Prijava na doktor.rs mailing listu
Pratite nas redovno putem newslettera.

Sva vremena su u UTC + 2 sata




Započni novu temu Odgovori na temu  [ 101 Posta ] 
Idi na stranicu   Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Sledeća
Autor Poruka
 Tema posta:
PostPoslato: Sub Jun 07, 2008 10:27 pm 
OffLine Aktivan član Aktivan član
Pridružio se: Pon Jan 28, 2008 6:24 pm
Postovi: 121
Bravo minna,sve cestitke!!! :D


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta:
PostPoslato: Pon Jun 09, 2008 12:17 am 
OffLine Aktivan član Aktivan član
Pridružio se: Pon Jan 28, 2008 6:24 pm
Postovi: 121
cao zene,ja opet sa losim vestima :cry: !Nista od mojih folikula u ovoj prvoj turi! Staneje nepromenjeno od pre 3 dana!Na oba jajnika vise sitnih folikula do 9 mm!danas mi je 16ti ddc!Totalno sam pukla! :x
Ajd pa laku noc!!!


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta:
PostPoslato: Pon Jun 09, 2008 7:17 am 
OffLine Aktivan član Aktivan član
Pridružio se: Sub Okt 21, 2006 9:58 pm
Postovi: 272
Samo da kazem da moze da vam se desi kao meni a evo primera: desni jajnik mi je prirastao za matericu.Uvek kada sam uzimala klomifen dolazilo je do rasta folikula u njemu ali na ultrazvuku se nikad nije videlo da je ovulirao vec su se folikuli samo smanjivali( izmedju ostalog i taj najveci) sto sa levim jajnikom nikad nije bio slucaj.On je radio sve kako treba. Onda jedan mesec cisto probamo da vidimo sta ce da se desi a nisam radila inseminaciju.
Na sledecoj kontroli doktor vidi da se vodeci folikul nesto rastegao,izduzio,smanjio i konstatuje da nije doslo do ovulacije ( kao i mnogo puta pre) pa da cekam menstruaciju i da probamo sa drugim zdravim. I tako ja cekam cekam....prodje vreme kada treba da dobijem pa jos nedelja pa jos jedna nedelja i na kraju ja u drugom stanju.
Mislim ne dajem vam laznu nadu ali moze i to da se desi.


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta:
PostPoslato: Pon Jun 09, 2008 6:57 pm 
OffLine Aktivan član Aktivan član
Pridružio se: Pon Jan 28, 2008 6:24 pm
Postovi: 121
:o :-? Hm cisto sumnjam da cu ja biti takve srece!U bedaku sam zescem,a tek sam na pocetku!Nemam bre snage sada, a tek ce mi trebati!U dilemi sam sta sad,doca mi je dao da pijem primolut nor opet,da bih dobila na vreme ,i pokusala sam da mu kazem da mi da nesto drugo,on je rekao da je to adekvatna th,i ja sam ga poslusala,jutros sam pocela da ga pijem ,a ta mi se ideja ne svidja, jer za njega pise da je kontraindikovan u slucaju trudnoce!! :( A ipak u meni postoji zrnce nade da mi jajnici "proraditi"( samo malo zakasne),i sta onda sa primolut nor-om da zeznem stvar!? :cry: Fimka mi rece da je njoj njen doca sa utrogestanom skracivao ciklus ,i to mi je ok, s obzirom da on ne moze da skodi ,samo moze da pomogne u slucaju trudnoce! Ja mom doci pomenuh utrogestan a on ga preskoci i kaze svoje i to je to,ja pravac apoteka i ponovo primulot!!!! :x Tako sam sad besna na sebe sto nisam bila upornija ,ali sad sta je tu je ,valjda cu sledeceg meseca biti glasnija!! :lol:


