Zamena za ROACCUTAN

Deo foruma gde možete podeliti svoja pitanja o najvećem ljudskom organu, koži. Kako sačuvati kožu, negovati, kada lečiti kožna oboljenja, kome se obratiti. Posavetujte se o kozmetičkim preparatima i negi kože i kose.

Moderatori: mr ph. Silvio, moderato, admin, vlada99, goranai

nenna
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sub Jul 01, 2006 9:20 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od nenna »

Nisam je probala, mada sam cula da je odlicna za masnu kozu, ali vise ne znam u kom smeru da potrcim, sve novo za sta cujem, a nisam koristila, odmah kupujem i isprobavam, i lice ce na kraju da mi lici na staru iznosenu koznu cipelu. :(
Trenutno od maski za ciscenje koristim Freemenovu masku od gline i avokada, ili masku od ciste gline (kupuje se u apoteci) kojoj dodam malo meda i par kapi limonovog soka. A za hranjenje koze napravim masku od pivskog kvasca, meda i limuna.

Ali ako iskustveno znas da je Neutrogenina maska dobra, da probam i nju. :roll: Ako se ne varam, to je ona maska 2 u 1?

poz :wink:
skvo
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pon Dec 12, 2005 12:47 am

Post od skvo »

Ne, nisam je probala, ali nameravam da je kupim vec odredjeno vreme.
Na njihovom sajtu sam ranije videla kolekciju za masnu kozu, sa miteserima i prosirenim porama, i flekicama. Kao za "ex"bubuljicavu kozu,... tako nesto, koja sluzi da kozi koja je "izlecena" da sto zdraviji izgled...ali nazalost toga kod nas nema, pa sam mislila da probam sa 2 u 1. Nije ni preterano skupa, oko 400 dinara mislim.
Inace, ja vec 2 meseca, samo 1 nedeljno stavljam neki masku, ili uradim piling, i bolje je nego kada sam radila 2 puta nedeljno, ali sam ja u ocajanju mislila da sto vise cistim bice bolje :(
alekbg
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Jul 19, 2006 4:07 pm

Post od alekbg »

Nenna , nazalost problem sa mitiserima nije tako lako reshiv i ne postoji neko reshenje koje ce tek tako da spreci njihovo ponovno nastajanje ,
Probaj da koristish neke preparate koji sadrze salicilnu kiselinu (npr Neutrogena visibly clear gentle exfoliating wash) koja prodire duboko u pore i cisti ih dubinski.
Sto se tice roakutana on bi ti sigurno zaustavio prekomereno lucenje lojnih zlezdi i definitivno je nejefektivniji, ali posto nemash uopshte problema sa aknama i bubuljicama , moja preporuka je da ga ne koristish.
cole01
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Jul 13, 2006 11:31 pm

Post od cole01 »

nenna, ja imam isti problem kao i i,veoma masnu kozu.Da li si pocela terapiju roaccutanom?
Korisnikov avatar
Iksa
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Dec 14, 2006 8:36 pm

Post od Iksa »

Ja koristim sebamed sapun i tonik i odlicni su! Namenjeni su masnoj kozi a dubinski ciste pore, otklanjaju suvisan sebum, akne i komedone.
nenna
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sub Jul 01, 2006 9:20 pm

Post od nenna »

Ma kakav crni Roaccutan, čitala sam pre par dana u nekom medicinskom časopisu kako može da bude "okidač" za moguća maligna oboljenja u budućnosti, kao što je rak dojke i sl.
Da ne pominjem to što sam žensko (ako neko još nije ukapirao 8) ) i planiram da imam decu u neko dogledno vreme, i ne želim da razmišljam i lupam glavom da li nešto može da krene po zlu...

Meni je lice s jedne strane bolje nego pre Avene Diacneala, s druge strane je postalo osetljivije, a rad lojnih žlezda se nije regulisao u onoj meri kao što je obećavalo na početku i tokom tarapije. Što me opet dovodi na sam start :(

Opet, ukapirala sam da me tečni puder urniše, posebno kad ga stavljam svaki dan, i razmišljam da izbacim tečnu varijantu i vratim se na puder u kamenu. I još nisam nabavila neku drugu kremu sa AHA kiselinama... :-?

Skvo, Bobo, Makki, kakvo je vama lice ovih dana? Nešto vas nema, mada i ja nisam dolazila redovno na forum. :roll:
bobo001
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pon Jul 25, 2005 2:25 pm

Post od bobo001 »

pa meni je lice OK,nego mi izasla jedna potkozna pa me nervira,ali resice to plantoderm.
inace lice mi se ne masti i slabo izlaze nove.
sta ti trenutno koristis?????
makki
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Uto Mar 15, 2005 10:43 am

Post od makki »

nenna napisao:Skvo, Bobo, Makki, kakvo je vama lice ovih dana? Nešto vas nema, mada i ja nisam dolazila redovno na forum. :roll:
Meni je lice super, izadje po neka, ali sve sitnije, neprimetne. Treba da zapocnem trecu tubicu jos malo, 2.5 meseca koristim. Dobio sam prilikom poslednje kupovine na srpskom Avene knjizicu, i za AD pise da je minimalna primena 3 meseca. Trazite je prilikom kupovine, ima opis svih Avene proizvoda. Lice mi se toliko priviklo da ne stavljam ni hidratantnu kremu preko dana, ma tuto perfecto jos malo:)
smaily
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Dec 22, 2006 1:39 am

Post od smaily »

Makki....izvini ja nisam u toku....a sta ti to koristis...tj tubicu cega?:)

p.s...Jel koristio neko SKINOREN krem za akne?
makki
Aktivan član
Aktivan član

Post od makki »

Lu
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pon Mar 20, 2006 12:12 pm

Post od Lu »

nenna napisao:Ma kakav crni Roaccutan, čitala sam pre par dana u nekom medicinskom časopisu kako može da bude "okidač" za moguća maligna oboljenja u budućnosti, kao što je rak dojke i sl.
Da ne pominjem to što sam žensko (ako neko još nije ukapirao 8) ) i planiram da imam decu u neko dogledno vreme, i ne želim da razmišljam i lupam glavom da li nešto može da krene po zlu...

Meni je lice s jedne strane bolje nego pre Avene Diacneala, s druge strane je postalo osetljivije, a rad lojnih žlezda se nije regulisao u onoj meri kao što je obećavalo na početku i tokom tarapije. Što me opet dovodi na sam start :(

Opet, ukapirala sam da me tečni puder urniše, posebno kad ga stavljam svaki dan, i razmišljam da izbacim tečnu varijantu i vratim se na puder u kamenu. I još nisam nabavila neku drugu kremu sa AHA kiselinama... :-?

Skvo, Bobo, Makki, kakvo je vama lice ovih dana? Nešto vas nema, mada i ja nisam dolazila redovno na forum. :roll:
Sto ne probas sa par tretmana AHA kiselinama u nekom salonu !? Ne secam se da li si radila te tretmane...(?) :-? Meni je , recimo , to prijalo
Pozzz
p.s. i ja planiram da predjem na kameni puder !
smaily
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Dec 22, 2006 1:39 am

Post od smaily »

makki napisao:Avene Diacneal, vidi ovu temu http://www.doktor.rs/forum/viewtopic.php?t=8271

Makki...samo mi jos reci...jel ja tu kremu mazem samo na bubuljice i po nosu gde imam mitisere ili po celom licu...s obzirom da nemam puno bubuljica...tj nekada mi bas bukne lice,ali nekada je sasvim ok:)
makki
Aktivan član
Aktivan član

Post od makki »

smaily napisao:
makki napisao:Avene Diacneal, vidi ovu temu http://www.doktor.rs/forum/viewtopic.php?t=8271

Makki...samo mi jos reci...jel ja tu kremu mazem samo na bubuljice i po nosu gde imam mitisere ili po celom licu...s obzirom da nemam puno bubuljica...tj nekada mi bas bukne lice,ali nekada je sasvim ok:)
Kako god hoces, ja mazem celo lice, ako ti nekad bukne onda bolje na celo:)
bobo001
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pon Jul 25, 2005 2:25 pm

Post od bobo001 »

makki napisao: 2.5 meseca koristim.
ti si bas istrajan,covece.meni stoji i skuplja prasinu.
mirja
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Maj 26, 2005 6:31 pm

Post od mirja »

bobo001 napisao:
makki napisao: 2.5 meseca koristim.
uti si bas istrajan,covece.meni stoji i skuplja prasinu.
:wink: Tu sam bobo001! Poslala sam ti privatnu poruku :D
Odgovori