Ne znam vise kome da se obratim! :(

Deo foruma gde možete podeliti svoja pitanja o najvećem ljudskom organu, koži. Kako sačuvati kožu, negovati, kada lečiti kožna oboljenja, kome se obratiti. Posavetujte se o kozmetičkim preparatima i negi kože i kose.

Moderatori: mr ph. Silvio, moderato, admin, vlada99, goranai

Odgovori
amelil
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Čet Apr 26, 2012 6:28 pm

Ne znam vise kome da se obratim! :(

Post od amelil »

Imam 24 godine. Od puberteta sam primetila malje na mestima na kojima osobe zenskog pola ne trebaju da imaju. U pocetku sam mislila da ce se to samo od sebe srediti vremenom..medjutim nije. Pocela sam da ih depiliram pa su se sve vise sirile.
Uvidela sam da nesto nije u redu nikako. Sa porodicom nisam bliska i nisam nikome rekla. Sve vreme sam gledala kako da to sakrijem, jer ne zelim da se neko zgrozi kad me vidi. Malje imam po licu, a sad su tu naglo pocele da se sire..jagodice, obrazi, brada..pa dalje oreol oko bradavica se u potpunosti spojio sa pazuhom, imam dlake po grudnom kosu takodje..stomak..noge su mi kao prave muske. Primetila sam da su vremenom sve vise prosirene..bukvalno se siri po celom telu. Zbog toga nemam normalan zivot. Ne izlazim preko dana, pogotovu leti. Ako i moram obavezno nosim naocari i pustam kosu. Oblacim stvari koje sve prekrivaju. Odbijam da idem na more, bazen i slicno, nisam otisla godinama. Izbegavam da upoznajem nove ljude, decka mi ne pada na pamet da nadjem jer sam nakaza.
Posto sam konstanto u grcu, preterano se i znojim. To su nenormalne kolicine znoja koje sam na sve moguce nacine pokusala zaustaviti ali bezuspesno. Trazila sam po internetu, informisala se..citala, raspitivala se..ne mogu ni da pretpostavim sta je. Dok nisam bila u finansijskoj situaciji nisam mogla otici kod doktora. Kada sam otisla, izvadili su mi krv radi analize hormona i svi su bili u granicama normale. Doktor je rekao da je analiza pokazala da je sve u redu. U to ne mogu da poverujem jer moje telo nije u redu! Nisam uradila jos UZ nadbubrezne zlezde i test insulinske rezistencije. Bila sam kod ginekologa, rekla je da sve je u redu nije PCOS..da je nesto periferno.
Ovo nije samo pojacana maljavost koju imaju poneke zene koje su inace izrazite crnke. Dlake na mom telu su nenormalno debele i jake, a rastu bez prestanka. To je nenomalna duzina.
Ja vas molim, ako iko zna nesto da mi predlozi..kaze..ako iko je imao iskustva sa ovim..ako neki dr moze nesto da mi predlozi..sta mogu da uradim, pomozite mi! Malopre sam razmisljala o tome kako samo zelim da umrem jer ne mogu da se borim sa ovim, poksala sam da nadjem pomoc ali mi niko posebno ne izlazi u susret..dodatno mi otezava stvari to sto sam student i nemam novca dovoljno. Nemoguce da ne moze biti otkriveno sta mi je! Molim vas dajte mi neki savet ja sam ocajna,ovako ne zelim da zivim.
Izvinjavam se na duzini posta.
Leia
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Apr 24, 2013 9:18 pm

Re: Ne znam vise kome da se obratim! :(

Post od Leia »

Imam drugarice koje su izrazite crnke i maljave su, ali cini mi se ne u tolikoj meri kao sto si ti opisala..mogu jedino njih da pitam kako one izlaze sa tim, jer mi se stalno zale, tipa imaju problem sa uraslim dlakama posle depilacije, dlake su im dosta jake i tamne..volela bih da ti pomognem, ali ne znam kako :( jedino da pocnem da se raspitujem dalje..
I nisi nakaza!!!Znam kako je meni bilo kada mi se zbog akni skroz izoblicilo lice i kada sam se bukvalno krila..znam da ti ovim odgovorom nisam pomogla, ali evo dacu sve od sebe da se raspitam malo oko tvog problema, mozda i iscupam neku korisnu informaciju..:)
Odgovori