zadebljanje noktiju

Deo foruma gde možete podeliti svoja pitanja o najvećem ljudskom organu, koži. Kako sačuvati kožu, negovati, kada lečiti kožna oboljenja, kome se obratiti. Posavetujte se o kozmetičkim preparatima i negi kože i kose.

Moderatori: mr ph. Silvio, moderato, admin, vlada99, goranai

sunnyday
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Mar 08, 2008 11:52 am

zadebljanje noktiju

Post od sunnyday »

Vec dugo vremena su mi nokti na 2 prsta na nogama nekako zadebljani i skroz su se srasli sa kozom ispod,jedva ih odsecem.Je li neko imao ovakvih problema i sta je uzrok ovome.Povrsina nokta je takodje hrapava malo,i to se vidi,ruzno izgleda....ima li pomoci ovome??
Korisnikov avatar
Hirurg
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Apr 19, 2008 8:43 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od Hirurg »

Probaj da potopish nogu u vrelu vodu....da smeksha, a onda robaj da ga ishmirlglash...a uzrok...pa ne znam...tacno...saznacu pa cu ti javiti...
$@W@
uegama
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Apr 22, 2009 10:55 am

Post od uegama »

Погледај овде:
http://forum.bgdcafe.com/index.php?showtopic=35510
има добрих савета у вези тога.
Оно што је сигурно - тешко се лечи (или никако).
Молимо да се јави неко ко је ово излечио, било доктор или пацијент.
ganco
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Sub Maj 12, 2007 6:02 pm

Post od ganco »

Sro se tice noktiju na nogama ovako stoje stvari:
-90 % je genetika a 10% mehanika ili udarac tj. konstantno udaranje.
Kod genetike "aktivira"se debljanje noktiju na prstima koji se blago zakrecu javlja se prvo zutilo na najvisem delu noktne ploce tog nokta a zatim kako se vise deblja ide na tamno zuto pa na braon.Sto je deblja noktna ploca ona se podize i gubi vezu nokta i mesa,zatim ulazi voda ispod nokta i gljivice(na laboratoriskom ispitivanju bris je negativan na gljivice)koje obicno napadaju nokat sa strane do korena a zatim ceo nokat.Kod bas velikih zadebljanja nokat,savija se urasta, propada truli kao stati panj,cepa se uzduz i drobi, u nekim slucajevima se drzi samo u korenu i klati se kao "odskosna daska" ide gore dole.Pomoc je pravilno odrzavanje noktiju(nikako vadjenje nokta)secenje sa strane noktne ploce od vrha prsta do korena,ciscenje koze i ostalog sto se nalazi ispod noktne ploce(koliko je to moguce)i turpijanjem zadebljale ploce nokta toliko da ne dodje do pucanja istog.Kada se bude poceo iz korenu da raste zdrav nokat vremenom ce se "isisati"sve sto nevalja.
-kod udarca je ista stvar nokat izgubi vezu sa mesom(savije se i ispravi).Postoji i konstantno udaranje to je opet delom vezano za genetiku,prst je duzi (genetski) pa stalno udara u obucu nokat ne moze da raste u duzinu pa se vremenom zadebljava(radio sam devojcici koja ima 4 godine zadebljali nokat na prstu do velikog koji je bio duzi).Postupak oporavka je isti i za ove slucajeve da ne ponavljam.Kod starijih ljudi obicno svi nokti vremenom zadebljavaju manje ili vise a inace uvek se zadebljanja i problemi javljaju na jacoj nozi.
Pedikir sam i radim uglavnom na problemima, urastanja noktiju i drugim problemima vezanih za pedikir.Radim deci (najmladji 9meseci,ispravka najmladji 67 dana) i odraslima BEZ SKALPELA!
kivi zelena
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Uto Feb 17, 2009 2:41 pm
Kontakt:

nokti

Post od kivi zelena »

Sve sto si opisao ja imam na nogama, jedan i drugi palac i mali prsti. To vec imam godinama, dermatolozi su rekli da je to degeneracija nokta i da tu pomoci nema. Radila sam sve analize ,ne znam ni sama koliko puta, gljivica nema. Posto leti volim da nosim sandale i papuce , a nokti su grozni , ja odem kod kozmeticara i ona mi izlije ta dva nokta , tako da izgledaju kao pravi. Pitam se da li je to stetno , da li tim akrilom jos pogorsavam stanje noktiju? Probacu to sve sto ste naveli na ovom postu, ali cisto sumnjam da ce imati efekta,jer meni izraste uvek ,,bolestan ,, nokat. STA JOS DA POKUSAM? Pozdrav! :D
Preko trnja do zvezda
ganco
Stalni član
Stalni  član

Post od ganco »

Opet moram da ponovim,kome su krenuli da se zadebljavaju nokti to ce uvek da se ponavlja i kosa vam raste pa se sisate odrzavate je,o zadebljanju noktiju sam pisao u prethodnom postu da ne ponavljam.Sto se tice nalivanja nokta to i ja radim nerado ali samo osobama koje su iz nekog razloga ostale bez dela noktne ploce,(nepravilnog rasta), obicno kod hiruskih intervencija.Noktna ploca koja je porozna od gljivica i td nalivanjem se zatvara hermeticki nokat gljivice bolje napreduju ulazi vlaga gde se probije i tako truli nokat,najbolje je da dise noktna ploca a pravilnim odrzavanjem nokat mora da bude kao kod bebe normalno za to treba vremena.Radio sam nokat koji nisam smeo da pipnem koliko je bio truo sada je potpuno zdrav(pacijent to moze da potvrdi),da sve to dokumentujem od pre neki dan sam sam uzeo da slikam pa ce biti fotografija.
Pedikir sam i radim uglavnom na problemima, urastanja noktiju i drugim problemima vezanih za pedikir.Radim deci (najmladji 9meseci,ispravka najmladji 67 dana) i odraslima BEZ SKALPELA!
ganco
Stalni član
Stalni  član

Post od ganco »

Moram da ponovim kome su poceli da zadebljavaju nokti to ce stalno da se desava ali moraju pravilno da se odrzavaju u ostalom i kosa vam raste pa je sisate i odrzavate, o tome sam vec pisao u prethodnom postu da ne ponavljam.Sto se tice nalivanja noktiju to i ja radim uglavnom pacijentima(zenama normalno)kojima nokat nepravilno raste ili nemaju deo nokta sto je obicno posle hirurske intervencije ali nerado jer nokat se zatvara negde hermeticki,gljivice bolje napreduju,negde ulazi voda pa truli nokat.Noktna ploca treba da dise i da raste prirodno,u praksi sam imao sluca noktne ploce koja je toliko bila porozna da se na dodir trunila i sada je zdrava kao u bebe(pacijent moze da potvrdi)normalno za to je trebalo dosta vremena,sada sam poceo da fotogtafisem pa cu sve to da dokumentujem.
ganco
Stalni član
Stalni  član

Re: zadebljanje noktiju

Post od ganco »

[img][IMG]http://img5.imagebanana.com/img/2l2fufd8/thumb/IMAG0016.jpg[/img]
[/img]
Ovo je zadebljao nokat i urastao sledi slika posle jednog pedikira.
ganco
Stalni član
Stalni  član

Post od ganco »

Slika

Posto slika govori vise od reci ovako izgleda uradjen nokat,
ganco
Stalni član
Stalni  član

Post od ganco »

Evo male greske oko slika evo redosleda, znaci urastao i zadebljao nokat i posle jednog pedikira,naravno sa jos nekim tretmanom mora da bude kao u bebe.
URL=http://img5.imagebanana.com/]Slika[/URL]
URL=http://img5.imagebanana.com/]Slika[/URL]
Slika
kivi zelena
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Uto Feb 17, 2009 2:41 pm
Kontakt:

Post od kivi zelena »

Molim Vas , ako mozete da mi napisete gde radite i tel. Imam problem sa noktima ,volela bih da pogledate, ali nisam iz BG, pa mi recite kako mogu doci do vas? Unapred hvala!
Preko trnja do zvezda
ganco
Stalni član
Stalni  član

Post od ganco »

Ajde malo da aktiviram temu, ove slike cu da postavim da bi pokazao da bilo koje zadebljane moze da se sredi ma koliko to izgledalo strasno.Slika govori vise od 1000 reci!

ovako je dosao pacijent koji ocito dugo,dugo nije nista radio sa noktom

Slika

Slika

i ovako izgleda posle jednog pedikira

Slika

Slika

vremenom i pravilnim odrzavanjem nokat nora da se vrati u normalu i samo da napomenem da sam jos deblje nokte radio ali nisam slikao.
aleksandrava
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Jul 17, 2012 11:24 pm

Post od aleksandrava »

Ganco pozdrav...sve ovde pomenuto i slikano mi jako lici na moju situaciju..Pre godinu dana sam dobila psorijazu i posle tri meseca su pocele da se primenjuju promene i na noktima,zadebljali,pozuteli i poceli da se krive tj rastu ukoso,ja pokusavam sa toplim kupkama i turpijanjem da to odrzim u nekom normalnom stanju ali mi ne ide,veliki su bolovi,nokti imam utisak urastaju u meso jer svaki nokat boli na dodir kao u oko...slicni su problemi i na noktima na rukama,zbog cesce upotrebe vode i kreme nisu dosli do te faze kao na nogama ali izmenjeni su u svakom slucaju...dajte neki e mail,telefon ili bilo sta ,volela bih da Vas kontaktiram.Pozdrav !
ganco
Stalni član
Stalni  član

Post od ganco »

Psite mi na meil [email protected] i posaljite mi slike a ja cu vam dati misljenje!
Korisnikov avatar
aa_aca
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Dec 13, 2012 2:42 pm
Kontakt:

Post od aa_aca »

aleksandrava, прочитао сам и онај твој текст од прошле године. Не бих много да се уплићем у тему већ само желим да ти кажем да мислим да је кандида узрок таквог наглог поремећаја. Стопала можеш да држиш сваки дан по пола сата у лавору топле воде у коју си додала две до три кашике соде бикарбоне и добро размутила. Веровано ти је потребна и алкализација организма.
Odgovori