Tog 5-og dana sam i pored progesteron injekcija prokrvarila više i dobila bolove. Odmah sam otišla u front gde su mi dijagnostikovali da je spontani već krenuo i odmah me iskiretirali sat vremena po prijemu. Naravno, ne moram reći koliki je ovo šok bio za mene i mog muža, koji već 4,5 godina pokušavamo da dobijemo dete. Doktori u NF su mi rekli da bih trebala da odradim neke silne testove, ali niko od njih nije napisao ništa konkretno. Moja dr u DZ je divna žena, ali kada sam došla, ona je rekla da nećemo ništa raditi dok ne dođe histopatološki nalaz. Pre svega osećam da moram spomenuti da je prvi histopatološki nalaz, koji niko nije pogledao u suštini, bio uredan, da se tako izrazim. Verujem da će i ovaj biti isti, a posle prvog pobačaja dva puta su me slali da uradim Mycoplasma, chlamydia i ureaplasma. Dr iz dz je rekla da će me sad poslati da opet to radim, ali ja to ne želim da radim više. Dosta je dva puta to uraditi, ja smatram. Ako bih davala pare, ne bih na to. Pa valjda postoji još nešto, što može da se proveri. Druga stvar koja me je malo iznervirala, s obzirom da mi je trebalo posle prvog pobačaja cele 3 godine da ponovo zatrudnim prirodnim putem, jeste ta što mi je dr iz doma zdravlja rekla da trebam sačekati 6 meseci. Ja ne vidim razlog za to, jer imam 31 godinu i ako mi treba puno vremnea da zatrudnim smatram da ne bih smela toliko da čekam, već trebam što pre da počnem sa analizama, jer me niko nikad nije slao da uradim niti proširene pretrage koagulacije, ni testove trombofilije, razna antitijela u krvi, kariogram, TORCH... Ja ne želim čekati dugo, pre nego što pokušam opet da zatrudnim, a volela bih da me pošalju da završim te pretrage, kako bih otklonila sumnju na stvari koje do sad nisam kontrolisala, pre nego što opet počnem razmišljati o potomstvu. Ono što me zanima, jeste stručno mišljenje i uput kojim pravcem odavde krenuti i šta dalje činiti. Vidim da žene pominju, pa ću reći i ja informacije radi, posle prvog pobačaja, prvu mestruaciju sam dobila posle 6 nedelja, pa nekako računam da će i sada to biti slučaj.
Zahvaljujem se unapred svakom savetu i predlogu.
Ponovljeni Missed Abortion
Moderatori: moderato, admin, vlada99, dr Presetnik
Ponovljeni Missed Abortion
Ah, zaboravih reći nešto bitno. Kod druge trudnoće dr iz doma zdravlja mi je prva, posle silnih lekara koji su me pregledali do tada kondtatovala dvorogu matericu, što ostali dr praktično nisu ni uzeli u obzir. O ovom fenomenu sam pročitala gomilu groznih stvari koje mi naravno nisu ni trebale, pa sam se dodatno istraumirala, pa mi i to sada visi nad glavom. Doktori u NF, međutim nisu to uzeli u obzir kao bilo šta bitno, što je moglo uticati na tok trudnoće.
-
- Aktivan član
- Pridružio se: Uto Okt 19, 2010 7:04 pm
Re: Ponovljeni Missed Abortion
Ako su Vam prvi put mikoplazme, hlamidije i ureaplazme bile negatvne, ne vidim svrhu da ih ponavljate. HPP nam služi samo da pokaže da li je u pitanju bila normalna trudnoća, teško da iz njega može da se zaključi šta je direktan uzrok pobačaja. Dvoroga materica nije kriva, bar ne tako rano, ali ne bi bilo loše da se potvrdi da je stvarno u pitanju dvoroga materica, a ne neka druga strukturna anomalija materice, zbog naredne trudnoće i eventualne opasnosti od prevremenog porođaja....
Nije zgoreg da se uradi TORCH, i da Vas pogleda hematolog (trombofilije, antifosfolipidni sindrom, etc...). Sa kariogramom bih sačekao (nije baš jeftino, puta 2, nije mala cifra)
Samo hrabro... I potpuno se slažem sa Vama, ukoliko Vam ove analize budu gotove, možete da probate da ostanete trudni već iza drugog (spontanog) menstrualnog ciklusa.
Ako nešto krene po zlu i treći put, onda ima smisla raditi i kariogram...
Srećno...

Nije zgoreg da se uradi TORCH, i da Vas pogleda hematolog (trombofilije, antifosfolipidni sindrom, etc...). Sa kariogramom bih sačekao (nije baš jeftino, puta 2, nije mala cifra)

Samo hrabro... I potpuno se slažem sa Vama, ukoliko Vam ove analize budu gotove, možete da probate da ostanete trudni već iza drugog (spontanog) menstrualnog ciklusa.

Ako nešto krene po zlu i treći put, onda ima smisla raditi i kariogram...
Srećno...

-
- Aktivan član
Prof dr Ž. Miković, GAK N.Front, načelnik odeljenja visokorizičnih trudnoća, ponedeljkom (mislim da mu je termin u 10h) radi ambulantu (može na uput iz DZ
), možda to ne bi bilo loše za početak... ponesite sve nalaze koje imate...

Da, za Mikovića sam već saznala. Otićiću kod njega svakako, mada sam čula da svi žele kod njega da odu. Probaću sve to je sigurno. Jedino sam se htele raspitati, da li sam pogrešila što su me kod drugog pobačaja opet čistili, jer mi reče jedna ženica s 6 pobačaja za sobom da je bolje da se telo samo iščisti, jer je onda i šansa za bržim ponovnim zatrudnjivanjem veća, a da nije toliko dobro stanjivati zid materice sveukupno?!? Neću nikog više da slušam, okreću mi glavu po 360 stepeni
Stvarno od srca zahvaljujem na pozitivnim rečima, to uvek najviše pomaže 

-
- Aktivan član
Pustite vi te "rekla kazala"Ducika napisao:Da, za Mikovića sam već saznala. Otićiću kod njega svakako, mada sam čula da svi žele kod njega da odu. Probaću sve to je sigurno. Jedino sam se htele raspitati, da li sam pogrešila što su me kod drugog pobačaja opet čistili, jer mi reče jedna ženica s 6 pobačaja za sobom da je bolje da se telo samo iščisti, jer je onda i šansa za bržim ponovnim zatrudnjivanjem veća, a da nije toliko dobro stanjivati zid materice sveukupno?!? Neću nikog više da slušam, okreću mi glavu po 360 stepeniStvarno od srca zahvaljujem na pozitivnim rečima, to uvek najviše pomaže

Neohodno je poverenje u svoje doktore... (ako Vam zatreba možete se i meni obratiti ako Vam šta zatreba...

Niko tu ne tanji zid materice, to je ordinarna glupost (mada kada je u pitanju mala trudnoća ja više volim da se spontano evakuiše, ali ako prođe više od 8-9 nedelja, i ja uvek uradim evakuaciju "loše trudnoće"). Ništa se ne brinite, vreme radi za Vas... samo polako i strpljivo....
A sad prvi ponedeljak u front pa se čujemo tj. kuckamo... Pozdrav

Samo da se javim, uradila sam analize za trombofiliju (na koju je moj dr i sumnjao) i nisu dobri, pa sam eto dobila svoj odgovor, što me na neki način čini srećnom i daje mi mir. Ono što je dobro jeste to da je trombofilija jedan od problema koji se javljaju, a rešivi su i otkriveni, pa se može dalje situacija držati pod kontrolom... Sve najbolje i srdačan pozdrav, hvala na savetima, od sledećeg meseca se nadam da ću se vratiti u kolosek (dobijanja bebe
)

-
- Aktivan član
Sada kad znate šta je problem, lako ce se naći i rešenje istog... Veliki pozdravDucika napisao:Samo da se javim, uradila sam analize za trombofiliju (na koju je moj dr i sumnjao) i nisu dobri, pa sam eto dobila svoj odgovor, što me na neki način čini srećnom i daje mi mir. Ono što je dobro jeste to da je trombofilija jedan od problema koji se javljaju, a rešivi su i otkriveni, pa se može dalje situacija držati pod kontrolom... Sve najbolje i srdačan pozdrav, hvala na savetima, od sledećeg meseca se nadam da ću se vratiti u kolosek (dobijanja bebe)

Hvala Vam na savetima i pomoći od srca, ovaj sajt je sjajan i to što ste odlučili da pomažete ljudima na ovaj način je zaista velika stvar! Javiću čim bude nekih srećnih vesti! 

-
- Novi član
- Pridružio se: Uto Feb 09, 2016 8:57 am
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 9
To abort pregnancy at home at early pregnancy stage online * SPAM * abortion pill. This pregnancy termination pill used most effectively till 63 days of gestation. It used most effectively to restore the freedom of life with easy and safe way with no complication.