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta:
PostPoslato: Uto Jun 10, 2008 12:48 pm 
OffLine Aktivan član Aktivan član
Pridružio se: Pet Avg 17, 2007 10:02 am
Postovi: 211
@anuska83, ne znam kako da te utesim, osim da ti kazem da znam kako ti je... Moj savet je da promenis dr.. Ocigledno da mu ne verujes... To je najgore sto mozes sebi da uradis... Isto tako, ako je meni moja dr prepisala utrogestan, ne znaci da bi isti tebi pomogao... sve smo mi drugacije, i mozda da si ti otisla kod moje dr bi dobila istu th...
Ne znam sta bih ti rekla.. Samo znam da, kada se meni ne svidja misljenje moga dr, ja odem kod drugog.. a ako oboje kazu isto, onda nema sta...
Opusti se molim te, bas zato sto si na pocetku, nema mesta ocaju i gubljenju snage.. Odradi tu th do kraja, a onda odmori mesec-dva, pa vidi sta dalje.. daj Boze da ne treba, ali spremi sebe na tako nesto, i daj sebi vremena...
Najgore sto sebi radis je da se bacas u ocaj i brigu.. tek onda nista od bebirona...
i da.. da li je taj dr kod kojeg ides obican ginekolog , ili je strucnjak za lecenje neplodnosti? moras to da razgranicis, jer se danas kojekakvi dr igraju raznih strucnjaka...

_________________
Slika


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta:
PostPoslato: Sre Jun 11, 2008 10:17 pm 
OffLine Aktivan član Aktivan član
Pridružio se: Pon Jan 28, 2008 6:24 pm
Postovi: 121
Ma nisam ja nezadovoljna sa njim,niti da nemam poverenja ,nego ja sam inace takva i svesna sam toga,uvek sam sumnjicava,previse se opteretim i to je!!!Ovaj doca sto kod njega idem mi se cini ok,a iskreno da ti kazem i nemam neki izbor s obzirom da zivim u manjem gradu gde je svaki dok "najbolji" i "nema mu ravnog" :evil: ,pa mene fortase kojekakvi doktori i strucnjaci i nikakvu dg mi ne postavise pune 3 godine!!! :evil: :evil: :evil:
E onda bogu hvala odoh kod ovog,koji mi je po prvi put rekao neke stvari koje sam i predpostavljala i niko do sad nije ni obracao paznju!! :x Nego ja se raspisah, a ovo sam u nekoj temi sve vec pisala,elem imam poverenja u ovog doktora i cini mi se do sad sve logicno sto sam sa njim odradila i postupak se uglavnom poklapa sa vecinom zena koje su pisale i ovde i na drugim forumima. Nego ja sam malo nervozna i nervira me to sto ne raspricam tamo sa njim pricu i ne iznesem mu do kraja moje sumnje, pa se posle zbog toga nerviram kad dodjem kuci!!! Nego ajd da vise ne smaram ,laku noc!Odoh da glavu malo ohladim pod tus ,bice valjda bolje sutra,i preksustra i svih narednih dana,..... :oops:

Fimki puno pozdrava!!!(i iskrena poruka :uzivaj u trudnoci idi setaj,s muzicem pod ruku,ne zevaj po netu! :wink: ) Mada meni tvoje poruke i tek kako znace!!! :lol:


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta:
PostPoslato: Pet Okt 03, 2008 1:41 pm 
OffLine Aktivan član Aktivan član
Pridružio se: Sub Nov 03, 2007 10:48 pm
Postovi: 737
da malo podignem temu
ja cu isto kao i fimka piti klomifen od 5-og do 10-og dana dva puta dnevno od po 50 mg iako nemam problema sa ovulacijom.cisto kao backup jer radim inseminaciju,uspesnu nadam se.
fimka da li si imala neke nuspojave?

_________________
<a href="http://lilypie.com/"><img src="http://lt1m.lilypie.com/aFKtp2.png" width="200" height="80" border="0" alt="Lilypie Trying to Conceive 21 to 37 day cycle tickers" /></a>


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta:
PostPoslato: Pet Okt 03, 2008 8:04 pm 
OffLine Stalni član Stalni  član
Pridružio se: Ned Sep 07, 2008 8:35 pm
Postovi: 88
Pozdrav kako sam procitala da set dale naziv same sebi "klomifenke" od bivse klomifenke.... Leptiricu i ja ovaj mesec krecem sa inseminacijom. Jako mi sporo prolaze dani, danas mi je 4 dc. Ja sam pila klomifen pre nekoliko meseci i prvi put sam imala najbolju reakciju. 2 folikoul na levom 2 na desnom jajniku. Isla sam sa stimulacijom od 2 do 6 dana po 1 tableta. I to je bila moja doza. Ali morala sam da predjem na merional i menopur. Meni su ciklusi skraceno pa se meni ovulacija dogodi i 11 dan. I stalno se menja. Ajde pisi kako je prosao postupak. Nadam se da cemo uspeti. Mene su danas rasturali jajnici i trazila sam uz medjutim sve je ok. Valjda sam se malko uspanicila. Veliki pozzzz


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta:
PostPoslato: Sub Dec 13, 2008 1:10 pm 
OffLine Aktivan član Aktivan član
Pridružio se: Sub Dec 13, 2008 12:30 pm
Postovi: 126
Lokacija: Pancevo
Ja sam pila klomifen prvi put ovj mesec, od 2. do 6. dana, 50mg ujtru i 50mg uveče. Na uz 9. dan bilo je 3 folikula (1*17mm i 2*15mm), sve na levom jajniku+ cista od 40mm od ranije, isto na levom jajniku.
11. dan bila su 3 folikula od 27mm i cista 40mm. 15. dan otišla sam da proverim da li su folikuli pukli i bili su tu, sva 3 i to svi preko 30mm a cista je nestala. Doktor je rekao da ovaj mesec nema ništa od posla, da su folikuli prerasli i da ćemo sledeći mesec ići sa duplo manjom dozom (50 mg dnevno).
Zanima me da li je ovo pravi put i da li je moj lekar mogao da spreči hiprer stimulaciju davanjem inekcije za pucanje folikula koja deluje na hormon LH hipofize?
Da li je neko imao slična iskustva, i šta će se desiti sa manjom dozom?


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta:
PostPoslato: Sub Dec 13, 2008 10:47 pm 
OffLine Stalni član Stalni  član
Pridružio se: Ned Sep 07, 2008 8:35 pm
Postovi: 88
Mejvis, meni je doktor prvi put kada sam koristila klomifen rekao po jednu dnevno da pijem jer ne zna kako ce mi jajnici reagovati. Nekome je jedna malo a nekom sasvim dovoljna. Kad folikuli predju neku odredjenu granicu ne znam koja je to oni prerastaju u ciste. Zato se prati preko uz rast folikula da bi doktor znao kada da da npr. pregnil za pucanje. Ne znam zasto nije dao mozda zbog ciste ili ima neki svoj metod po kom radi. Kazes da si imala cistu od ranije.... moj dr nije hteo da pocinje stimulaciju ako mi na prvom uz koji je obicno drugi dan ciklusa vidi cistu. Ali to je moje iskustvo ja sam ipak laik. Oni su studirali medicinu pa znaju svoj posao. Mi mozemo samo da razmenjujemo svoja iskustva. Ali svakako mozes da ga pitas zasto i kako? Pozdrav! I srecno. Ciste su prava nocna mora meni se jave svaki drugi-treci ciklus i uvek na levom jajniku. Grrrrr!


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta:
PostPoslato: Ned Dec 14, 2008 4:20 pm 
OffLine Aktivan član Aktivan član
Pridružio se: Sub Dec 13, 2008 12:30 pm
Postovi: 126
Lokacija: Pancevo
Taj 11. dan kada su folikuli bili 27mm ja sam ga pitala za pregnil i on je rekao da pregnil izaziva picanje folikula za 34h od davanja inekcije ali da za tih 34h pregnil stimuliše rast folikula. Kontam da je na 27mm već bilo kasno za prtegnil jer bi od njega folikuzli prerasli tu graničnu vrednost od 30mm do koje trebaju pući. Doktor se nadao da će pući 12 dan i da neće prerasti ali se to nije dogodilo. Radi se o tome da lekari imaju procenu koja mođe biti dobra i loša jer u medicini nije sve crno i belo, negde nešto upali a negde ne...da izludiš!
Ima još jedna jako interesantna stvar: Doktor je rekao, 15. dana na uz kada su bili preko 30mm da je moguće da su folikuli pukli a da je to što se vidi kao folikul ustvari žuto telo (ostatak puknutog folikula). Ređe se dešava da žuto telo nabubri i da se vidi kao folikul....ali me nešto nije utešio tim rečima :(
Što se moje ciste tiče ja je imam godinu dana, celo vreme je 40mm. Pila sam dijane 35 6 meseci i cista nije nestala od njega. Doktor je predpostavio da ona nije hormonski aktivna i da neće porasti od klomifena, i tako je i bilo....ali je pukla, najverovatnije jer doktor nije mogao da je nadje.
Ja mislim da je dobar doktor samo onaj sa više iskustva i da masa stvari može i ne mora da bude...Da se ja nisam interesovala i čitala po netu sve i svašta ne bi znala šta da ih pitam i ne bi bila upućena. I verujem da bi bila uskraćena za mnoga objašnjenja....
Mislim da sam napokon našla dobrog doktora, poznatog beogradskog lekara, ali opet pogrešna procena, ko će ga znati...idemo, klomifen runda 2 i ne damo se :P
L.M. vidi za tu cistu, ne mora da znači da smeta terapiji klomifenom, raspitaj se kod drugog lekara, ja sam ih 3 promenila....


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta:
PostPoslato: Ned Dec 14, 2008 5:18 pm 
OffLine Stalni član Stalni  član
Pridružio se: Ned Sep 07, 2008 8:35 pm
Postovi: 88
Nisam vise na klomifenu. Posledji put za stimulaciju je koriscen merional i menopur. Ali nesto ne ide. Nisam znala citavu tvoju pricu i odkud ti cista.... Meni uglavnom ostane cista zutog tela ili neki prerasli folikul. Najcesce se sama izduva kad je napadnu hormoni za vreme ciklusa, a nekad bude upornija pa ostane i u sledecem ciklusu. Bitno je da si pronasla dobrog doktora i da imas poverenja u njega. Da li se i tebi ovulacije dogadjaju pre 14tog dana ili je to folikul toliko narastao zbog klomifena. Meni je ovulacija oko 12-13 tog dana a nekad i ranije. Sad cekam da dobijem pa krenem sa stimulacijom ali sam se danas prilicno razalostila jer je pocelo da me pecka kad idem u wc. Plasim se da nisu neke bakterije. Sad mi to bas ne bi trebalo. Ujutro cu odneti urin na analizu cim ustanem. :((((
Pitala si u prethodnom postu sta ce se desiti sa manjim dozom....meni se prvi put kada sam koristila klomifen 1x dnevno stvorilo 2 folikula na levom i 2 na desnom jajniku. Tri su pukla posle pregnila a jedan je na levom jajniku prerastao u cistu. Sve je individualno. Ali treba pronaci pravu dozu. Samo ja sam nastrpljiva i kad mi kaze od ovog ciklusa nema nista ja bih da odmah sutra krenemo ispocetka... ali ne moze. Pozdravljam te i srecno da u sledecem ciklusu folikuli budu poslusni i pametni i ne rastu preko mere!


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta:
PostPoslato: Pon Dec 15, 2008 1:54 pm 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Ned Feb 05, 2006 11:31 pm
Postovi: 23
Recimo meni je pomogla doza od pola klomifena i to vec u drugom mesecu uzimanja.. sada sam u 33.nedelji trudnoce. Zelim vam isti uspeh, jer sam i ja ostala u drugom stanju, kada sam izgubila nadu da ce nesto od toga biti..


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta:
PostPoslato: Pon Dec 15, 2008 8:49 pm 
OffLine Aktivan član Aktivan član
Pridružio se: Sub Dec 13, 2008 12:30 pm
Postovi: 126
Lokacija: Pancevo
Ćao opet svima!
Mnogo mi znači ovaj forum jer možemo da razmenjujemo iskustva jer se mi sa istim mukama i najbolje razumemo i bodrimo jedna drugu :P
Minna svaka čast, čestitam ti na uspehu i želim sve najbolje u daljoj trudnoći i brz i lak porodjaj. Reci mi molim te , kažeš da si pila samo 25mg klomifena dnevno i da je bio ok rezlutat? Koliko dana- 5? Šta je bilo prvi mesec sa klomifenom i kako si ga pila?
Little Monster reci mi zašto si prestala sa klomifenom? Čitala sam neke tvoje postove na ovom forumu ali nisam baš sve povezala! Zašto su ti rekli da je ova terapija sa Menonalom i menopurom efikasnija i šta ti misliš o tome? Koliko sam shvatila moguće je na UZ razlikovati običnu cistu od ciste žutog tela? Da li bi to značilo da ako se javi cista žutog tela da je folikul u stvari pukao? Da li u tom slučaju može doći do oplodnje obzirom da žuto telo treba da luči progesteron u drugoj fazi ciklusa a ono je u obliku ciste? Ah...kakva konfuzija...

IV folikul ti nije pukao ni sa pregnilom...i to je moguće?
Mislim da bakterije nisu neka prepreka za stimulaciju ciklusa, znam da ih mnoge trudnice imaju, naročito ako je u pitanju gljivica Candida, to je sasvim uobičajena i česta pojava...E. Coli bi mogla biti malo komplikovanija, ja sam je imala i brzo sam je izlečila uvinim čajem i antibioticima.
Javi kakvi su rezlutati...mislim da će im trebati 2-3 dana za analizu.

Kada krećeš sa stimulacijom i koja terapija se radi ovaj mesec? :roll:
Ja idem u petak na UZ da vidim da li su ciste (folikuli) pukli pošto u pon.trebam da dobijem a u utorak dobri stasri klomifen!
I ja imam cikluse na 12-13 dana...kada ih imam jer mi se dešavalo da nemam po 6 meseci, ranije, pre dijane 35. Kada sam pila dijane imala sam na 28 dana ali to je zbog hormona, uobičajeno dobijam 24- 25 dan.
Pozdrav i sretno!


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta:
PostPoslato: Pon Dec 15, 2008 9:30 pm 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Ned Feb 05, 2006 11:31 pm
Postovi: 23
Prvog meseca sam uzimala po pola ujutru i uvece (1ceo) od treceg dana ciklusa pa narednih pet dana. Dobro sam odreagovala, ovulacija bila 16. dana ciklusa, ali kako nije bilo nista od trudnoce, iduceg meseca sam uzimala svega jednu polovinu dnevno, opet od 3 dc. Inace onog dana kada sam saznala da sam trudna, stigli su mi rezultati briseva i u cervikalnom imam izolavanu ureaplasmu.. Ipak, na svu srecu evo me u osmom mesecu.. Znaci, sve moze, ali i nista ne mora da znaci..


Vrh
 Profil  
 
Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 101 Posta ] 
Idi na stranicu   Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Sledeća

Sva vremena su u UTC + 2 sata


Ko je OnLine

Korisnici koji su trenutno na forumu: Nema registrovanih korisnika i 255 gostiju


Ne možete postavljati nove teme u ovom forumu
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
Ne možete monjati vaše postove u ovom forumu
Ne možete brisati vaše postove u ovom forumu

Pronađi:
Idi na:  
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
 
Besplatno preuzmite doktor.rs aplikaciju za Vaš Android uređaj!
Ili skenirajte QR kôd sa vašim Android uređajem za najbrže preuzimanje: