Prvi put, te 2015 godine, sam dobio trojnu terapiju za svaki slučaj, bio je erozivni gastritis kao dijagnoza bez biopsije I bila je kila 2cm.
Ispio sam trojnu terapiju i nastavio piti dosta kafe i pušiti ovih godina, jer nisam imao tegobe izražene.
E, sad, zašto sam povratio, ne znam. Bila je srijeda, probudio sam se sa mučninom, nisam povratio tada iako sam pokušao, ali sam izvršio veliku nuždu i sve ok. Nakon par dana, pritisak nekakav u prsima, lagana mučnina i kad sam naveče legao nagete glave, tada mi je došla muka, natjerao sam se s dva prsta da povratim, a pojeo sam dosta čokolade taj dan.
Da se zaključiti da sam povratio zbog gerda ili hernija uz gastritis koji se aktivira obično u ovim periodima godine. Da sam samo povratio, krivio bih kilu, ali sam imao drhtavicu 24h, što odgovara akutnom napadu gastritis a.
Da napomenem da godinama patim od usporenih crijeva, ili cijelog digestivnog trakta, isto tako i hemeroida još od 15 godine. Radio sam i kolonografiju, sve je bilo čisto. E, sad, usporen probavni trakt je rezultirao gerdom/hernijom i gastritisom (Previpe se zadržava hrana i kiselina u želucu).
E, sad, shvatam tvoje mišljenje da gastritis nije za zezanja, ali se ne bih složio s tim da doktor nešto lupa, jer je imao uvid u stanje iz 2015 i pregledao me je lično sada, te uvidjevši da nalaz krvi ne pokazuje h.pylori i vjerojatno nadutost i gasove, te žučni sekret koji je bio u želucu i 2015 i sad, bez obzira na to što nisam jeo duži period, mogao je zaključiti da je usporen cijeli sustav i predpostaviti da je to neki oblik zadržavanja želučane kiseline koji se s vremena na vrijeme aktivira kad padnem imunološki, ali s obzirom da nema bakterije i da su erozije brojne kao i prije 5 godina zaključio je da to sve nema neki preveliki učinak na životni vijek, i da je baš locirano antralni i na dvanaestopalačnom dijelu, gdje mnogi imaju slične probleme.
Možda griješim, ali to je neka moja logika. Doktor vjerujem, želi još biopsijom ispitati da li ove erozije mogu formirati čireve, pa to na vrijeme zaustaviti.
Opet kažem, shvatam te u potpunosti da gastritis nije bezazleno stanje, ma kakav on bio, i bez bakterije, ali ja na svoj nemam neki veliki uticaj, osim naravno, prestaću pušiti i smanjiti kafu na minimalno, te jesti manje a više puta.
|