Prijava na doktor.rs mailing listu
Pratite nas redovno putem newslettera.

Sva vremena su u UTC + 2 sata




Započni novu temu Odgovori na temu  [ 91 Posta ] 
Idi na stranicu   Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Sledeća
Autor Poruka
 Tema posta:
PostPoslato: Pet Apr 11, 2008 8:25 am 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Ned Jan 13, 2008 6:40 pm
Postovi: 35
Ludjakinja je napisao:
Meni je 21.dc progesteron bio 1,94 (ref.vrednost-13,9-90)
Koliko je to zapravo lose? :o Jako sam zabrinuta obzirom da do trudnoce nikako ne dolazi vise od 1 1/2 god.
Inace imam redovne menstruacije na 30 dana.


Evo mog primera: Meni je dr dala da uradim progesteron 22,27 i 32 dana ciklusa da bi videla koja je vrednost progesterona, posto je na UZ videla da je ovulacija (21 dan),koliko sam ja citala o progesteronu on pocinje da raste dva dana posle ovulacije.
22 dan - 3,9
27 dan - 46
32 dan - 2,6 kada sam i dobila M
Mozda je i tebi kao i meni malo kasnije ovulacija. Pozdrav.


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta:
PostPoslato: Ned Apr 20, 2008 12:22 pm 
OffLine Aktivan član Aktivan član
Pridružio se: Sub Nov 03, 2007 10:48 pm
Postovi: 737
Tinna25 je napisao:
E pa ja sam u velikoj ljubavi sa progesteronom, zato sto mi je , slobodno mogu reci, spasio bebu. Pre dva dana mi je krenulo krvarenje i juce se nastavilo jos vecim intezitetom, bilo je uzasno, a inace sam u petoj nedelji trudnoce. Onako uplasena zvala sam dr, i ona mi je rekla da CEKAM DA LI CE SAMO DA STANE. Naravno da nisam cekala jer je bilo sve gore i gore, uzela sam progesteron DELOM na svoju ruku, da bih spasila svoje dete! Naravno pre toga sam se konsultovala sa drugim lekarom ali pritom sam mu rekla JA CU UZETI PROGESTERON. Jedva sam nasla jer je to kod nas hmmm...nelegalno???!!! :o Uzas, sinoc sam pozvala moju doktorku i rekla sta sam uradila i ona mi kaze: da da, naravno da bi trebalo da pijes progesteron. Nisam razumela i dalje ne shvatam zasto mi to sama nije rekla. Imam utisak da su jako male zalihe toga kod nas i da doktori bukvalno cekaru da DOTERA CARA DO DUVARA, da bi se setili da pomognu. Od jutros nemam krvarenje i picu ga jos dva meseca, zapravo do ulaska u cetvrti mesec. zato ZIVEO PROGESTERON!!! 8)
Tinnce ljubavi e bas mi je zao sto si prosla kroz tako nesto,sigurno si se uplasila,ali bravo za to sto si preduzela nesto uz konsultaciju drugog doktora.Mazi stomacic,i vuci me za nosic.
cmok veliki

_________________
<a href="http://lilypie.com/"><img src="http://lt1m.lilypie.com/aFKtp2.png" width="200" height="80" border="0" alt="Lilypie Trying to Conceive 21 to 37 day cycle tickers" /></a>


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta:
PostPoslato: Pon Apr 21, 2008 3:19 pm 
Korisnikov avatar OffLine Aktivan član Aktivan član
Pridružio se: Čet Feb 21, 2008 2:47 pm
Postovi: 223
Lokacija: VaLtUr
Vucem te iz sve snage, znas da mi je to velika zelja!!! :P


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta:
PostPoslato: Sub Maj 31, 2008 1:02 pm 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Pet Sep 23, 2005 6:16 pm
Postovi: 25
Interesuje me do kada se sme piti piti Utrogestan? Doktorka moje zene joj je prepisala 3x100mg Utrogestana jer je rekla da je imala prepobacajno stanje, ona je sad u 14 nedelji, doktorka joj je rekla prvo da ce mozda piti cele trudnoce, pa do 20. nedelje a posto kaze da je situacija mnogo bolja da ide u dobrom smeru mozda do 16.

Samo dva puta je primila Progesteron depo od 250 mg. Ono sto nas je zabrinulo je sto joj je jedna druga doktorka (posto njena lekarka nije bila tada tamo) kada ju je pregledala posto se zalila na bolove oko jajnika i rekla da je sve u redu i da je to zbog materice rekla da da urin na ispitivanja nadjeni su tragovi secera. Ono sto je meni neverovatno je da ju je poslala da da urin u 18h a prethodno je moja zena i rucala i jela bananu i kroasan sa cokoladom. Mene i ne cudi da je bio prisutan secer u tragovima kada se urin treba dati na prazan stomak.

Da li ima mesta brizi? Takodje, dokle se preporucuje da se uzima Utrogestan i da li on moze da izazove gestatijski dijabetes?

Hvala svima koji budu dali savete.


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta:
PostPoslato: Pon Jul 21, 2008 2:54 pm 
OffLine Stalni član Stalni  član
Pridružio se: Pon Jan 28, 2008 11:56 am
Postovi: 65
Evo mog iskustva:

Prokrvavila sam (nekoliko dana posto sam saznala da sam trudna, poslednji period 13.12., krvarenje 24.01.), doduse malo (nekoliko braon kapi). Doktorka kod koje sam otisla kao hitan slucaj nije sa sigurnoscu mogla registrovati otkucaje srca, ali mi je dala da primam progesteron, mislim svaki dan - ili svaki drugi nedelju dana, a zatim da dodjem na kontrolu. Uradila sam bhCG (nisam bas sigurna da sam dobro zapamtila tacan naziv), tek moja doktorka, kod koje dam otisla dan posle mi je rekla da sam sigurno trudna (vrednost je bila oko 2000), ali da strogo lezim i primam i dalje progesteron. Posle nedelju dana utvrdjeno je da plod raste, pa sam nastavila sa progesteronom svaki peti dan. Ipak sam prokrvarila (06.02., doduse oskudno), bila hospitalizovana, bez terapije sem progesterona, i dalje na 5 dana. Po izlasku iz bolnice nastavila sam sa progesteronom na 7 dana, i ponovo prokrvarila posle 28 dana (uzgubila sam mnogo krvi), pa ponovo u bolnicu... Tek sve se dobro zavrsilo, progesteron sam primala do 5 meseca, vise nisam imala krvarenja ali sam strogo lezala, uz polusatovnu setnju jednom dnevno do kraja 7 meseca, a zatim samo duze. Rodila sam zdravog decaka od 3,750 g u 41 nedelji.

Ono sto je interesantno je da je moj akuser, koji mi je i vodio trudnocu, rekao mom suprugu da nam se daje progesteron samo kako bi se trudnice psihicki smirile, a da samo nase telo moze da se izbori i zadrzi plod. Takve price sam cula i od drugih trudnica koje su samnom lezale.

Kako bilo, moja trudnoca se dobro zavrsila, bila sam disciplinovana, a mislim da je to najvaznije. Bilo je tesko lezati skoro 8 meseci, potpuno izgubiti zivot, kondiciju, dodir sa spoljasnjim svetom, ali imala sam cilj. Znam za mnoge zene, koje su olako shvatale uputstva doktora, sto je naravno samo pogorsavalo njihovo stanje.

Samo da kazem da sam inace zdrava, odlicne kondicije, da mi je ovo bila prva trudnoca (bez prethodnih kiretaza ili oboljenja).

Ni dan danas ne znam sta da mislim o carobnom progesteronu?!


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: O CAROBNOM PROGESTERONU
PostPoslato: Sre Avg 26, 2009 5:50 pm 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Sre Avg 26, 2009 5:43 pm
Postovi: 1
Postovani,
Nasla sam vas forum kako bi resila neke dileme.Imala sam dva spontane abor.prosle godine(uzrok chlamidije i ureoplazme)Zadnji ciklus mi je bio na 29 Jula 2009. A ciklusi su mi na 23 dana,24 dana.Test pozitivan i otisla sam kod ljecnice i videla je corpus luteum i rekla je da je jos rano i dala mi je Dobraston.Otisla sam kod drugog lekara samo na konsultacii i dao mi je utrogestan. Jos nisam pocela uzimati nijedno ali imam veliku dilemu koji je bolji da ga primam, i uzimanja bilo koga dali moze mi prozrokovati spont. abort. zasad nemam nikakve probleme. I u kojoj nedelji sam trudnoci sada?Hvala Vam puno


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: O CAROBNOM PROGESTERONU
PostPoslato: Sre Sep 23, 2009 4:12 pm 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Pet Jun 26, 2009 2:58 am
Postovi: 13
Posle spontanog u 9-toj nedelji u aprilu ove godine...ja sam opet trudna...5-ta nedelja...
Da li bi mi pomoglo da preventivno primam progesteron, ili uterogestan, da ne bi doshlo do ponovnog pobachaja????


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: O CAROBNOM PROGESTERONU
PostPoslato: Pon Dec 21, 2009 12:10 pm 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Pon Dec 21, 2009 10:49 am
Postovi: 1
Prvi put se javljam na ovaj forum (pre sam samo citala pitanja i odgovore),a na to me naterao verovali ili ne sam progesteron!!!Preciznije, moj progesteron koji mi ne da mira, tacnije imam veliki problem sa koncentacijom progesterona.Proslog meseca nisam dobila menstruaciju spontanim putem, otisla sam kod ginekologa koga inace redovno posecujem i rezultati su mi uvek bili ok, umesto nje danima mi je isao braon iscedak nekad vise nekad manje.To me je dovodilo do ludila posto imam 39 godina, pri tom nisam radjala i pomislila sam sa ocajom da me napusta moja "vestica".Uradila sam analize hormona i vrednost progesterona mi je bila 0,98 a referentne vrednosti su 13-90!! vrednost FSH hormona je bila ok.Doktor kada je video to dao mi je Orgametril tablete ne bi li izazvao menstruaciju a onda mi je dao Cikloproginovu da pijem.Orgametril sam pila 6 dana i dobila kakvu takvu menstruaciju a umesto Cikloproginove( uzasavam se hormonskih terapija) - konsultovala sam jos jednu doktorku koja se cudila sto mi je doca to prepisao, pocela sam da pijem Cefanorm tablete ne bi li regulisala moj neposlusni progesteron na koliko toliko prirodan nacin.Posto ih pijem tek 15-tak dana, opet mi se isto desava, nervoza dostize kulminaciju ali ja cu da istrajem i pijem ih 3 meseca kako su mi i rekli.Da li ima neko sa slicnim iskustvom sa koriscenjem ovih tableta i da li ima neko neki savet ili predlog? Pomagajte!!


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: O CAROBNOM PROGESTERONU
PostPoslato: Čet Avg 19, 2010 9:12 pm 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Pon Jul 12, 2010 6:21 pm
Postovi: 7
postovana obGin.
ja imam problem, ne ostajem god dana u drugom stanju. preglede radim na gaku. doktori su mi dali progesteron a posle toga su mi uvelii jasmin. imala sam cesta krvarenja. i jos uvek imam neredovne menstruacije. dosta sam citala na netu, i o tome kako dolazi do toga da zuto telo ne vrsi svoju funkciju kako treba i ne priprema endometrijum kako treba za primanje oplodjene j c.
kada sam to rekla doktorki, ona je rekla da je to vec nauka i da se ne uplicem mnogo. ja sam pedijatrijska sestra i ucila sam malo o tome. ali oni sve rade povrsinski i vise od god dana me vuku i nista. da li mozete da mi kazete gde da odem da potrazim strucnu pomoc koja ce moj prob ozbiljnije shvatiti..
hvala unapred..
Jasmina


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: O CAROBNOM PROGESTERONU
PostPoslato: Sub Nov 20, 2010 2:33 pm 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Sre Feb 18, 2009 11:22 pm
Postovi: 40
Molila bih vas da mi protumacite nalaze hormona- zakazano kod dr tek za 20 dana.Imam 47 godina,zanjdnji menzis bio 1 09 2010.HVALA
12 TSH 1.21
15 TT3 1.5
16 TT4 77.3
18 Tg At 3,7
19 FSH 118.6
20 LH 43.0
21 Prolact 266.9
22 Estrad 109
23 Progest < 0.5
24 Testost 2.9


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: O CAROBNOM PROGESTERONU
PostPoslato: Sub Nov 20, 2010 2:38 pm 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Sre Feb 18, 2009 11:22 pm
Postovi: 40
NESTO SAM IZGLEDA GRESKOM KLIKNULA I POJAVISE SE ONA OBILJEZJA/TEL I ZASTAVICA/IZINJAVAM SE -CAO


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: O CAROBNOM PROGESTERONU
PostPoslato: Sre Dec 22, 2010 3:36 pm 
Korisnikov avatar OffLine Aktivan član Aktivan član
Pridružio se: Sub Apr 05, 2008 1:44 pm
Postovi: 546
ima li jos koga da pije utrogestan? da malo popricamo .. . :wink:


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: O CAROBNOM PROGESTERONU
PostPoslato: Pet Feb 04, 2011 3:14 pm 
OffLine Aktivan član Aktivan član
Pridružio se: Sub Nov 03, 2007 10:48 pm
Postovi: 737
Ja ga ne pijem ali se pitam u kojim slucajevima se uzima posle recim VTO ili IUI?da li je obavezno?

_________________
<a href="http://lilypie.com/"><img src="http://lt1m.lilypie.com/aFKtp2.png" width="200" height="80" border="0" alt="Lilypie Trying to Conceive 21 to 37 day cycle tickers" /></a>


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: progesteron
PostPoslato: Sre Jun 08, 2011 1:13 pm 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Sre Jun 08, 2011 1:02 pm
Postovi: 1
bolek je napisao:
Molim ako moze neko da mi odgovori, sta se desava ako se uzima veca doza progesterona npr: 600mg dnevno?
Pozdrav

Nadovezala bih se na ovo pitanje drugim pitanjem: zašto su se nekad trudnicama davale injekcije lutestrol-depo? Je li i to bio progesteron?
Godinama me muči to pitanje, a nikad nisam od doktora uspjela dobiti odgovor, osim kratko, da to jača uterus i sprečava ab. Hvala na svakom odgovoru.


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Progesteron iloi nešto drugo?
PostPoslato: Uto Apr 03, 2012 8:47 am 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Pon Apr 02, 2012 11:05 am
Postovi: 20
Moje pitanje o progesteronu je nešto drugačije... i molila bih nekog ko je stručan (doktor) da podeli svoje mišljenje ili iskustvo.
Imam 38 godina, udata sam i imam 2 dece. Poslednjih 2 godine nemam ama baš nikakvu želju za seksom - NIKADA. Ni ujutru, ni uveče, radnim danima ni vikendom... Kao i većina žena imam redovne izgovore - glavobolja, premor, nervoza... Nakon drugog porodjaja usledilo je produženo dojenje, pa pravi premor jer sam 2 godine spavala sa prekidima na 3 sata, i to sam lečila AD. Sada nemam više taj problem (neispavanost), mada ima dana kada samo čekam da strpam decu u krevet i legnem, ali zaista legnem rano jer rano i ustajemo (pre 7). Zanima me kome da se obratim - pitala sam dr opšte prakse ona me uputila na ginekologa, razgovarala sam sa ginekologom da nije u pitanju neki hormonski disbalans, ali nisam dobila nikakav medicinski odgovor (njen savet je da promenim partnera). Da napomenem da je otac imao problem sa štitastom žlezdom i zato se pitam da nisu neki hormoni (tu nedostatak jednog utiče na nedostatak drugog...)
Treba mi mišljenje doktora - samo što zaista više nemam predstavu kome da se obratim. Sećam se prvog tromesečja prve trudnoće kada sam primala progesteron zbog nekog manjeg krvarenja koje se pojavilo i libido mi je bio fascinantnan... imala sam ooogromnu želju za seksom, koja je trajala skoro tokom čitave prve trudnoće. Nakon toga odjednom - NIŠTA.
Pročitala sam da je jedan od hormona štitaste žlezde (Tsh, izvinjavam se unapred ako sam pomešala) zadužen za regulaciju (ili slično - ne sećam se jasno) nivoa progesterona. Ali i ako bih radila te analize hormona znam da postoji neki interval (u odnosu na menstrualni ciklus) tokom kog se prati nivo progesterona.
Preporučite mi kome da se obratim - uglavnom me upućuju na ginekologa, pomišljam još i o endokrinologu ili nekom trećem MOLIM VAS...


Vrh
 Profil  
 
Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 91 Posta ] 
Idi na stranicu   Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Sledeća

Sva vremena su u UTC + 2 sata


Ko je OnLine

Korisnici koji su trenutno na forumu: Nema registrovanih korisnika i 29 gostiju


Ne možete postavljati nove teme u ovom forumu
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
Ne možete monjati vaše postove u ovom forumu
Ne možete brisati vaše postove u ovom forumu

Pronađi:
Idi na:  
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
 
Besplatno preuzmite doktor.rs aplikaciju za Vaš Android uređaj!
Ili skenirajte QR kôd sa vašim Android uređajem za najbrže preuzimanje: