Prijava na doktor.rs mailing listu
Pratite nas redovno putem newslettera.

Sva vremena su u UTC + 2 sata




Započni novu temu Odgovori na temu  [ 3 Posta ] 
Autor Poruka
 Tema posta: hormonske analize - MOLIM ZA SAVET
PostPoslato: Sre Avg 16, 2006 12:34 pm 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Čet Avg 26, 2004 12:02 pm
Postovi: 4
Prvu menstruaciju sam dobila u 15.-oj godini .Od tada sm imala konstantnih problema sa istom . Dobijala sam , svih godina , dva ili tri puta godišnje . Bila sam vrlo redovna kod ginekologa ali nisam dobijala nikakvu terapiju . Kada sam se udala nisam dugo mogla da zatrudnim . Zamolila sam ginekologa da me uputi kod endokrinologa . Posle analiza endokrinolog mi je prepisao tablete za kontacepciju DIAN 35 ( 3 meseca ) . Kada sam prestala ubrzo sam zatrudnela . Za vreme trudnoće su mi davali neke hormone ( nesećam se koje ) . Sve je prošlo u najboljem redu . Posle godinu dana od porođaja imala sam prekid trudnoće zbog nedozvoljenih lekova ( tužna priča ) . Od kada su mi izvadili bebu od 4 meseca imam strašnih zdravstvenih problema . Nakon prekida tudnoće ( 5 meseci ) , čistili su mi polip iz materice . Sve vreme menstruacije su neredovne , nadutost stomaka , preznojavanje , bolovi u donjem stomaku , neopisiv zamor , ... Nakon 5 meseci ( u januaru ove godine ) na UZ je opet primećen polip . Ginekolog kaže da ćemo samo da pratimo stanje ... Sve navedene neprijatnosti dostižu kulminaciju , kilogrami rastu li rastu ( neopisiva želja za jelom ) .
Kada je sve kulminiralo , zamolila sam ginekologa da me uputi kod endokrinologa . Nisam dobila uput , ali mi je napisala hormone koje treba da uradim 7,14 i 22 dana od menstruacije , i to : FSH , LH , prolaktin , testosteron , estradiol , progesteron . Naglašeno mi je da prolaktin uradim samo jednom ( ne moram da ponavljam kao ostale hormone ) . Menstruaciju sam jedva dočekala , trajala je 1 dan , i od tog dana je počelo odbrojavanje dana za analize .
Analize ( od 7.-*og dana menstruacije ) su :
FSH 6,7
Lh 2,8
Prolaktin 71,8
Estradiol 39,7
Progesteron 0,69
Testosteron 0.434

U Konzilijumu ( gde sam radila analize ) , sestra na šalteru mi je rekla da nemoguće da još dva puta treba da ponavljam iste hormone . Kakvog ste Vi mišljenja ? Kakvi su mi rezultati i da li ukazuju na nešto ?

Zaboravila sam da naglasim da mi sve menstruacije traju samo po jedan dan . Periodi između menstruacija ( svaki dan ) su kao PMS .

UZ imam zakazan za sutra '' da vidimo šta ćemo sa polipima '' .

Molim Vas za neki savet ili mišljenje . Sada imam 75 kg ( 167) . Težina mi smeta ali ne mogu da se pomaknem sa iste . Želela bih još jedo dete ( imam 33 god. ) . Činimi se da sve nekako presporo ide kod lekara . Očajno se osećam ( što utiče i na moju porodicu ) i uglobalu sam OČAJNA ! Molim za pomoć.


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta:
PostPoslato: Sre Avg 16, 2006 12:41 pm 
OffLine Stalni član Stalni član
Pridružio se: Čet Jan 26, 2006 11:57 pm
Postovi: 3256
Lokacija: Beograd
Pokusaj da postavis pitanje na ginekologiji, i procitaj prvo "lepljivu" pa po njoj ispisi sve o sebi da bi sto pre dobila odgovor!!


Pozdrav, Majja :wink:


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta:
PostPoslato: Sre Avg 16, 2006 2:28 pm 
OffLine Aktivan član Aktivan član
Pridružio se: Pet Jun 02, 2006 9:32 am
Postovi: 150
Lokacija: Beograd
Pitanje jeste za ginekologiju,prvo nije mi jasno da ti je receno da radis hormone 7 dana :o bitnije je 2 ili 3 dana kada je folikularna faza ciklusa a drugo kada dajes podatke o vrednostima hormona moras da navedes koje su referentne vrednosti labaratorije u kojoj je radjeno jer se razlikuju od labaratorije do labaratorije. Puno srece!!! :D


Vrh
 Profil  
 
Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 3 Posta ] 

Sva vremena su u UTC + 2 sata


Ko je OnLine

Korisnici koji su trenutno na forumu: Nema registrovanih korisnika i 9 gostiju


Ne možete postavljati nove teme u ovom forumu
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
Ne možete monjati vaše postove u ovom forumu
Ne možete brisati vaše postove u ovom forumu

Pronađi:
Idi na:  
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
 
Besplatno preuzmite doktor.rs aplikaciju za Vaš Android uređaj!
Ili skenirajte QR kôd sa vašim Android uređajem za najbrže preuzimanje: