Zastita od sunca
Moderatori: mr ph. Silvio, moderato, admin, vlada99, goranai
-
- Aktivan član
- Pridružio se: Pon Jan 10, 2005 12:18 am
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Zastita od sunca
Koje kreme,kojih brendova preporucujete kao dobru zastitu od sunca kada krene sezona letovanja i suncanja?
-
- Saradnik
- Pridružio se: Čet Feb 03, 2005 7:24 pm
Antisolarna zaštita
Sada su u trendu preparati koji u sebi sadrže 2 vrste sirovina za zaštitu od sunca: hemijske UV filtere i fizičke UV blokere. Njihovom kombinacijom, u određenom odnosu, koža može dobro da se zaštiti od sunca. Novija istraživanja su pokazala da preparat čiji je faktor zaštite veći od 30 (SPF 30) štiti kožu samo 5% više od ovog 30. Znači, 40,60 i 90 štite kožu samo 5% više.
Pošto su danas u upotrebi i fizički UV blokeri (pigmenti) koji ostavljaju na koži beo trag, morate sami isprobati da li vam takav preparat prija (meni ne prija, npr).
Od brendova, možete koristiti: Eucerin, Vichy, Uriage, Murad i druge.
Ja, lično, volim: Vichy i Murad.
Ako volite masni preparat, koji će kožu i negovati, a ne ostavlja beo trag na koži, možete u apoteci "SB Trade" uzeti emulziju za sunčanje koja je odlična, čak i za decu. Napominjem, preparat je dosta mastan.
Nadam se da ste dobili odgovor na pitanje.
Pošto su danas u upotrebi i fizički UV blokeri (pigmenti) koji ostavljaju na koži beo trag, morate sami isprobati da li vam takav preparat prija (meni ne prija, npr).
Od brendova, možete koristiti: Eucerin, Vichy, Uriage, Murad i druge.
Ja, lično, volim: Vichy i Murad.
Ako volite masni preparat, koji će kožu i negovati, a ne ostavlja beo trag na koži, možete u apoteci "SB Trade" uzeti emulziju za sunčanje koja je odlična, čak i za decu. Napominjem, preparat je dosta mastan.
Nadam se da ste dobili odgovor na pitanje.
-
- Saradnik
Preparat za sunčanje
Pravljena emulzija ne bi prijala osobama sa aknama, ali ako je u pitanju masna kože, neće škoditi. Cena za 200 grama iznosi oko 500,00 dinara. Njen zaštitni faktor je oko 30, a može da se koristi i za lice. Ne peče kada se nanese na predeo oko očiju, što je jako važno.
Muradov krem ima SPF 30, kombinacija je filtera i blokera, sadrži 125 ml i cena je oko 1.900,00 din.
Muradov krem ima SPF 30, kombinacija je filtera i blokera, sadrži 125 ml i cena je oko 1.900,00 din.
-
- Aktivan član
- Pridružio se: Pon Jan 10, 2005 12:18 am
Rekli ste...."Pošto su danas u upotrebi i fizički UV blokeri (pigmenti) koji ostavljaju na koži beo trag, morate sami isprobati da li vam takav preparat prija (meni ne prija, npr). "
Mozete li mi objasniti efekat UV blokera ,odnosno o kakvom belom tragu na kozi je rec?Tu sam malo zbunjena.
Da,emulzija lepo zvuci i nije skupa..mozda je glupo pitanje ali cu ga ipak postaviti:moze li se ona koristiti i kao podloga za sminku ili je premasna za takvu vrstu koriscenja?
Mozete li mi objasniti efekat UV blokera ,odnosno o kakvom belom tragu na kozi je rec?Tu sam malo zbunjena.
Da,emulzija lepo zvuci i nije skupa..mozda je glupo pitanje ali cu ga ipak postaviti:moze li se ona koristiti i kao podloga za sminku ili je premasna za takvu vrstu koriscenja?
-
- Saradnik
-
- Saradnik
-
- Saradnik
Re: Preparat za sunčanje
mr ph. Silvio napisao:Pravljena emulzija ne bi prijala osobama sa aknama, ali ako je u pitanju masna kože, neće škoditi. Cena za 200 grama iznosi oko 500,00 dinara. Njen zaštitni faktor je oko 30, a može da se koristi i za lice. Ne peče kada se nanese na predeo oko očiju, što je jako važno.[/color

-
- Saradnik
- Pridružio se: Sub Jul 17, 2004 10:51 am
Za masnu kozu koje je dehidrirana ali ne i zapaljena preporucila bih za prvu pomoc Sebamed losion spf 16 ili 20 ili mozda jos bolje Hyseke 25+ Uriage,
za normalnu kozu Uriage antisolarni krem SPF 30,
za zrelu kozu RVB antiage protective krem sa khaya extractom i phototanom SPF 16.
A verovatno bi najbolji odnos cost benefit dao preparat u vidu gela sa Z-cote aktivnom total sun block komponentom brenda BASF- trebao bi da se pojavi ovih dana u magistralnoj izradi u laboratoriji SB trade apoteke- i ja se ostrim za njega narocito za lice, vrat i dekolte koji mi je stradao suncanjem u prethodnim godinama. Nadam se da ce stici dok se sunce ne razbesni u medjuvremenu koristim RVB koji je prilicno skup, mada je odlican
za normalnu kozu Uriage antisolarni krem SPF 30,
za zrelu kozu RVB antiage protective krem sa khaya extractom i phototanom SPF 16.
A verovatno bi najbolji odnos cost benefit dao preparat u vidu gela sa Z-cote aktivnom total sun block komponentom brenda BASF- trebao bi da se pojavi ovih dana u magistralnoj izradi u laboratoriji SB trade apoteke- i ja se ostrim za njega narocito za lice, vrat i dekolte koji mi je stradao suncanjem u prethodnim godinama. Nadam se da ce stici dok se sunce ne razbesni u medjuvremenu koristim RVB koji je prilicno skup, mada je odlican
predajem estetsku negu i dermatologiju , uza specijalnost mi je barijerna funkcija koze, nega zdrave koze i alergijske promene na ocnim kapcima.