zbog čega nastaju braon fleke po licu?

Deo foruma gde možete podeliti svoja pitanja o najvećem ljudskom organu, koži. Kako sačuvati kožu, negovati, kada lečiti kožna oboljenja, kome se obratiti. Posavetujte se o kozmetičkim preparatima i negi kože i kose.

Moderatori: mr ph. Silvio, moderato, admin, vlada99, goranai

Odgovori
zvezdana
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Uto Feb 22, 2005 8:18 pm

zbog čega nastaju braon fleke po licu?

Post od zvezdana »

eto ja imam jednu na čelu, širine je oko 2 cm i dužine oko 3, od obrva do kosmatog dela.

druga flekica je ispod desnog podočnjaka, ka nosu i znatno je manja.

:-?
DRAGANA 15
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Avg 04, 2005 11:25 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od DRAGANA 15 »

To zavisi od mnogo stvari.
Kada su se pojavile fleke?
Da li se javljaju povremeno, da li su isprovocirane ili su stalno tu?
Da li reaguju na sunce i kako?
Da li pijes kontraceptivne pilule ili imas neki hormonski poremecaj?
Da li koristis kremu sa vocnim kiselinama i kremu sa spf?
Ides li u solarijum?
Ako mi sve odgovoris, mozda i mogu da ti odgovorim.
Pozz
zvezdana
Aktivan član
Aktivan član

jao, dragana, divna si :o)

Post od zvezdana »

ovako:

Kada su se pojavile fleke?
- Pre otprilike 1 dana (otkad' sam prestala da, posle par tema na doktor.rs, odlazim u solarijum).

Da li se javljaju povremeno, da li su isprovocirane ili su stalno tu?
- Stalno su tu od tada. Verovatno se ranije nisu primećivale jer sam imala po celom licu tamniji ten.

Da li reaguju na sunce i kako?
- Mislim da su još intenzivnije, tamnije kada sam na suncu, mada, štitim ga kremom koja u sebi ima zf 15...

Da li pijes kontraceptivne pilule ili imas neki hormonski poremecaj?
- Pila sam ih oko 8 godina i pre mesec dana "batalila".

Da li koristis kremu sa vocnim kiselinama i kremu sa spf?
- Da, kremu sa spf.

Ides li u solarijum?
- Više ne.

:o)

PS Kupila sam clinique-ovu neku masku za lice i još kojekakve đakonije, pa ću, kada budem imala malko više vremena napisati na temi "ko šta koristi..." svoje iskustvo sa istim :o)
skvo
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pon Dec 12, 2005 12:47 am

Post od skvo »

Postoji nesto, vezano za lekove, pojedini lekovi mogu uticati na pojavu flekica uz kombinaciju sa suncanjem i solarijumom.
Raspitaj se o tome.
DRAGANA 15
Aktivan član
Aktivan član

Post od DRAGANA 15 »

Upravo to, Skvo! Svaka cast! Kombinacija solarijuma i kontraceptivnih pilula je obicno pracena pigmentacijama. I Sunce izaziva flekice u kombinaciji sa konc. pilulama.
Zvezdana, kod tebe se poklapaju stvari, pre mesec dana si prestala da ih pijes a tada si isla u solarijum....
Znaci, sada ces pustiti da da se tvoji hormoni smire, da jajnici pocnu da rade( dugo su bili na odmoru), sacekaces par procesa deskvamacije(koja se desava na svakih 28 dana), negovaces svoju kozu, i najvcerovatnije se flekice same nestati. A ako se to ne desi, ima resenja: Muradove vocne kiseline i vitamin C.
Ali najverovatnije ce biti-kako dosle tako i otisle, posebno ako je mlada koza u pitanju!
I citajte moguce kontraindikacije bilo kog leka!
Veliki pozdrav!
Dragana
zvezdana
Aktivan član
Aktivan član

:o)

Post od zvezdana »

puno vam hvala na savetima, a posebno dragani :)

sačekaću do n. godine, pa ako se ne povuku ili bar ublaže pokušaću sa muradovim kiselinama i vit. c. i ubuduće čitam i kontraindikacije...

baš lepo što postoje ovakvi forumi i ovakvi forumaši :)
DRAGANA 15
Aktivan član
Aktivan član

Post od DRAGANA 15 »

Zvezdana, postoji jos jedan vrlo cesti uzrok nastanka fleka po licu; a to je reakcija na parfimisane kreme. Ti vec imas lepo naucnu osnovu zasto su ti nastale fleke( kombinacija solarijuma i per orl hormona) medjutim, ukoliko si u skorije vreme menjala kremu, pa te jos i malo pecka i iritira na mestima zahvacenim promenom, ne bi bolo lose da promenis kremu. Ali u svakom slucaju, sacekaj prvo da prodje neko vreme, pa ako se ne povuku, onda se javi. Znas kako kaze taksista u "Andjelima": Priroda uglavnom sve radi sama. :D
I hvala na lepim recima!
zvezdana
Aktivan član
Aktivan član

Post od zvezdana »

DRAGANA 15 napisao:Zvezdana, postoji jos jedan vrlo cesti uzrok nastanka fleka po licu; a to je reakcija na parfimisane kreme. Ti vec imas lepo naucnu osnovu zasto su ti nastale fleke( kombinacija solarijuma i per orl hormona) medjutim, ukoliko si u skorije vreme menjala kremu, pa te jos i malo pecka i iritira na mestima zahvacenim promenom, ne bi bolo lose da promenis kremu. Ali u svakom slucaju, sacekaj prvo da prodje neko vreme, pa ako se ne povuku, onda se javi. Znas kako kaze taksista u "Andjelima": Priroda uglavnom sve radi sama. :D
I hvala na lepim recima!
ovo nisam znala... sačekaću i baš me zanima kada će se povući :)
zvezdana
Aktivan član
Aktivan član

Post od zvezdana »

DRAGANA 15 napisao:Zvezdana, postoji jos jedan vrlo cesti uzrok nastanka fleka po licu; a to je reakcija na parfimisane kreme. Ti vec imas lepo naucnu osnovu zasto su ti nastale fleke( kombinacija solarijuma i per orl hormona) medjutim, ukoliko si u skorije vreme menjala kremu, pa te jos i malo pecka i iritira na mestima zahvacenim promenom, ne bi bolo lose da promenis kremu. Ali u svakom slucaju, sacekaj prvo da prodje neko vreme, pa ako se ne povuku, onda se javi. Znas kako kaze taksista u "Andjelima": Priroda uglavnom sve radi sama. :D
I hvala na lepim recima!
ovo nisam znala... sačekaću i baš me zanima kada će se povući :)
Odgovori