Zvale kako ih spreciti

Deo foruma gde možete podeliti svoja pitanja o najvećem ljudskom organu, koži. Kako sačuvati kožu, negovati, kada lečiti kožna oboljenja, kome se obratiti. Posavetujte se o kozmetičkim preparatima i negi kože i kose.

Moderatori: mr ph. Silvio, moderato, admin, vlada99, goranai

Odgovori
codibgd
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Jan 25, 2014 10:17 am

Zvale kako ih spreciti

Post od codibgd »

Pozdrav ljudi

Vec par puta u zivotu su mi se u uglovima usana javljale zvale. Jednom je to bilo zbog stomatoloskog zahvata, a jos par puta su se javljale samo od sebe verovatno zbog pada imuniteta.

Poslednja dva dana osecam peckanje u uglovima usana i na levoj strani javlja se blago crvenilo pa pretpostavljam da ce se pojaviti zvale.

Moje pitanje je da li postoji nacin da smirim kozu usana i izbegnem da dodjem u situaciju da crvenilo preraste u pukotine uglova usana.

Znam da se cinkova mast maze tek kada se stvore rane da bi ih sasusio, ali da li postoji neka mast koju mogu mazati kako bi sprecio da do putanja dodje i koja bi smirila upalu tj. crvenilo.

Hvala!
snjbbc
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Avg 04, 2014 1:30 pm

Re: Zvale kako ih spreciti

Post od snjbbc »

codibgd napisao:Pozdrav ljudi

Vec par puta u zivotu su mi se u uglovima usana javljale zvale. Jednom je to bilo zbog stomatoloskog zahvata, a jos par puta su se javljale samo od sebe verovatno zbog pada imuniteta.

Poslednja dva dana osecam peckanje u uglovima usana i na levoj strani javlja se blago crvenilo pa pretpostavljam da ce se pojaviti zvale.

Moje pitanje je da li postoji nacin da smirim kozu usana i izbegnem da dodjem u situaciju da crvenilo preraste u pukotine uglova usana.

Znam da se cinkova mast maze tek kada se stvore rane da bi ih sasusio, ali da li postoji neka mast koju mogu mazati kako bi sprecio da do putanja dodje i koja bi smirila upalu tj. crvenilo.

Hvala!
Vjerovatno si do sada rijesio ovaj problem, ali ako ti se ikada u buducnosti pojavi ( a pojavit ce se, znam iz iskustva) probaj Propobaza-Bioadhezivni gel, na bazi je propolise, a mozes da ga koristis i za tretiranje herpse, posjekotina, opekotina...( jednim udarcem vise muva :)). Ne znam zasto ti imas ovaj problem sa zvalama, ali kod mene se javljaju iz higijenskih razloga. Sto znaci, ako koristim kasiku, viljusku, casu (pogotovu casu) koja posle koriscenja nije dobro oprana, pojavljuju mi se zvale. Ovaj problem nemam kada koristim gore navedeno u svojoj kuci, prvo sto znam kako perem, a drugo imam svoj pribor i svoju casu, koju samo ja koristim. Najgore je kada izadjes u neki kafic, restoran ili kada odes kod nekoga kuci. Gdje je i koliko je moguce koristim slamcice, a gdje nije nadam se najboljem. Ponekada u sali sebe nazivam detektorom za higijenu, ako posle sat vremena u nekom lokalu ili restoranu osjetim peckanje u uglovima usana, tj. pocetak zvala, znam sta je u pitanju i sta je uzrok.Odvratno.
Odgovori